Zadar vabi na Festival tune, sušija in vina od 5. do 10. aprila

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kampisti radi uživajo v naravnem okolju urejenih kampov, spoznavajo nove kraje, obiščejo prireditve, vse več pa je tudi ljubitelje dobre hrane. Kot naročeno bodo v Zadru, kjer imajo tudi odličen kamp Falkensteiner Premium, v začetku aprila tradicionalno pripravili gurmanski dogodek Festival tune, sušija in vina.

V petek, 5. aprila 2024, se v Zadru pričenja 8. Tuna, Sushi & Wine Festival, ki bo letos trajal kar 6 dni.

Ker bo dogajanje v starem delu Zadra, je zanimiv tudi za obiskovalce kampa Falkensteiner Premium Zadar, ki je oddaljen le dobra 2 km.

Kamp je odprt čez celo leto in omogoča kampiranje na urejenih parcelah, najem mobilnih hišic in glamping šotorov. Že pred veliko nočjo so odprli wellness z manjšim ogrevanim bazenom in savnami, omogočajo tudi kopanje v hotelskem bazenu z ogrevano vodo (doplačilo).

Cena kampiranja za 2 osebi in psa na parceli z elektriko z Avtokampi kartico je že od 27 €, cene najema mobilnih hišic za 2 osebi so od 75 €, za 4 osebe pa od 100 € na noč.

Gurmanski festival posvečen ribam in vinu

Zadarski Festival tune, sušija in vina je eden najpomembnejših gurmanskih dogodkov v mestu.

Obiskovalci si bodo festival zapomnili po kombinaciji ribištva, tradicije, kulinarike in vrhunskih vin zadrske regije.

Zadar je še vedno tudi ribiško mesto, mesto tune, skuše in sardele, zato takšen dogodek sodi v morsko okolje.

Slavnostna otvoritev festivala se bo pričela z gala večerjo v petek, 5. aprila 2024, ob 20. uri v zadarskem Arsenalu v starem delu mesta. Obetajo se kulinarični presežki v kombinaciji z vrhunsko vinsko spremljavo. Večer bo dodatno popestril koncert priljubljene hrvaške pevke Danijele Martinović. Vstopnice od 40 € naprej so na prodaj tudi preko spleta.

Ostale dni bo program potekal na Trgu Petra Zoranića (južni del starega mestnega jedra), kjer bodo hrano pripravljali priznani hrvaški kuharji. Vsak dan od 11. do 22. ure boste lahko preizkusili številne morske specialitete, tudi najbolj znanega in kakovostnega modroplavutega tuna na svetu. Festival bo minil v znamenju dobre glasbe in pestrega koncertnega dogajanja.

Sobotno dopoldne (6. april) bo ob 11h otvoritev s ponudbo tune, pripravljali bodo tudi kektejle, ob 11.30 bodo dogajanje popestrili jazzovski ritmi v izvedbi tria Elena Stella & Ante Jeličić, ob 21h pa bo na trgu koncert skupine Kanella.

V nedeljo (7. april) bo med 11 in 14h potekala predstavitev sushi – japonska riba in japonska izvrstnost, zvečer bo nastopil Urban (20.30h), reški alter rock velikan in večkratni dobitnik hrvaške glasbene nagrade Porin.

Ponedeljek (8. april) bo med 11-14h potekala predstavitev Dalmatinska tradicija v izvedbi priznanega hrvaškega chefa, origami delavnica, ob 17h spoznavanje avtohtonih vinskih sort.

Torek (9. april) med 11-14h predstavitev jedi mladega upa zadarske gastro scene chefa Bruna Kalmete, origami delavnica, ob 16h Paint & Wine delavnica slikanja in uživanja ob vrhunskem vinu, ob 18h Think Pink spoznavanje rose vin zadarske županije.

V sredo (10. april) med 11 - 14h bo predstavitev jedi tradicija na moderen način v izvedbi chefa Mate Sučića, ob 20.30 uri pa še zaključek s koncertom odlične zadrske pop pevke Natali Dizdar.

Ob gurmanskih dobrotah bo vsak dan tudi tržnica lokalnih proizvodov, kjer se bodo predstavili pridelovalci paškega sira, olivnega olja, ninske soli ipd.

Več o festivalu in dogajanju v Zadru > https://zadar.travel