Nakup in najem strešnega šotora pri Matsport

Datum objave
Kategorija
Statistika

Strešni šotori so v zadnjih letih postali zelo priljubljeni, saj imajo kar nekaj prednosti pri popotovanjih z avtomobili, ko je potrebno večkrat postaviti in pospraviti šotor. Če so jih nekoč uporabljali samo na terenskih vozili po Afriki, pa jih sedaj videvamo tudi v kampih po celotni Evropi. V trgovini Matsport omogočajo nakup in najem različnih znamk strešnih šotorov.

Nakup ali najem strešnega šotoroa pri Matsport - Avtokampi.si

Strešni šotori so zanimivi za vse, ki si želijo uživati v naravi in v času dopusta večkrat zamenjati lokacijo bivanja.

Največja prednost strešnega šotora pred klasičnim šotorom je v temu, da imate zvečer posteljo pripravljeno in zjutraj pospravljeno v samo nekaj minutah, brez zabijanja klinov. Med slabostmi strešnih šotorov je nekoliko bolj težavna namestitev na streho vozila, za uporabo oz. dostop do šotora je potrebno uporabiti zložljivo lestev, priporočena najvišja hitrost vožnje pa je 120 km/h.

Običajni strešni šotori so za dve osebi, obstaja pa tudi nekaj večjih modelov, ki so za 3 ali celo 4 osebe. Šotoru lahko dodate tudi predprostor, ki potem omogoča tudi nekaj več zasebnosti npr. med preoblačenjem.

Strešni šotor lahko namestite skorajda na vsako vozilo, ki ima ustrezne strešne prečne nosilce. Teža strešnih šotorov je nekje od 40 do 75 kg, odvisno od velikosti in modela. Šotor sicer na strehi zavzame celoten prostor, vam pa posledično za vse ostale stvari ostane prostor v prtljažniku. Določeni strešni šotori, ki so opremljeni s trdnim pokrovom, omogočajo tudi namestitev dodatne prtljage na pokrov šotora.

Strešni šotori imajo običajno aluminijasto konstrukcijo, kakovostno platno, ki je vodoodporno, hkrati pa omogoča tudi zračenje. Vsi strešni šotori so že opremljeni z udobnim ležiščem, vhodna vrata imajo tudi komarnike, tako da lahko ob vročih večerih lažje prezračite šotor, nekateri šotori pa imajo tudi dodaten ventilator.

Matsport  - celovita ponudba strešnih šotorov

Trgovina Matsport v Ljubljani ima v ponudbi celovit program overland opreme za kampiranje na prostem. Ker tudi sami kampirajo s strešnim šotorom, lahko iz svojih izkušenj svetujejo in tako priporočijo najboljši strešni šotor za vaše potrebe.

Pri Matsport imajo na voljo strešne šotore vseh cenovnih rangov in znamk: Thule, Sheepie, Front Runner, Wild Land, Alu-Cab, James Baroud in iKamper. Cene strešnih šotorov so od 1.200 pa tja do 4.800 €.

Omogočajo tudi najem strešnih šotorov Front Runner za 2 osebi in Thule za 3 osebe, tako da lahko preverite, če je takšna oblika počitnic za vas primerna ali ne. Lahko se odločite tudi samo za vikend najem - cena vikend najema že od 80 €.

Več informacij na www.matsport.si