Na kaj ne smeš pozabiti pred odhodom na krompirjeve počitnice v tujino?

Datum objave
Kategorija
Statistika

Bližajo se krompirjeve počitnice, ko se boste številni odpravili na popotovanje po zanimivih evropskih krajih. Nekateri z avtom ali avtodomom, drugi pa kar z letalom v toplejše kraje. Preverili smo, zakaj je dobro pred odhodom na počitnice poskrbeti za zavarovanje potovanj v tujino?

Jesenske počitnice so tisti čas, ko poiščemo še zadnje sončne žarke pred zimo. Zelo priljubljene so lokacije v Dalmaciji npr. kamp Falkensteiner v Zadru, ki omogoča tudi otroško animacijo in kopanje v hotelskem bazenu, obiranje mandarin v dolini reke Neretve in potem kampiranje na Pelješcu, kolesarjenje ob Gardskem jezeru ter obisk Gardalanda ali pa potovanje na vedno tople Kanarske otoke.

Spisek odprtih kampov na Jadranu >

Počitnice skrbno načrtujemo, poskrbimo za vzdrževanje vozila, vse potrebne potovalne dokumente, ne smemo pa pozabiti tudi na dodatno turistično zavarovanje. To je potrebno zato, ker evropska zdravstvena kartica krije samo stroške nujne zdravstvene pomoči v javnih zdravstvenih ustanovah.

In ker nesreča nikoli ne počiva, se običajno poškodba zgodi ravno takrat, ko je najmanj potrebno npr. med vikendom nekje na odročnem kraju v tuji državi ter ko seveda nimate urejenega zavarovanja, ker pred odhodom na pot ni bilo časa še za to.

Mi smo veliko na poti in ko so pričeli smučati in kolesariti tudi otroci, smo prvo poskrbeli za celoletno turistično zavarovanje, tako da se nam ne more zgoditi, da ne bi imeli zavarovanja pa naj bo to za poletno kampiranje, krompirjeve ali zimske počitnice. Npr. na smučiščih v Italiji zadnji dve leti takšno zavarovanje celo zahtevajo, tako da je za to dobro predhodno poskrbeti že doma.

Je tudi cenovno najbolj ugodno takoj skleniti zavarovanje za celo leto, saj za vse družinske člane stane samo nekaj več kot 70 €.

Pri otrocih nikoli ne veš, kdaj bo šlo kaj narobe. Vedno so prehitri, radi testirajo otroška igrala v nemogočih položajih, da o poškodbah pri nogometu, košarki ali kolesarjenju sploh ne govorimo.

Z urejenim turističnim zavarovanjem Zavarovalnice Triglav boste poskrbeli, da boste imeli vedno pri roki pomoč in sogovornika v njihovem klicnem centru na tel. št. 386 2222 2864, kjer bo poskrbeli, da boste prejeli najboljšo pomoč in da bodo kriti stroški zdravljenja in tudi stroški prevoza do bolnišnice oz. do doma v Slovenijo.

Dodatno turistično zavarovanje krije tudi pomoč ob izgubi osebnih dokumentov,  v primeru kraje prtljage ali plačilne kartice in tudi pri poškodovanja stvari tretje osebe, saj vključuje tudi zavarovanje odgovornosti.

Glede na to, da turistično zavarovanje prične veljati dan po sklenitvi in plačilu premije, je dobro za to poskrbeti še pred odhodom na počitnice. Najlažje kar preko spleta > skleni.triglav.si

Skleni turistično zavarovanje pri zavarovalnici Triglav - Avtokampi