Slovenski vikend v Biogradu in prvomajsko kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika
4663 ogledov

Biograd na Moru za prvomajske počitnice že tradicionalno pripravi prireditev Slovenski vikend , ki bo v letu 2024 potekal od 30. aprila do 4. maja pod nazivom Ljubezen brez meja. Vabimo te na prvomajsko kampiranje, uživanje ob morju in številne aktivnosti, ki bodo potekale v času prireditve. Izkoristite tudi ugodnosti, ki jih nudijo v kampu Park Soline in kampu Ljutić na kampiranje in najem mobilnih hišic.

Slovenski vikend Biograd 2024 – Ljubezen brez meja

Slovenski vikend v Biogradu na Moru že tradicionalno vsako leto odpira turistično sezono v Biogradu, ko številni Slovenci pridejo na morje, uživajo v lepem vremenu in odličnem programu, ki ga pripravijo domačini. Ob večerih bodo v centru Biograda potekali tudi koncerti, čez dan pa bo veliko aktivnosti npr. tek ob morju, jadralska regata, družinski pohod do zabaviščnega parka Dalmaland, kolesarjenje, za 1. maj pa bodo pripravili posebno praznovanje.

Udeleženci lahko obiščejo tudi zabaviščni park Dalmaland s številnimi atrakcijami, ki bo odprt od 26. aprila.

Spisek koncertov Slovenskem vikendu v Biogradu 2024

Torek, 30.4. – Klapa Cambi

Sreda, 1.5. – Skupina Dalmatino

Četrtek, 2.5. – Ansambel Modrijani

Petek, 3.5. – Skupina Crvena Jabuka

Sobota, 4.5. – Klapa Intrade

Zakaj obiskati in kampirati Biogradu?

Biograd je priljubljen turistični kraj v severni Dalmaciji, do katerega je približno 4 ure vožnje iz osrednje Slovenije. Imajo kar nekaj hotelov in tudi nekaj kampov, med katerimi je največji kamp Park Soline, sledijo pa manjši kampi Ljutić, Biograd, Diana i Josip ter Mia.

V bližini Biograda je kar nekaj zanimivih prodnatih plaž obkroženih z borovci npr. plaža Dražica na južni strani kraja sodi med najbolj priljubljene, seveda pa je veliko kopalcev tudi na plaži Soline pred samim kampom.

Ob robu kraja je urejen tudi Dalmaland, ki mu rečejo tudi »hrvaški Gardaland«, ki obiskovalce navduši s številnimi atrakcijami od vlakcev smrti do panoramskega vrtiljaka, hiše strahov, spustov po vodi, gusarske ladje, vrtljivega tornada, od lani pa imajo v poletnih mesecih pa imajo tudi vodni del z bazeni in tobogani.

Biograd je tudi znana destinacija za jadralce, saj ima veliko marino, hkrati pa je odlično izhodišče za jadranje med Kornati.

Izleti v okolici Biograda

Vransko jezero – v bližini Pakoštanov je to zanimivo jezero, kjer so uredili naravni park z lesenimi potmi ob jezeru, kjer živijo številne ptice. Priljubljena je tudi kolesarska pot okoli jezera. Ob večernih urah priporočamo obisk razgledne točke Kamenjak od koder je prekrasen pogled na sončni zahod.

Zadar in Nin – samo pol ure vožnje je iz Biograda, kjer si ogledate stari del mesta, ribarnico, cerkev sv. Donata in sv. Anastazije, mestno obzidje in morske oglje. Za ljubitelje peščenih plaž pa priporočamo ogled starega dela Nina (severno od Zadra) in Ninske lagune, kjer so zelo lepe peščene plaže.

Šibenik & Skradin s slapovi reke Krke – 40 minut vožnje iz Biograda je do tega dalmatinskega mesta, ki navduši s trdnjavo nad mestom in katedralo sv. Jakova, priporočamo pa tudi obisk Skradina, od koder vas z ladjico peljejo do Narodnega parka Krka, kjer se potem sprehodite med številnimi slapovi in jezeri.

Otok Pašman – iz Biograda pelje trajekt na Pašman, tako da se lahko odpravite na enodnevni izlet z avtom ali kolesom in si ogledate otok ter uživate na kateri od lepih peščenih plaž.

Biograd izleti v Zadar, Šibenik in na Vransko jezero - Avtokampi.si

Prvomajske kamping počitnice v Biogradu

Kamp Park Soline - akcija kampiranja

Kamp Park Soline – največji in najbolje urejen kamp v Biogradu, ki omogoča tudi najem mobilnih hišic. Od kampa do Biograda vodi lepo urejena obmorska pot (20 minut hoje), ki je primerna tudi za družinsko kolesarjenje, rolanje ali vožnje s skiroji.

V kampu so v bližini morja in v gornjem delu kampa urejene kamp parcele, prenovili so vse sanitarije in dodali nekaj otroških igrišč ter zunanji fitnes.

Odločite se lahko tudi za najem več različnih tipov mobilnih hišic, ki so postavljene v osrednjem delu kampa. Najnovejše v ponudbi  so velike Family de Lux mobilne hišice, ki so opremljene s tremi spalnicami za 6 oseb.

Imetnikom Avtokampi kamping kartice nudijo 20 % popust čez cel sezono na ceno parcele Comfort, ki so od morja oddaljene 100 m in so opremljene z elektriko, vodo in odtokom.

Kamp Park Soline - akcija najema mobilne hišice do 25% popust že od 77 na noč € > mobilnahisica.si

Kamp Ljutič - najem modernih mobilnih hišic ob morju

Kamp Ljutič je kamp, ki leži tik ob večjem kampu Park Soline. Večina gostov na parcelah je pavšalistov, pred nekaj leti pa so odprli nov del kampa, ki je namenjen najemu mobilnih hišic agencije Mediteran Kamp. Mobilne hišice so za 4+2 osebi in so postavljene tik ob morju.

Cena najema mobilnih hišic Mediteran >

Kamp Kozarica - Pakoštane

Kamp je od Biograda oddaljen 10 minut vožnje, ima pa odlično senco in lokacijo ob robu kraja Pakoštane. Zanimiv kamp tudi za ljubitelje kolesarjenja, saj je v bližini znano Vransko jezero, kjer je urejenih kar nekaj kolesarskih poti.

V kampu Kozarica nudijo urejene parcele ob morju in najem mobilnih hišic Adria. V času prvomajskih počitnic velja posebna cena na Avtokampi kartico - 23 € za 2 osebi na parceli z elektriko (ne velja za parcele ob morju), otroci do 12 let pa bivajo brezplačno.

Cene najema mobilnih hišic >

Datum objave
Kategorija
Statistika
4663 ogledov