Slovenski vikend v Biogradu in prvomajsko kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika
21539 ogledov

Letos bo po dveh letih covidnega premora v Biogradu ponovno potekal Slovenski vikend (28.4. - 1.5.), ko se bo veliko dogajalo. Vabimo te na prvomajsko kampiranje, uživanje ob morju in številne aktivnosti, ki bodo potekale v času prireditve. Izkoristite tudi ugodnosti, ki jih nudijo v kampu Park Soline in Ljutić na kampiranje in najem mobilnih hišic.

Slovenski vikend v Biogradu na moru je sredi marca napovedala nova direktorica turistične zveze Biograd - Nives Jeličić.

Dokončen program bo objavljen čez nekaj dni na njihovi spletni strani - tudi letos bo veliko aktivnosti od teka po mestnih ulicah do kolesarjenja, pohodništva, jadranja, obiskovalci pa bodo uživali tudi v zabaviščnem parku Fun Park Biograd. ​

Glede glasbenih koncertov pa so že znani datumi:

28.4. - Tanja Žagar

29.4. - Željko Bebek

30.4. - Zlatko Pejaković in Davor Borno

1.5.- klapa Bunari

Prireditev bo potekala v okviru slovenskih prvomajskih počitnic, ko veliko gostov obišče kampe in hotele v Biogradu. V kampu Park Soline so pripravili posebno ponudbo kampiranja in najema mobilnih hišic.

Zakaj obiskati in kampirati Biogradu?

Biograd je priljubljen turistični kraj v severni Dalmaciji, do katerega je približno 4 ure vožnje iz osrednje Slovenije. Imajo kar nekaj hotelov in tudi nekaj kampov, med katerimi je največji kamp Park Soline, sledijo pa manjši kampi Ljutić, Biograd, Diana i Josip ter Mia.

V bližini Biograda je kar nekaj zanimivih prodnatih plaž obkroženih z borovci npr. plaža Dražica na južni strani kraja sodi med najbolj priljubljene, seveda pa je veliko kopalcev tudi na plaži Soline pred samim kampom.

Ob robu kraja je urejen tudi Fun park Biograd, ki mu rečejo tudi »hrvaški Gardaland«, ki obiskovalce navduši s številnimi atrakcijami od vlakcev smrti do panoramskega vrtiljaka, hiše strahov, spustov po vodi, gusarske ladje…

Biograd je tudi znana destinacija za jadralce, saj ima veliko marino, hkrati pa je odlično izhodišče za jadranje med Kornati.

Izleti v okolici Biograda

Vransko jezero – v bližini Pakoštanov je to zanimivo jezero, kjer so uredili naravni park z lesenimi potmi ob jezeru, kjer živijo številne ptice. Priljubljena je tudi kolesarska pot okoli jezera. Ob večernih urah priporočamo obisk razgledne točke Kamenjak od koder je prekrasen pogled na sončni zahod.

Zadar in Nin – samo pol ure vožnje je iz Biograda, kjer si ogledate stari del mesta, ribarnico, cerkev sv. Donata in sv. Anastazije, mestno obzidje in morske oglje. Za ljubitelje peščenih plaž pa priporočamo ogled starega dela Nina (severno od Zadra) in Ninske lagune, kjer so zelo lepe peščene plaže.

Šibenik & Skradin s slapovi reke Krke – 40 minut vožnje iz Biograda je do tega dalmatinskega mesta, ki navduši s trdnjavo nad mestom in katedralo sv. Jakova, priporočamo pa tudi obisk Skradina, od koder vas z ladjico peljejo do Narodnega parka Krka, kjer se potem sprehodite med številnimi slapovi in jezeri.

Otok Pašman – iz Biograda pelje trajekt na Pašman, tako da se lahko odpravite na enodnevni izlet z avtom ali kolesom in si ogledate otok ter uživate na kateri od lepih peščenih plaž.

Biograd izleti v Zadar, Šibenik in na Vransko jezero - Avtokampi.si

Prvomajske kamping počitnice v Biogradu

Kamp Park Soline - akcija kampiranja in najema mobilnih hišic

Kamp Park Soline – največji in najbolje urejen kamp v Biogradu, ki omogoča tudi najem mobilnih hišic. Do kraja vodi lepo urejena obmorska pot, ki je primerna tudi za družinsko kolesarjenje, rolanje ali vožnje s skiroji.

V kampu so v bližini morja in v gornjem delu kampa urejene kamp parcele, prenovili so vse sanitarije in dodali nekaj otroških igrišč ter zunanji fitnes.

Odločite se lahko tudi za najem več različnih tipov mobilnih hišic, ki so postavljene v osrednjem delu kampa. Letošnja novost so velike Family de Lux mobilne hišice, ki so opremljene s tremi spalnicami.

Imetnikom Avtokampi kamping kartice nudijo 20% popust čez cel sezono na ceno parcele comfort ali standard > cena kampiranja na parcelah ob morju za prvomajske počitnice stane za 2 osebi 32 €, otroci 5-12- let doplačajo 5 €, če pa boste kampirali na parceli Comfort 100 m od morja, pa je cena za 2 osebi 26,40 €. Doplača se še taksa in prijava.

Cena najema mobilne hišice za 4 osebe je od 71 €, če pa boste hišico najeli za vsaj 4 noči, vam 1 noč podarijo.  Tako vas bodo 4 nočitve stale samo 213 € oz. 53 € na dan.. Mobilna hišica bliže morja stane 101 €, hišica za 6 oseb s tremi spalnicami pa 152 € na noč

Kamp Ljutič - najem modernih mobilnih hišic ob morju

Kamp Ljutič je kamp, ki leži tik ob večjem kampu Park Soline. Večina gostov na parcelah je pavšalistov, pred nekaj leti pa so odprli nov del kampa, ki je namenjen najemu mobilnih hišic agencije Mediteran Kamp. Mobilne hišice so za 4+2 osebi in so postavljene tik ob morju.

Cena najema mobilnih hišic agencije Mediteran Kamp za prvomajske počitnice nudi dodatne popuste s kodo AVTOKAMPI (vpišete jo ob spletni rezervaciji) - cena mobilne hišice za 4 osebe za min. 4 nočitve je od 42 do 57 €, hišice v prvi vrsti pri morju pa stanejo 65 €.

Datum objave
Kategorija
Statistika
21539 ogledov