Turistična zveza Slovenije je izbrala najboljše kampe, najlepša mesta, kraje...

Datum objave
Kategorija
Statistika

Turistična zveza Slovenija v projektu "Moja dežela - lepa in gostoljubna" že vrsto let izbira najboljša slovenska mesta, kraje, turistične kmetije in tudi kampe.

V projektu Turistične zveze Slovenije "Moja dežela - lepa in gostoljubna" že vrsto let izbirajo najlepša slovenska mesta, kraje, turistične kmetije in tudi kampe. Tako se vsi sodelujoči trudijo izboljšati svojo turistično ponudbo in poskrbeli za urejeno okolje, ki je pogoj za uspešen razvoj turizma. Tudi letošnje tekmovanje je potekalo pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Danila Türka.slika.asp?slika=3577

Smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna je, da moramo poskrbeti za urejeno in gostoljubno okolje, ki je osnova turistične ponudbe vsakega kraja. Zato turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij in strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju.

Najlepša mesta in kraji
Državna komisija projekta je tekom celega leta obiskala vse prijavljene kandidate in preverila njihovo ponudbo na sami lokaciji.

Med večjimi mesti je tokrat zmagala Ljubljana, med srednje velikimi Slovenj Gradec in med manjšimi Cerklje. Med turističnim kraji je največ točk zbral Bovec, med zdraviliškimi kraji Rogaška Slatina in med izletniškimi kraji Olimje.

Najboljši slovenski kampi za sezono 2011

Komisija je pregledala tudi ponudbo kampov vcamp Bled - glamping - lesene hišice Sloveniji in jih razvrstila glede na velikost kampov v tri kategorije:

Veliki kampi
1. mesto: kamp Bled
2. mesto: kamp Menina
3. mesto: kamp Ljubljana resort
4. mesto: kamp Lucija
5. mesto: kamp Pivka Jama

Srednje veliki kampi

1. mesto: kamp Koren
2. mesto: kamp Danica
3. mesto: kamp Kolpa
4. mesto: kamp Ajdovščinacamp Koren - Kobarid
5. mesto: kamp Triglav

Majhni kampi
1. mesto: kamp Kekec
2. mesto: kamp Dolina
3. mesto: kamp Kamne
4. mesto: kamp Lijak
5. mesto: kamp Polovnik

Vsem nagrajencem čestitamo !