SUP deske Spinera – novi modeli za sezono 2022

Datum objave
Kategorija
Statistika

Ljubitelji kampiranja smo tudi na dopustu radi aktivni. Največkrat za kamping počitnice izberemo kampe ob morju, jezerih in rekah, kar nam omogoča, da uživamo tudi v veslanju stoje ter se kar na SUP deski odpravimo do kakšnih samotnih zalivov. Preverili smo nove modele SUP desk, ki so jih pripravili pri nemškem podjetju Spinera.

Na trgu vidimo številne ponudnike napihljivih SUP desk, ob tem pa vsaj še dvakrat toliko mnenj, katera SUP deska je najboljša.

Napihljive deske za supanje so postale priljubljene predvsem zaradi velike uporabnosti in možnosti enostavnega prevoza, saj jih na lokaciji enostavno napihnemo in po uporabi hitro zložimo, tako da v prtljažnem prostoru ne zasedajo veliko prostora.

Ob nakupu SUP deske je najbolj pomembno, da se sami pri sebi vprašate, kje in kolikokrat boste SUP desko uporabljali, ali bodo na njej veslali tudi otroci in kako daleč jo morate nositi do vode. Šele potem je na vrsti faktor cene in koliko ste pripravljeni plačati za SUP desko.

Glede na uporabo se napihljive SUP deske delijo na vsestranske, namenjene predvsem zabavi in krajšim izletom ter touring SUP deske za daljše izleta. Znotraj obeh kategorij pa je veliko različnih desk glede na dolžino, zgradbo deske, nosilnost in samo težo deske.

Glede osnovnih lastnosti napihljivih SUP desk velja nekaj pravil - težji veslači ali pa če boste veslali v paru oz. z otroki naj vzamejo desko z večjo nosilnostjo npr. skupna nosilnost nad 150 kg, ki bodo tudi ob polni obremenitvi še vedno dovolj stabilne. Običajno so takšne SUP deske debeline 15 cm, dolžine 3,40 m ali več in širine 82 - 86 cm.

Če želite, da bo vaša potovalna hitrost med veslanjem stoje višja, pa si oglejte nekoliko ožje in daljše deske, ki sicer zahtevajo že nekaj predznanja veslača.

Ob nakupu SUP deske preverite tudi njeno težo in kaj vključuje celoten paket (veslo, tlačilka, torba, varnostna vrvica). Zelo pomemben del opreme je veslo in običajno so v osnovnih paketnih dodana alu vesla, deske višjega cenovnega razreda pa že vključujejo vesla iz steklenih vlaken, ki so precej lažja.

Še nasvet serviserja SUP desk - največja napaka, ki jo delajo lastniki napihljivih SUP desk je, da po končanem veslanju pustijo napihnjeno desko na soncu. Precej bolje bo, da desko postavite v senco ali pa jo varno privežete nekje v vodi. Na visokih temperaturah se zrak razširi in s tem tudi pritisk v deski, posledično pa tudi možnost poškodb deske.

Spinera SUP deske - za družine in športnike

Lani smo iskali SUP, ki bi bil čim lažji in tako primeren tudi za kakšen izlet po reki kjer je potrebno na določenih delih SUP tudi nesti po kopnem. Našli smo jo pri proizvajalcu SUP desk Spinera, kjer imajo serijo SUP Light s težo deske samo 6,2 kg.

Spinera ima dolgoletno tradicijo v proizvodni rekvizitov za vodne športe od tub do vodnih banan, smuči in desk za smučanje na vodi ter napihljivih kajakov.

Kvaliteta SUP desk Spinera tako ni vprašljiva, z vsakoletnimi novostmi pa želijo kupcem ponuditi različne tipe desk, ki v paketu vključujejo tudi trodelno alu veslo oz. boljši modeli tudi perfomance veslo iz steklenih vlaken, kakovostno tlačilko (boljši modeli tudi z dvojnim in celo trojnim delovanjem za hitrejše in enostavnejše napihovanje deske) ter torbo za prenašanje.

Spinera SUP Light

Lanska novost v ponudbi Spinere je namenjena vsem, ki želijo imeti okretno in čim lažjo SUP desko, ki je izdelana s pomočjo Ultra Light tehnologije obdelave enoslojnega PVC materiala. Ta nudi odlično okretnost, kljub temu pa dovolj nosilnosti za hitro veslanje.

Zelo primeren SUP tudi za otroke, saj ga bodo lahko sami nesli do morja.

Na voljo so štiri dimenzije deske Light od 3 do 3,6 metra s skupno nosilnostjo od 120 do 180 kg in težo od 6,2 do 7,7, kg.

Cene SUP desk Light je od 430 do 480 €.

Spinera SUP Let's Paddle in Classic

SUP deske za začetnike, ki so tudi cenovno zelo dostopne. Oblika desk nudi odlično stabilnost, izdelava iz enojnega 15 cm "Drop Stitch", kar pomeni, da je tudi teža deske nižja kot pri cenovno višjih modelih.

Na voljo so deske dolžine od 3 do 3,66 m, skupne nosilnosti od 120 do 175 kg in teže od 7,5 do 9,7 kg.

Cene SUP deske Classic je od 330 - 370 € (odvisno od dodatne opreme), deske Let's Paddle pa od 370 do 400 €.

Spinera SUP Supventure

Letošnja novost v ponudbi za vse, ki si želijo najboljšo stabilnost, trdnost in desko, ki bo med veslanjem še bolje držala smer. Narejena je z dvoslojno tehnologijo, kar nudi večjo trdnost in odpornost. Kljub temu pa teža desk Supventura ni bistveno višja od klasičnih desk.

Namenjena je suparjem, ki si želijo preveslati nekoliko daljše razdalje, še vedno pa je deska uporabna tudi za otroško igro v zalivu.

Trenutno na voljo dve različici Supventure glede na dolžino in sicer dolžine 3,20 in 3,66 m ter v štirih barvnih kombinacijah. Skupna nosilnost manjše deske je 145 kg, večje pa 200 kg. Teža deske je 9 oz. 10,9 kg.

Cene SUP desk Supventura so od 480 - 500 €.

Spinera SUP Suptour

Že ime SUP deske pove, da je namenjena izkušenim ljubiteljem veslanja na daljše razdalje, ki se bodo odločili za izlet ob obali in med otoki.

Cilj je bil ustvariti zelo lahko serijo visokokakovostnih turnih SUP desk, ki so zaradi majhne teže kot nalašč tudi za izlete po rekah, ki so primerne za supanje npr. pri nas Kolpa. Lahinja, Vipava …

Deske namenjene izletom so daljše in v primeru deske Suptour sta na voljo dimenziji 3,66 in 3,96 m, kljub temu pa je teža desk pod 10 kg. Skupna nosilnost krajše deske je 155 kg, daljše pa 180 kg.

Cena SUP desk Spinera Suptour je ne glede na dolžino deske 700 €.

Spinera SUP Suprana

Povsem nov SUP namenjen izvajanju joge na vodi, zato je tudi oblika deske malce širša, da je tudi stabilnost še boljša in je več prostora za izvajanje vaj. Deska sicer sodi v kategorijo vsestranskih SUP desk, tako da je primerna tudi za otroke, ki bodo uživali v veslanju ter v skokih v vodo. Sicer pa je to zelo priporočljiva deska za nežnejši spol.

Na voljo je samo en model dimenzije 3,25 m in širine 86 cm (ostale deske v tej dolžini so široke med 76 in 80 cm) ter skupne nosilnosti do 150 kg. Teža deske je s 8,5 kg, tako da je še vedno zelo lahka.

Cena SUP deske Suprana je 460 €.

Preverite celotno ponudbo SUP desk Spinera in tudi napihljivih kajakov, ki jih lahko dobite v trgovini Nazraku.si > www.nazraku.si