Znano slovensko »Naj kopališče 2010«

Datum objave
Kategorija
Statistika

Pod okriljem podjetja Alpe Adria Media Marketing in radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« so v Moravskih Toplicah že 20-ič zapored podelili priznanja za najbolj priljubljena slovenska kopališča. V petih različnih kategorijah so prva mesta osvojili

Pod okriljem podjetja Alpe Adria Media Marketing in radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« so v Moravskih Toplicah že 20-ič zapored podelili priznanja za najbolj priljubljena slovenska kopališča.
terme čatež naj kopališče 2010
V petih različnih kategorijah so prva mesta osvojili:
  • naravno kopališče: Grajsko kopališče Bled
  • bazensko kopališče: Laguna mestna plaža Ljubljana
  • vodni park: Vodno mesto Atlantis
  • manjše in srednje veliko termalno kopališče: Termalni center Wellness Park Laško
  • veliko termalno kopališče: Termalna riviera Terme Čatež.
V jubilejni, 20. sezoni izbora najbolj priljubljenih slovenskih kopališč je v petih mesecih na naslov redakcije radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« in podjetja Alpe Adria Media Marketing, prispelo rekordnih 60 tisoč glasov. Pred petimi leti je bilo vseh glasov skupaj kar polovico manj, slabih 29 tisoč. »Z akcijo, ki je mimogrede najstarejša v Sloveniji, smo v dveh desetletjih obstoja ustvarili prepoznavno blagovno znamko, si pridobili zaupanje upravljavcev slovenskih kopališč in postali vir pravih informacij za obiskovalce le teh. To dokazuje tudi število kopališč, ki sodelujejo v izboru ter število prejetih glasov. Slednji so še vedno tisti, ki odločajo o najboljših,« je povedala Barbara Boh, direktorica podjetja Alpe Adria Media Marketing.

Glasove je v poletju 2010 prejelo 100 slovenskih kopališč, priznanja, umetniške skulpture izolskega umetnika Matjaža Bornška pa so prejeli predstavniki treh najbolj priljubljenih kopališč v petih različnih kategorijah.

V kategoriji naravnih kopališč je prvo mesto osvojilo Grajsko kopališče Bled, drugo plaža Simonov zaliv in tretje naravno kopališče Grand hotel Toplice Bled. V kategoriji bazenskih kopališč so se zmage tudi letos veselili v Laguni mestni plaži Ljubljana, na drugem mestu je pristalo, tako kot v zadnjih letih, Letno kopališče Celje in na tretjem, Letno kopališče Kranj. Tudi v kategoriji vodnih parkov je bil letošnji vrstni red identičen lanskoletnemu. Na najvišjo stopničko so obiskovalci in obiskovalke uvrstili Vodno mesto Atlantis, mesto za njim Vodni park Bohinj in na tretje mesto Aquapark Žusterna.

V kategoriji srednje velikih in manjših termalnih kopališč so znova največ glasov prejeli v Termalnem centru Wellness Park Laško, za njim so se na drugo mesto uvrstile Terme Snovik in na tretje, novo ime med dobitniki priznanj, Bioterme Mala Nedelja. V kategoriji velikih termalnih kopališč je bil tudi letos boj napet vse do zadnjega prejetega glasu. Skupek slednjih je odločil, da zmaga v tej kategoriji znova pripada Termalni rivieri Terme Čatež. Sledita Naravni park Terme 3000 Moravske Toplice in Aqualuna Term Olimia.

Po končanem izboru »Naj kopališče« se bo, s pričetkom zimske sezone, znova začel tudi izbor »Naj smučišče«. Omenjenima so pred tremi leti dodali še akcijo »Naj wellness«, ta poteka v spomladanskem času, ter letos tudi »Naj hotel«, ki bo znan konec novembra. Našteti izbori so glede na odziv strokovne in splošne javnosti zagotovo pomemben dejavnik kakovosti slovenske turistične ponudbe in njenega razvoja v prihodnje.

Slika: vsi nagrajenci Naj kopališče 2010
  slika.asp?slika=3591