Italija - smučišča v Furlaniji Julijski krajini vabijo na praznično smučanje

Datum objave
Kategorija
Statistika

Smučišča v Furlaniji Julijski krajini npr. Višarje, Zoncolan, Picancavallo, Sella Nevea in Forni di Sopra so se večinoma odprla že sredi decembra, tik pred božičem pa so dodatno odprli še nekaj smučarskih prog, tako da bo praznično smučanje še boljše. V celotni regiji so se dobro pripravili na praznike in prvi vrhunec smučarske sezone. Ob novo odprtih smučarskih progah na smučiščih so dodatno uredili tudi proge za tek na smučah in pripravili kar nekaj dogajanja.

Praznično dogajanja v Furlaniji Julijski krajini

Če boste med prazniki obiskali smučišče Zoncolan, potem se le ustavite v dolini v vasici Sutrio, ki je lepo okrašena in med hišami boste našli razstavo jaslic, vsak dan se tudi nekaj dogaja. V kraju imajo tudi razpršeni hotel - Albergo Diffuso in lahko bivate v starih hišah, ki so jih lepo prenovili.

V Trbižu bodo 1. januarja pripravili pohod z baklami iz kraja Žabnice (Camporosso) na vrh Višarij in se potem v tradicionalnih oblačilih spustili po smučišču.

V Sappadi bodo od 27.12. do 8.1. nudili izlet s sanmi, ki jih vlečejo konji, lahko se boste udeležili tudi vodenih izletov s krpljami. Za otroke je že odprt zimski zabaviščni park Nevelandija, kjer je tudi maskota Sappy. Na silvestrovo bodo smučarski učitelji pripravili povorko z bakljami in ognjemetom.

Izlete s krpljami imajo tudi na smučišču Forni di Sopra, v biatlonskem centru pa se lahko ob pomoči inštruktorja preverite veščinah streljanja na tekaških smučeh.

Seznam dogodkov v regiji je objavljen tudi na spletni strani > www.turismofvg.it/events

Smučišča so odprta, ugodna cena smučarskih kart

Snega v Furlaniji Julijski krajini letos še ni bilo veliko, vendar pa so se na smučiščih dobro pripravili in ob ohladitvi sredi decembra naredili dovolj umetnega snega, tako da so vsa smučišča odprta.

V novici s predstavitvijo vseh smučišč smo objavili tudi lokacije, kjer je možno parkiranje avtodomov, ob smučišču Piancavallo pa je tudi urejen camper stop, kjer omogočajo tudi oskrbo.

Letošnja novost je ponovno odprtje povezave med smučiščema Kanin in Sella Nevea, pohvalno pa je, da se cene smučarskih kart niso podražile, tako kot na večini drugih smučišč v Italiji.

Za ljubitelje smučanja je zanimiva tudi informacija, da bo na smučišču Sella Nevea 27. in 28. decembra trenirala hrvaška moška smučarska reprezentanca, od 27. do 29. decembra pa bo na smučišču Zoncolan prisotna tudi slovenska in italijanska moška veleslalomska reprezentanca.

Cene smučarskih vozovnic se letos niso podražile in za vsa smučišča v regiji veljajo enake cene. Omogočajo nakup smučarskih kart na spletu, za smučišče Trbiž – Višarje pa lahko karte kupite tudi na Skipass Travel v Hrušici ali Kranjski Gori oz. na njihovi spletni strani.

Redne cene smučarskih kart so od 39,50 € za odraslo osebo, za otroke do vključno 6. leta je smučanje brezplačno, od 7. do vključno 13. leta pa smučarska karta stane samo 10 €. Za mladino od 14 - 18 let je cena smučanja 30 € in za seniorje od 64 let naprej pa 35 €.

Omogočajo tudi nakup smučarskih kart za 3 ali 4 ure, lahko pa se odločite tudi za 15 ali 30 urno karto, ki jo potem lahko izkoristite čez celotno sezono.

Stanje na smučiščih v regiji Furlanija Julijska krajina  25.12.2022

Smučišče Trbiž – Višarje ima od 30 do 60 cm snega, tako da je odprtih večina žičnic, prav tako vozi gondola do cerkvice. Glede smučarskih prog je v celoti odprta proga z Višarij v dolino, odprte so tudi vse proge na vrhu smučišča in večina prog v dolini, ki so še posebej primerne za otroke. Zaprta je črna proga pod štirisedežnico Seggiovia Priesnig in pa »družinska« proga, ki pelje od gornjega dela smučišča Priesnig pripelje do Trbiža. Odprli so tudi otroško igrišče na snegu, progo za sankanje in tekaške proge.

Smučišče Zoncolan ima od 25 do 45 cm snega, odprte so vse žičnice, od smučarskih prog pa velika večina, tako da je možno tudi smučanje pod gondolo v dolino. Na novo so na srednjem delu smučišča uredili 2,2, km dolgo progo za tek na smučeh.

Smučišče Forni di Sopra ima od 20 do 70 cm snega odprt je celoten sistem treh štirisedežnic Varmost. Na delu smučišča v samem kraju so odprte vlečnice, ni pa še odprta trisedežnica Cimacuta.

Smučišče Piancavallo ima od 20 do 50 cm snega, odprte so vse žičnice, pred božičem so odprli tudi progo z vrha smučišča Nazionale Alta, so pa zaenkrat še vedno zaprte proga pod štirisedežnico Seggiovia Tremol 1.

Smučišče Sella Nevea ima od 20 do 135 cm snega, odprte so vse žičnice, prav tako tudi smučarske proge, izjema je krajša modra proga Rifugio CAI 2.

Smučišče Sauris ima 20 cm snega in pred prazniki so odprli ob vlečnici

Smučišče Sappada ima od 25 do 50 cm snega, odprte so vse žičnice, enako tudi proge, zaprta je samo črna proga Miravalle. Odprto je tudi otroški park na snegu Nevelandia.

Če želite biti na tekočem z odprtjem žičnic in smučišč v Furlaniji Julijski krajini, potem si lahko aktualne snežne razmere ogledate na spletni strani www.turismofvg.it

Več informacij od dogajanju in turistični ponudbi regije Furlanija Julijska krajina >