Vabimo vas na aktiven vikend - Baška Outdoor Festival 15. – 17. oktober

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Baški na otoku Krku bo od petka do nedelje (15. – 17.10.) potekal že 7. Baška Outdoor Festival, ko se bodo udeleženci lahko pomerili v petih aktivnostih – gorsko kolesarjenje, trail tek, pohodniški izlet, plezanje v varovani steni in vožnje po jeklenicah – zipline.

Obiščite Baško sredi oktobra, ko sta tam odprta še dva kampa. Kamp Baška Resort bo odprt še do nedelje in omogoča kampiranje z Avtokampi kartico že za 18 € za 2 osebi, psa in parcelo z elektriko, otroci od 4-16 let doplačajo 2,60 €.

Omogočajo tudi najem modernih mobilnih hišic za 4 osebe po ceni od 44 – 53 € na noč -

V bližini je odprt tudi še kamp Mali, ki nudi ceno za 2 osebi in parcelo z elektriko 20 €, otroci stari 3-12- let pa doplačajo 3 € >

7. Baška Outdoor festival

Baška s svojo lego nudi številne možnosti preživljanja aktivnega turizma. Na prvem mestu je gorsko kolesarjenje in pohodništvo, saj se iz kraja na dve strani vijejo hribi, ki nudijo prekrasne poglede proti Velebitu in na sosednje otoke.

Baška Outdoor festival v enem vikendu združi ljubitelje aktivnih počitnic, ki si ob športu želijo uživati tudi v dobri hrani in druženju.

Program Baška Outdoor festivala

Največ se bo seveda dogajalo v soboto in nedeljo, že v petek pa se lahko na poti do Baške ustavite pri Zipline Edison in greste na adrenalinske vožnje po jeklenicah. V soboto in nedeljo bo med 8 in 9. uro v parku pri hotelu Zvonimir potekala joga. Za otroke pa dodatna animacija med 10 in 16. uro (športne delavnice in igre, slackline ipd.)

Petek, 15. oktobra

- vožnje po jekelnicah – Zipline Edison, ki vas popelje na zanimivo adrenalinsko dogodivščino, ki je primerna tudi za otroke. Več raznolikih jeklenic je postavljenih nad Baško v skupni dolžini 2 km.

Potrebna je predhodna prijava, vožnje bodo potekale tudi v soboto in nedeljo – vse dni med 10. in 16. uro. Posebna cena vse tri dni 250 HRK (35 €). Prijave na +385 98 626 061 (Zipline Edison)

- med 20 in 23h - DJ Live Session, Bistro Funtana

Sobota, 16. oktobra

- Adria Bike gorska kolesarska dirka Krk'n'Roll MTB v dolžini 30, 40 ali 60 kilometrov. Primerno za klasična ali električna gorska kolesa – start ob 9.45

- Krk'n'trail – tek po terenu v dolžini 7, 14 ali 24 kilometrov – star ob 11. uri

- Plezanje na plezališču Portafortuna pri Baški (primerno za otroke starejše od 12 let) – med 9.30 in 16h, zbor ob 9. uri restavracija Mošuna – Draga Bašćanska (prijave do 12.10.)

- Zipline Edison - vožnje po jekelnicah med 10. in 16. uro

- Po končanem tekmovanju druženje v lokalu Porto Clubu Baška ob morju

Nedelja, 17. oktober

- 12 kilometrov dolg voden pohod Rocky Hill Hike Tour (obvezna pohodniška obutev), ki bo potekal v smeri Stare Baške – start ob 10. ur

- Plezanje na plezališču Belove stene pri Baški (primerno za otroke starejše od 12 let) – med 9.30 in 16h - zbor ob 9. uri restavracija Mošuna – Draga Bašćanska (prijave do 12.10.)

- Zipline Edison - vožnje po jeklenicah med 10. in 16. uro

Več informacij o Baška Outdoor festivalu dobite na > www.visitbaska.hr