Greš z avtodomom v Katovice navijat za slovenske odbojkarje?

Datum objave
Kategorija
Statistika

Svetovno prvenstvo v odbojki poteka v Ljubljani in na Poljskem. Slovenska reprezentanca je prikazala odlične igre in se skupaj z reprezentanco Italije uvrstila v zaključne dvoboje, ki pa bodo potekali v soboto in nedeljo v Katovicah. Zbrali smo informacije, kako na ogled odbojkarske tekme z avtodomom.

Tekme svetovnega prvenstva v odbojki bodo potekale v dvorani Spodek na severni strani Katovic (zemljevid lokacije).

Prva polfinalna tekma bo potekala v soboto, 10. septembra, ob 18. uri, ko bosta igrali Poljska in Brazilija. Druga polfinalna tekma med Slovenijo in Italijo bo potekala ob 21. uri.

Tekma za tretje mesto bo v nedeljo ob 18. uri, finalna tekma pa ob 21. uri.

Več o svetovnem odbojkarskem prvenstvu > https://en.volleyballworld.com

Več informacij o znamenitostih v Katovicah ter javnem prometu dobite na > https://welcome.katowice.eu

Na odbojko v Katovice z avtodomom

Iz osrednje Slovenije je do Katovic 760 kilometrov, najboljša pot pa je mimo Dunaja, češkega Brna, Oloumuca in Ostrave ter potem še cca 80 km po Poljski do Katovic.

Cene cestnin so avstrijska vinjeta 9,60 € in češka vinjeta 310 kron oz. 12.50 EUR, na poljskem se za avtocesto do Katovic cestnina še ne plačuje.

Cena dizelskega goriva na Češkem je okoli 1,85€, na Poljskem pa 1,65 €.

Kampiranje in camper stop v Katovice

V okolici Katovic deluje samo eden kamp, urejenih camper stop lokacij pa žal ni, zato smo dodali dve parkirišči, kjer lahko parkirate tudi z avtodomi.

Kamp - Camping Mosir 215, ul. Trzech Stawów 23, 40-291 Katowice (zemljevid lokacije), kamp je od športne dvorane Spodek oddaljen 4 km, do mesta vozi mestni avtobus. Cena kampiranja za 2 osebi, avtodom in elektriko je okoli 20 €.

Dve parkirišči za avtodome priporočajo avtodomarji v Katovicah. Obe sta v neposredni bližini športne dvorane in 10 minut hoje od centra mesta:

> makadamsko parkirišče, lokacija GPS 50.26609, 19.03139

> asfaltirano parkirišče, lokacija GPS 50.26410, 19.03161