Vozni red in cenik trajektov na hrvaške otoke za sezono 2018

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kampiranje v kampih na hrvaških otokih izberemo predvsem zato, ker na otokih najdemo najlepše plaže, če pa se odločimo za obisk dalmatinskih otokov, pa to pomeni tudi nekaj manj gneče. Objavljamo nov vozni red in cenik trajektnih kart za vse najbolj pomembne hrvaške otoke. Vozni red vključuje trajekte Jadrolinija in tudi podjetja Rapska plovidba, ki iz Stinice vozi na otok Rab.

Kampiranje v kampih na hrvaških otokih izberemo predvsem zato, ker na otokih najdemo najlepše plaže, če pa se odločimo za obisk dalmatinskih otokov, pa to pomeni tudi nekaj manj gneče v kampih.
vozni red in cene hrvaških trajektov - avtokampi.si

Objavljamo nov vozni red in cenik trajektnih kart za vse najbolj pomembne hrvaške otoke. Vozni red vključuje trajekte Jadrolinija in tudi podjetja Rapska plovidba, ki iz Stinice vozi na otok Rab.

Zaradi bližine so med slovenskimi kampisti najbolj popularni otoki Krk, Cres, Lošinj, Rab in Pag, kjer najdemo številne odlične kampe.

V glavni sezoni se številni odločijo tudi za kampiranje na Hvaru, Braču, Pelješcu ali Korčuli, zato smo na naši strani preverili podatke o vseh novostih v ponudbi trajektov na Hrvaškem.

Vozni red trajektov za hrvaške otoke za sezono 2018 - cene trajektov so se ponekod znižale!
Pred letošnjo turistično sezono je bilo v  vožnjah hrvaških trajektov kar nekaj sprememb. Tako so povečali število trajektov, ki vozijo na otok Cres iz Brestove in Valbiske. Tako sezonski vozni red in tudi cenik z 20% povišanje cen velja že od 13. aprila in vse do 30. septembra. Temu so sledili tudi na trajektu, ki vozi na iz Stinice vozi na otok Rab, kjer je večje število trajektov dostopnih že od 1. maja naprej.

Na vseh ostalih trajektih velja, da bo več trajektov vozilo v obdobju od 1.6. do 30.9., ko tudi veljajo za 20% višje cene trajektnih vozovnic. So se pa letos cene trajektov na določenih linijah nekoliko znižale. To velja predvsem za daljše trajektne linije npr. iz Splita na Korčulo, Vis, Šolto in Lastovo. Tako se je npr. cena za prevoz osebnega avtomobila iz Splita do Korčule (Vela Luka) iz 530 kun znižala na 479, za avtodome do 7m dolžine pa iz 1.536 na 950 kun.

Ker je veliko vprašanj glede prevoza koles in cene trajektne karte smo pri Jadroliniji preverili, kako je s prevozom koles na vozilu in cenami. V primeru, da kolesa vozite na prtljažniku na strehi vozila, to ne vpliva na ceno in se računa standardna višina vozila. Če pa imate prtljažnik na vlečni kljuki vozila in ste presegli dolžino npr. 5m, potem pa se obračuna višja cena.
 
Hitre povezave do voznih redov in cen hrvaških trajektov:vozni red in cene hrvaških trajektov - avtokampi.si