Kam v Sloveniji na novoletno kampiranje?

Datum objave
Kategorija
Statistika

Bliža se novo leto in zakaj ne bi praznikov preživeli v katerem od odprtih kampov po Sloveniji. Največ zanimanja je za kampe v termah, ki omogočajo tudi kopanje v bazenih. Pričenja se tudi smučarska sezona, tako da smo preverili tudi ponudbo zimskega kampiranja.

Žal pa je ponudba kampiranja ob slovenski obali slaba, saj sta odprta samo kampa Strunjan in Jadranka, kjer je na voljo le nekaj prostih parcel, kamp Belvedere nad Izolo pa je urejen kot camper stop. V kamp Adria Ankaran je zimski camper stop odprt samo do 23.12., je pa čez celo leto odprt camper stop v Marini Portorož.

Ponovno je odprt kamp Menina, ki sedaj omogoča bivanje v njihovih lesenih hišicah, kampiranje pa bo možno predvidoma od meseca maja naprej.

Kampi z možnostjo kopanja v bazenu

Kamp Terme Čatež, Brežice

V kampu Term Čatež so pripravili odličen praznični program z veliko animacije, zabave na bazenih in pokritim drsališčem, ki je urejen v bližini slaščičarne Urška in je odprt med 15 - 21h ot. od 22.12. do 6.1. med 10 - 21h.

Organizirali bodo tudi družinsko silvestrovanje na bazenu, ki bo potekalo 31.12. od 20.30h naprej.

Kamp Terme Čatež omogoča kampiranje na parcelah, v bližini so ogrevane sanitarije in tudi najem mobilnih hišic, ki so ob klimi opremljene tudi z dodatnim ogrevanjem. Cene prenočevanja vključujejo tudi kopanje v bazenih.

Cena kampiranja s kopanjem in elektriko na parceli za 2 osebi je 59,80 €, otroci 5 – 12 let plačajo 14,95 €. Taksa se doplača.

Cena najema mobilne hišice za 4+2 osebi okoli božiča je 150 € na noč, za novo leto pa 240 €.

Na Avtokampi kartico nudijo 10% popust na redno ceno kampiranja na osebo pri bivanju min. 2 noči ter 5% na ceno najemamobilne hišice, gusarske hišice in apartmaje.

Kamp Terme 3000, Moravske Toplice

Uživajte na bazenih in wellnessu v Termah 3000, saj je kamp urejen tik ob bazenih, kjer so na voljo kamping parcele. Žal pa ne omogočajo več all inclusive kamping paketa.

Silvestrovanje bo potekalo v centru Moravskih Toplic, kjer vas bo od 22h naprej zabavala glasbena skupina Avantura & Larisa Sreš. Od 21.12. do 31.12. bo odprta tudi božično - novoletna tržnica, kjer se predstavljajo lokalni ponudniki, v Murski Soboti pa imajo tudi zunanje drsališče.

Cena kampiranja za novo leto za 2 osebi je 44 €, kar vključuje tudi elektriko na parceli in kopalno karto. Doplačata se taksa in prijava. Otroci 6 – 14,99 let doplačajo 13,30 €.

Imetniki Avtokampi kamping kartice imajo še 10% dodatnega popusta na kamp nočitev s kopalno karto!

Od 21.12. do 2.1. nudijo tudi družinski paket 2 odrasli osebi + 1 otrok do 11,99 let starosti po ceni 38 € na noč (min. 2 noči), doplača se samo še elektrika 6 €, taksa in prijava.

Kamp Terme Ptuj

V neposredni bližini starega dela Ptuja, so urejene terme, ki imajo tudi celo leto odprt kamp, na voljo pa so tudi bazeni in savne. Silvestrovanje bo bo potekalo v centru Ptuja.

Cena kampiranja za 2 osebi s kopanjem in elektriko je 52 €, otroci 6 – 15 let pa doplačajo 16,10 €.

Imetniki Avtokampi kamping kartice imajo še 10% dodatnega popusta na kamp nočitev s kopalno karto!

Med 23.12. in 2.1. imajo družinski paket po ceni 46 €, ki vključuje 2 odrasli osebi, enega otroka do 11,99 let starosti in kopanje, doplača se elektrika 6 €, taksa in prijava.

All inclusive paket kampiranja s polpenzionom je možen do 30.12. 2023 in od 2.1. 2024 naprej. Cena do 30.12. je 39 € na osebo, od 2.1. naprej pa 39,50 €.

V Termah Ptuj imajo tudi moderne mobilne hišice za 5 oseb – cena najema za novo leto je 165 € na noč.

Kamp Terme Banovci, Veržej

Delno prenovljen kamp je dopolnil ponudbo z možnostjo najema mobilnih hišic za 4 osebe, ki so opremljene tudi z jacuzzijem, imajo tudi nov bazen.

Cena kampiranja v Termah Banovci je 19 € na osebo in vključuje kopanje, otroci od 7 – 15 let plačajo 13,30 €, doplača pa se elektrika na parceli 7,5 €.

Na Avtokampi kartico prejmete 10% popust na ceno osebe oz. lahko izkoristite akcijsko ceno kampiranja 45 € za 2 osebi, kopalno karto in parcelo z elektriko.

All inlcusive paket s polpenzionom in kopanjem stane 40 € na osebo

Cena najema mobilne hišice s kopalnimi kartami je 220 € v primeru min. 2 nočitev oz. 180 € v primeru daljšega bivanja.

Kamp Thermal Resort Lendava

Kamp Thermal Resort Lendava je odprt čez celo leto in omogoča zimsko kampiranje ob termalnih bazenih. Na voljo je 92 kamping parcel, gostom pa omogočajo kopanje v notranjih in zunanjih bazenih, bazen Grozd je v zimskem času odprt tudi za nudistično kopanje.

V sklopu term so pripravili zanimiv praznični program, ki ob koncu leta vključuje tudi pohod z baklami, čarovniški večer za najmlajše, praznični bazar, otroški kino, koncert pevskega zbora, nočno kopanje, organizirali bodo tudi silvestrovanje in novoletni ples.

Cena kampiranja je 18 € na osebo, otroci 4 - 12 let plačajo 9 €, doplačilo je 6 € za elektriko, doplača se tudi taksa in prijava. Imetniki Avtokampi kartice imajo 10% popust na kampiranje v primeru min. 2 nočitev.

Bioterme - camper stop in glamping

Ljubitelje kampiranja vabijo tudi v Biotermah, kjer imajo urejen camper stop, cena prenočevanja pa je 11 € na avtodom, elektrika pa se plača po porabi 0,60 € na kWh. Imajo pa gostje potem 20% popust na kopalne karte.

Omogočajo tudi paket s polpenzionom in kopanjem, ki stane 37 € na osebo oz. 41 € v primeru vikenda.

Gostje z avtokampi kartico dobijo 10% popust v primeru min. 3 nočitev.

Bioterme omogočajo tudi najem glamping hišic v bližini term - izberete lahko paket z zajtrkom ali polpenzionom, cene pa so od 75 € na osebo, za novo leto pa so pripravili pakete za 3 ali 4 noči s silvestrovanjem, cene pa so od 120 € na osebo na noč.

Kamp Štrk - Polana

Manjši kamp je urejen ob znani gostilni, gostom pa nudijo tudi wellness z notranjim bazenom. Cena kampiranja je 13 € na osebo (otroci mlajši od 3 let brezplačno), v ceni je tudi elektrika.

Gostje z Avtokampi kartico dobijo 10% popust v primeru min. 3 nočitev.

Terme Paradiso, Brežice 

V sklopu Term Paradiso je lepo urejen camper stop z vso potrebno oskrbo za avtodoma. Cena prenočevanja je 15 € na avtodom (plača se samo prva nočitev, preostale so gratis), elektrika pa se plača po porabi 1 € / kWh.

V sklopu term imajo tudi glamping hišice za 4 osebe, ki so urejene na temo čebelnjaka in so opremljene z lastno kuhinjo in kopalnico.

Kampi v bližini smučišč ali urejenih prog za tek na smučeh

Kamp Špik, Gozd Martuljek

Edini celo leto odprt kamp v bližini Kranjske Gore nudi urejene parcele in ogrevane sanitarije. Cena kampiranja je od 14 € na osebo, otroci 7-14 let doplačajo 9,80 €, dodatno pa se po novem plača tudi parcela z elektriko 10 €.

Imetniki Avtokampi kartice imajo 5% popusta.

Kamp Danica – Bohinj

V Bohinjski Bistrici imamo odprt kamp Danica, kjer v primeru ugodnih snežnih razmer v bližini kampa uredijo proge za tek na smučeh in uredijo smučišče Kozji hrbet. Urejena je tudi avtobusna povezava do smučišča Vogel, ki je odprl smučarske proge 15.12.

Do novega leta je ta cena 11,50 € na osebo, otroci 7 do 14 let doplačajo 8,50 €, doplača se tudi elektrika 6 €. Neparceliran del je brezplačen, parcela pa se doplača od 6 - 10 €.

Kamp Soriška planina

Majhen kamp je urejen tik ob smučišču in smučarskih progah. Gostom je na voljo prostor za kampiranje in manjši sanitarni objekt, vendar pa ni možno praznjenje kaset kemičnega wc.

Cena zimskega kampiranja je 13,50 € na osebo, otroci 6 -18 let doplačajo 8,50 €, elektrika pa stane 6 €. V primeru min. 2 nočitev imetniki Avtokampi kartice dobijo 10% popust.

V sklopu kampa omogočajo tudi najem glamping lesenih hišic za 2 - 4 osebe.

Kamp Koren – Kobarid

Odličen kamp ob Soči je odprt čez celo leto in na Avtokampi kartico nudi posebno ceno 23 € za 2 osebi na parceli z elektriko oz. od novega leta naprej bo cena 27 €, otroci 7-12 let pa doplačajo 8,25 €.

V kampu Koren pa omogočajo tudi najem glamping hišic za 2 - 4 osebe in večjih lesenih apartmajskih hiš za do 6 oseb. Cene najema glamping hišic so od 160 do 190 €, apartmajske hiše pa od 260 €.

Kamp Liza - Bovec

V bližini Bovca (2 km) je čez celo leto odprt kamp Liza, omogočajo pa tudi najem sob za 2 do 3 osebe. Lokacija je zanimiva za obisk kraja in smučišča Kanin.

Cena zimskega kampiranja do novega leta je 14,50 € na osebo, otroci 7-14 let doplačajo 11 €. Po novem letu bodo cene malce višje in sicer 16,50 € na osebo in 13 € za otroka. Elektrika se doplača 5 €.

Kamp Menina - Mozirje

Kamp Menina leži v neposredni bližini smučišča Golte in je tako zanimiv tudi pozimi.

Po avgustovskih poplavah so 15.12. ponovno odprli del kampa s hišicami, ki jih lahko najamete tudi za silvestrovanje, odprt pa je tudi wellness v kampu. Klasično kampiranje bo možno od maja 2024 naprej.

V kampu Menina lahko najamete hiško za 4 osebe po ceni od 145 €, glamping lesena hiša z jacuzzijem pa stane od 200 €.

Kamp Prodnik - Ljubno ob Savinji

letos odprt nov kamp je odlična izbira za avtodomarje za zimsko kampiranje. Ob urejenih parcelah ima tudi ogrevane sanitarije. Lokacija kampa je tik ob glavni cesti in odlični restavraciji Prodnik.

Cena kampiranja 12 € na osebo, doplačilo za parcelo z elektriko je 5 €, otroci 7  -14 let doplačajo 6,50 €.

Kamp Šenkova domačija – Jezersko

Kamp na Jezerskem je po novem odprt tudi v zimskem času, saj so v bližini Šenkove domačije ob ugodnih vremenskih razmerah urejene proge za tek na smučeh, pri jezeru pa uredijo tudi drsališče.

Cena kampiranja je od 18 € na osebo, za otroke 3 – 12 let pa se doplača 8 €, v terminu 29.12. do 2.1. pa se cene povišajo za 30%.

Kamp Kekec - Maribor

Lepo urejen manjši kamp pod samim Pohorjem je odprt čez celo leto. Do smučišča je cca 300 - 400m.

Cena kampiranja za 2 osebi z elektriko je 28,20 €, otroci 7-13 let doplačajo 9,30 €, 14 - 18 let pa 12,30 €. Dolačilo za elektriko je 5 €.

Spisek postajališč za avtodome, ki jih priporočamo za novo leto

PZA v kampu Belvedere, Izola - 19 € za avtodom oz. 26 € za avtodom z vključeno elektriko, na voljo vsa potrebna oskrba

PZA Terme Paradiso, Brežice - 15 € za 1. nočitev za avtodom z vso potrebno oskrbo (vse preostale nočitve so gratis), elektrika po porabi 1 € / kWh

PZA Planica – cena parkiranja avtodoma z oskrbo za 24h je 15 €, elektrika se doplača 0,5 € / kWh

PZA Kranjska Gora – cena parkiranja avtodoma je 12 €, ni dodatne oskrbe

PZA Bled - cena parkiranja avtodoma z oskrbo je 20 € in vključuje 6 kWh elektrike

PZA Kope – cena parkiranja avtodoma z elektriko je 15 €, doplača se turistična taksa,možna vsa oskrba

PZA Rogla – cena parkiranja avtodoma je 20 € za 24h z vkjučenih 5kWh elektrike, dodatna elektrika se doplača 1 € / kWh, možna vsa oskrba + manjše ogrevane sanitarije

PZA Golte - brezplačna uporaba camper stop

PZA Dvor Bovec – cena pakiranja avtodoma z elektriko je 20 € za 24h

PZA Marina Portorož – cena parkiranja avtodoma z elektriko je 30 €, možna oskrba in uporaba sanitarij, doplača se turistična taksa