Vsi turistični boni bodo veljali do 30. junija 2022

Datum objave
Kategorija
Statistika
13188 ogledov

Državni zbor je danes zvečer potrdil protikoronski paket PKP10 in z njim podaljšal tudi veljavnost lanskih turističnih bonov do konca junija 2022. Dodatno pa je sprejeta tudi odločitev, da se podaljša možnost koriščenja dopusta iz leta 2020 in 2021.

Vsi prebivalci Slovenije smo v zadnjih dveh letih dobili turistične bone – prva izdaja bonov (oznaka bon TB) je veljala samo za prenočevanje z zajtrkom, letošnja izdaja (BON 21) pa je omogočala razširjeno porabo tudi na druga turistične, športne in kulturne namene.

Ker pa številni še niso izkoristili turističnih bonov, se je vlada že v začetku decembra odločila, da podaljša letošnje turistične bone, s sprejetjem interventnega zakona pa so podaljšali tudi lanske bone. Tako vsi turistični boni veljajo do 30. junija 2022.

Je pa v sklopu PKP 10 sprejeta tudi odločitev, da ker si v času epidemije številni niso mogli privoščiti dopusta, bo mogoče neizkoriščeni letni dopust za leto 2020 koristiti še do 1.4. 2022, dopust za leto 2021 pa do konca leta 2022.

Turistične bone lahko koristite tudi za kampiranje v kampih po Sloveniji, kar po prav prišlo tudi za prvomajske počitnice ali pa za prvi počitniški teden konec junija.

Spisek kampov - Slovenija >>

Spisek glamping  - Slovenija >>

Najem mobilnih hišic - Slovenija >>

Če ne veste, koliko turističnih bonov vam je še ostalo, lahko to preverite na portalu edavki > https://edavki.durs.si

Datum objave
Kategorija
Statistika
13188 ogledov