Beograd lahko obiščeš tudi z avtodomom

Datum objave
Kategorija
Statistika

Beograd je še posebej zanimiv v novoletnem času, ko se odvijajo številne zabave, ki potekajo na trgih, po lokalih in restavracijah. Preverili smo možnosti kampiranja oz. parkiranja avtodoma v bližini središča Beograda.

V Beograd kar z avtodomom

Še najbližje centra mesta je urejeno postajališče za avtodome Beograd, ki deluje v sklopu kamping trgovine, kjer je cena pakiranja 10 € na noč.

Povsem nov camper stop je urejen tudi v bližini letališča. Gre za West Camp Beograd, ki je odprt čez celo leto in je od centra mesta oddaljen 14 km. Z mestom je povezan z redno avtobusno linijo, gostom pa po nižjih cenah uredijo taxi prevoz do mesta.

PZA West camp Beograd nudi popolno oskrbo za avtodome (elektrika, voda, izpust odpadne vode in kemični wc). Gostom so na voljo tudi sanitarije, v poletnim mesecih pa tudi manjši bazen. Cena prenočevanja je od 15 do 18 € - odvisno od sezone, v novoletnem terminu pa so pripravili posebno ponudbo - za min. bivanje 2 noči je cena 12 € na noč, min. 3 noči pa je cena samo 10 €. Cena vključuje vozilo, vse osebe, elektriko in oskrbo.

V bližini Beograda je urejen tudi kamp Beograd Avala, ki je prav tako odprt čez celo leto. Sicer je od centra oddaljen 30 km, vendar v kampu poskrbijo za prevoz v Beograd. V kampu so letos prenovili sanitarije in uredili ogrevan skupen prostor.

Novo leto v Beogradu

Za odlično praznično vzdušje v Beogradu poskrbijo številni lokali, restavracije in tudi splavi na Savi in Donavi. Center mesta so v zadnjih letih korenito spremenili, tako da priporočamo sprehod po novo urejenem nabrežju.

Od sredine novembra do sredine februarja poteka Beograjska zima – festival zabave, ki poteka na več lokacijah v središču mesta. Vrhunec je dvodnevna novoletna zabava 30. in 31. decembra na Trgu Nikole Pašića, kjer bodo številni koncerti.

Na silvestrovo bo nastopila tudi Lepa Brena. Na Trgu republike bodo do sredine decembra postavili veliko drsališče. Za ogled novoletnega ognjemeta pa bo najbolje izbrati plato pred Narodno skupščino.

Če pa bi radi najdaljšo noč v letu preživeli v katerem od bolj znanih lokalov, pa bo potrebno urediti rezervacijo. Celotno ponudbo si lahko ogledate kar na spletni strani - www.beogradnocu.com