Valamarjeva kvaliteta tudi na zimskih počitnicah. Odpirajo še tretji hotel na Obertauernu!

Datum objave
Kategorija
Statistika

Obertauern sodi med najboljša smučišča v Avstriji, ki se zaradi svoje lege lahko vsako zimo lahko pohvali z veliko količino snega. Valamar kampisti poznamo po odličnih kampih na Jadranu, z vrhunsko kvaliteto pa prenašajo tudi na zimsko ponudbo v treh hotelih na Obertauernu. Letos decembra odpirajo moderno urejen Obertauern Placeshotel.

Smučišče Obertauern je iz osrednje Slovenije oddaljen le dobri dve uri vožnje. Gre za primer vrhunsko urejenega smučišča s 100 km širokih smučarskih prog, in modernih žičniških naprav na nadmorski višini med 1.630 in 2.300 metri, ki so odprte vse od konca novembra do začetka maja. Pohvalijo se lahko z odličnimi šolami smučanja in otroškimi igrali na smučišču.

Ob smučišču je na Obertauernu vrhunska tudi vsa druga ponudba od gastronomije do zabav, ki potekajo ob koncu smučanja v kočah, zvečer pa tudi v samem kraju, kjer vsi dihajo za turizem ter da se gostje počutijo dobro.

Že sredi novembra so na Obertaurnu imeli do 60 cm snega, tako da se letošnja smučarske sezona pričenja že v petek, 24. novembra, ko bodo odprli nekaj sedežnic na desnem zgornjem delu smučišča iz smeri Slovenije (spisek odprtih naprav - dostop do smučišča s parkirišč P3, P4 in P4, potem pa s sedežnico / kabinsko žičnico Grünwaldkopfbahn do sedežnic Seekarspitzbahn, Kringsalmbahn, Panoramabahn in Hochalmbahn. V prvih dneh, ko bo odprt samo del smučišča, velja 20% popust na smučarske karte.

Glavna smučarska otvoritev pa bo s koncertom potekala 2. decembra, potem pa sledi tudi adventna tržnica v centru kraja.

Se pa Obertauern lahko pohvali z eno najnižjih cen smučarskih kart v Avstriji. Dnevna karta za odrasle bo letos stala 59 €, za otroke (6-15 let) 29,50 €, za mladino (16 – 18 let) 44,50 € in za seniorje 56 €.

AS Sport Outlet omogoča ugoden nakup smučarske opreme >

Promocijski video za Obertauern - The Snow Hunt Obertauern

Valamarjevi hoteli na smučišču Obertauern

Valamar na Obertauern prinaša kvalitetno ponudbo na še višjem nivoju. V zimski sezoni 2023 /24 bodo imeli v ponudbi kar tri hotele: Valamar Obertauern, Kesselspitze in Obertauern Placehotel by Valamar.

Gre za raznolike hotele po ponudbi, prvi predvsem za družine, drugi z luksuzno ponudbo in tretji v modernem slogu, vsi pa predvsem s kulinarično ponudbo prinašajo pridih Jadrana. Lokacija Valamarjevih hotelov je v neposredni bližini smučarskih prog Obertauern, pomemben podatek pa je, da so v njih dobrodošli tudi hišni ljubljenčki.

Vsi trije hoteli omogočajo tudi kopanje v notranjih bazenih z ogrevano vodo, uživanje v wellnessu in rekeracijo v fitnesu. Za otroke pa imajo urejene igralnice in tudi Maro animacijo, ki jo poznamo tudi iz njihovih kampov.

Obertauern Placehotel by Valamar - odprtje 30.11. 2023

Obertauern Placeshotel je najnovejša pridobitev, ki bo odprta konec novembra, tako da lahko ste med prvimi gosti.

Valamarjeva blagovna znamka Places je namenjena gostom modernega sloga in jo poznamo tudi iz hotelov na Makarski rivieri in otoku Hvar. Za vse, ki želijo sproščeno uživati v aktivnostih na snegu, ob tem pa uživati v moderni namestitvi, aktualnih glasbenih ritmih in spoznavanju novih ljudi.

Lokacija hotela je v centru kraja, 200m od žičniških naprav in smučarskih prog. Obertauern Placeshotel ima prekrasen notranji bazen in wellness s savnami ter masažami, otroško igralnico, prostor za najstnike, v restavraciji pa nudijo samopostrežni zajtrk in večerjo. Po večerji pa bo zanimiv obisk bara na vrhu hotela s teraso.

Posebnost hotela je PLACESFLEXI ponudba večerje, ki nudi več svobode. Če ne pridete na večerjo v hotel, boste prejeli 30 € dobropisa, ki ga lahko porabite kasneje med bivanjem za hrano ali pijačo barih.

Gostom je na voljo skupno 120 sob za 2, 3 ali 4 osebe ter suite za do 6 oseb, vse urejene kombinaciji modernega in alpskega sloga v pastelnih barvah. V določeni sobah so dovoljeni tudi psi.

Valamar Obertauern hotel

Če iščete nastanitev za družine, kjer je do smučarske proge samo 50m in ki za otroke nudi odlično animacijo, igralnice in notranji bazen, potem je Valamar Obertauern hotel prava lokacija za družinske smučarske počitnice.

Lokacija hotela je na začetku kraja, samo 50 m od šestsedežnice Gamsleiten 1, ki omogoča enostaven dostop do smučarskih prog.

Že vstop v hotel je impresiven, kjer vas ob recepciji čaka prijeten lokal v alpskem stilu s kaminom na sredini, kjer boste uživali v vam najljubši pijači, otroci pa bodo skočili do igralnice. Da v Valamarjevih hotelih nudijo odlično kavico, verjetno ni potrebno pisati.

Po novem ima hotel notranji bazen z ogrevano vodo, Balance Spa s svanami in fitnes, za otroke pa Maro Club animacijo.

Sobe so zelo raznolike od dvo ali tri posteljne, do večjih družinskih povezanih sob za štiri osebe ali pa suit za pet do osem oseb. V hotelu so dobrodošli tudi psi.

Ta hotel priporočamo tudi ljubiteljem kulinarike, saj imajo Maremonti show-cooking restavracijo, kar pomeni, da hrano pripravijo na način, da se vse dogaja pred gostom.

Kesselspitze Valamar Collection Hotel

Najvišji nivo ponudbe direktno na smučišču nudi hotel Kesselspitze Valamar Collection, kar pomeni, da boste smučanje pričeli na vratih hotela in se tudi nazaj prismučali direktno do vrat. 

Lokacija je vrhunska med tremi žičniškimi napravami, ki nudijo enostavno in hitro povezavo med desnim in levim delom smučišča oz. je tik ob otroškem delu z igrali na snegu in otroškim smučarskim trakom.

Hotel, ki razvaja s personalizirano ponudbo in luksuznim gurmanskim doživetjem na smučišču. Letošnje novosti so ureditev podzemne garaže lounge terasa s čudovitim pogledom na gore in ponudba premium polpenzion, ki ob samopostrežem zajtrku in večerji v restavraciji Momenti vključuje tudi lahko kosilo in po smučanju še prigrizek.

V sklopu hotela je urejen notranji bazen, wellness s savnami in fitnes ter otroško igralnico.

Gostom so na voljo sobe za 2 ali 3 osebe ter suite za 4 ali 5 oseb, imajo pa tudi V level chalet s štirimi spalnicami za do 8 oseb. V določenih tipih namestitev so dovoljeni tudi psi.

Več o ponudbi Valamarja na smučišču Obertauern > www.valamar.com