Slovenski vikend v Biogradu in prvomajsko kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika
56543 ogledov

Biograd na Moru za prvomajske počitnice že tradicionalno pripravi prireditev Slovenski vikend , ki bo v letu 2023 potekal od 28. aprila do 1. maja pod nazivom Ljubezen brez meja. Vabimo te na prvomajsko kampiranje, uživanje ob morju in številne aktivnosti, ki bodo potekale v času prireditve. Izkoristite tudi ugodnosti, ki jih nudijo v kampu Park Soline in kampu Ljutić na kampiranje in najem mobilnih hišic.

Slovenski vikend v Biogradu na Moru že tradicionalno vsako leto odpira turistično sezono v Biogradu, ko številni Slovenci pridejo na morje, uživajo v lepem vremenu in odličnem programu, ki ga pripravijo domačini. Štiri večere bodo v centru Biograda potekali tudi koncerti, čez dni pa bo veliko aktivnosti.

Udeleženci lahko obiščejo tudi zabaviščni park Fun Park Biograd s številnimi atrakcijami, ki bo odprt od 28.4.

Spisek koncertov Slovenskem vikendu v Biogradu 2023

petek, 28.4. - Luka Basi

sobota, 29.4. - Klapa Kampanel

nedelja, 30.4. - Soul Fingers in Mario Petreković

ponedeljek, 1.5.- Klapa Bunari

Program dogajanja

petek 28.4. - Lokalna tržnica, čiščenje morja, otvoritev izložbe, ob 20. uri svečana otvoritev Slovenskega vikenda

sobota, 29.4. - budnica z mestno godbo Vodice, telovadba, vožnja z ladjico, regata, tek po Biogradu

nedelja, 30.4. - jutranja telovadba, edukativna igrica Zdravo nije FUJ, vožnja z ladjico, večerni ognjemet

ponedeljek, 1.5. - Biograd walk in povratek v Biograd z ladjico, družinsko kolesarjenje, obisk Fun Parka Biograd

Zakaj obiskati in kampirati Biogradu?

Biograd je priljubljen turistični kraj v severni Dalmaciji, do katerega je približno 4 ure vožnje iz osrednje Slovenije. Imajo kar nekaj hotelov in tudi nekaj kampov, med katerimi je največji kamp Park Soline, sledijo pa manjši kampi Ljutić, Biograd, Diana i Josip ter Mia.

V bližini Biograda je kar nekaj zanimivih prodnatih plaž obkroženih z borovci npr. plaža Dražica na južni strani kraja sodi med najbolj priljubljene, seveda pa je veliko kopalcev tudi na plaži Soline pred samim kampom.

Ob robu kraja je urejen tudi Fun park Biograd, ki mu rečejo tudi »hrvaški Gardaland«, ki obiskovalce navduši s številnimi atrakcijami od vlakcev smrti do panoramskega vrtiljaka, hiše strahov, spustov po vodi, gusarske ladje, vrtljivega tornada … Predvidoma junija pa bodo odprli tudi vodni del parka z bazeni, tobogani in vodnimi igrali, ki so ga poimenovali Dalmaland.

Biograd je tudi znana destinacija za jadralce, saj ima veliko marino, hkrati pa je odlično izhodišče za jadranje med Kornati.

Izleti v okolici Biograda

Vransko jezero – v bližini Pakoštanov je to zanimivo jezero, kjer so uredili naravni park z lesenimi potmi ob jezeru, kjer živijo številne ptice. Priljubljena je tudi kolesarska pot okoli jezera. Ob večernih urah priporočamo obisk razgledne točke Kamenjak od koder je prekrasen pogled na sončni zahod.

Zadar in Nin – samo pol ure vožnje je iz Biograda, kjer si ogledate stari del mesta, ribarnico, cerkev sv. Donata in sv. Anastazije, mestno obzidje in morske oglje. Za ljubitelje peščenih plaž pa priporočamo ogled starega dela Nina (severno od Zadra) in Ninske lagune, kjer so zelo lepe peščene plaže.

Šibenik & Skradin s slapovi reke Krke – 40 minut vožnje iz Biograda je do tega dalmatinskega mesta, ki navduši s trdnjavo nad mestom in katedralo sv. Jakova, priporočamo pa tudi obisk Skradina, od koder vas z ladjico peljejo do Narodnega parka Krka, kjer se potem sprehodite med številnimi slapovi in jezeri.

Otok Pašman – iz Biograda pelje trajekt na Pašman, tako da se lahko odpravite na enodnevni izlet z avtom ali kolesom in si ogledate otok ter uživate na kateri od lepih peščenih plaž.

Biograd izleti v Zadar, Šibenik in na Vransko jezero - Avtokampi.si

Prvomajske kamping počitnice v Biogradu

Kamp Park Soline - akcija kampiranja

Kamp Park Soline – največji in najbolje urejen kamp v Biogradu, ki omogoča tudi najem mobilnih hišic. Od kampa do Biograda vodi lepo urejena obmorska pot (20 minut hoje), ki je primerna tudi za družinsko kolesarjenje, rolanje ali vožnje s skiroji.

V kampu so v bližini morja in v gornjem delu kampa urejene kamp parcele, prenovili so vse sanitarije in dodali nekaj otroških igrišč ter zunanji fitnes.

Odločite se lahko tudi za najem več različnih tipov mobilnih hišic, ki so postavljene v osrednjem delu kampa. Lani so v ponudbo dodali velike Family de Lux mobilne hišice, ki so opremljene s tremi spalnicami za 6 oseb.

Imetnikom Avtokampi kamping kartice nudijo 20% popust čez cel sezono na ceno parcele Comfort, ki so od morja oddaljene 100m in so opremljene z elektriko, vodo in odtokom. Cena kampiranja za 2 osebi na parceli Comfort je od 26,40 € (doplača se taksa), otroci 5 do 12 let pa doplačajo 5 €.

Kamp Park Soline - akcija najema mobilne hišice

Izkoristite akcijsko ponudbo najema mobilnih hišic - če boste hišico najeli vsaj za 5 noči npr. od 27.4. do 2.5., boste prejeli 25% popusta.

Redna cena najema mobilne hišice Dalmacija za 4 +2 osebi je 93 €, s 25% popustom za min. 5 nočitev pa samo 70 €.

Mobilne hišice za 4+2 osebi v bližini morja s 25% popustom stanejo od 85 do 96 €, hišice Family de Lux s tremi spalnicami pa 130 €.

Kamp Ljutič - najem modernih mobilnih hišic ob morju

Kamp Ljutič je kamp, ki leži tik ob večjem kampu Park Soline. Večina gostov na parcelah je pavšalistov, pred nekaj leti pa so odprli nov del kampa, ki je namenjen najemu mobilnih hišic agencije Mediteran Kamp. Mobilne hišice so za 4+2 osebi in so postavljene tik ob morju.

Cena najema mobilnih hišic agencije Mediteran Kamp za prvomajske počitnice z vključenim 8% popustom na zgodnjo rezervacijo je od 80 € na noč, hišice v bližini morja pa stanejo od 98 € naprej.

Datum objave
Kategorija
Statistika
56543 ogledov