Od sobote, 19.2., vstop v Slovenijo brez covid potrdil

Datum objave
Kategorija
Statistika

Slovenija je sprejela nekaj sprostitev covid ukrepov med katerimi je tudi odprava covid potrdil pri vstopu v Slovenijo in karantene v primeru tveganega stika z okuženim s koronavirusom. V naslednjih dneh pričakujemo tudi odpravo večino PCT pogoja v večini dejavnosti.

Od sobote, 19. februarja 2022, za vstop v Slovenijo ni več covidnih omejitev. To pomeni, da ni več:

- potreben pogoj PCT o prebolevnosti, cepljenosti ali testiranju pri vstopu v Slovenijo in

-  ni več napotitve v karanteno na domu.

Na MNZ so še napisali, da po novem Slovenija nima več posebnih pravil vstopa v državo, povezanih s covid-19, kljub temu pa je še potrebno upoštevati pravila vstopa, ki jih imajo v veljavi druge države npr.:

- Avstrija ima do vključno 21.2. v veljavi še PC+ pogoj (poživitveno cepljenje ali prebolelost, osnovno cepljenje + negativen PCR test)

- Italija PCT potrdilo

- Hrvaška PCT potrdilo

Spisek covid pravil pri vstopu v države EU >>

Za potnike, ki prihajajo iz tretjih držav, pa so v veljavi priporočila EU o začasni omejitvi nenujnih potovanj. Na podlagi teh priporočil je potovanje iz nenujnih razlogov v EU omogočeno vsem polno cepljenim osebam in vsem osebam, ki prihajajo iz držav ali entitet iz seznama v prilogi 1 >>.

Odprava ostalih covidnih ukrepov

Vlada je sporočila, da bo v naslednjih dneh odpravljen PCT pogoj za večino storitev oz. bo ta ostal v veljavi le še v najbolj kritičnih dejavnostih.

Zaščitne maske bodo ostale še v veljavi v javnih zaprtih prostorih in v javnem prometu.

Od sobote, 19. februarja, pa se odpravlja karantena za osebe, ki so bile v tveganega stika z okuženim s koronavirusom.