Slovenija se predstavlja na turističnem sejmu CMT Suttgart – 13. do 21. januar

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nemčija bo letos priljubljena turistična destinacija pri Slovencih, saj bo junija tam potekalo evropsko nogometno prvenstvo. Sredi januarja pa v Stuttgartu že tradicionalno poteka eden največjih turističnih sejmov, kjer je velik poudarek tudi na kampiranju in ponudbi najnovejših avtodomov. Na ogled bodo tudi slovenska počitniška vozila, predstavljajo pa se tudi slovenski kampi.

Sejem CMT Stuttgart vsako leto obišče okoli 250.000 obiskovalcev, ki želijo dobiti prve informacije o turistični ponudbi držav in turističnih destinacij.

Velik del sejma je posvečen tudi kampiranju, kamping opremi, nakupu avtodoma ali počitniške prikolice.

Letos bo predstavljenih več kot 1.200 počitniških vozil, od tega tudi 120 novih modelov. Kar sedem od desetih hal bo namenjenih kampiranju in karavaningu vse od šotorov do največjih avtodomov, kateri cene se gibljejo že blizu milijona evrov. Avtodomi in počitniške prikolice bodo predstavljene v halah 1, 2, 3, 5 in 10. Hali 3 in 5 sta posebej rezervirani za predstavitve predelanih avtodomov in kombijev.

Hala 9 bo v prvih dneh sejma od 13. do 15. januarja namenjena pohodništvu in kolesarjenju, ko bo možno kolesa tudi preizkusiti, drugi del od 18. do 21. januarja pa bo namenjena turistom, ki jih zanimajo golf, wellness in križarjenja.

V hali 6 se bo predstavila Nemčija kot turistična destinacija, v hali 4 pa preostale mednarodne destinacije.

Plan sejmišča s halami in razstavljalci >

Sejem bo za obiskovalce odprt od 13. do 21. januarja, vsak dan med 10. in 18. uro. Cene vstopnic so od 15 € med tednom do 17 € ob koncu tedna, za otroke 6 – 15 let je cena 5 €, za dvodnevni ogled sejma pa stane vstopnica 22 €.

Na sejem lahko pridete tudi z avtodomom, saj imajo urejeno parkirišče, kjer lahko tudi prespite. Temu so namenjena parkirišča z oznakami Tor 1 in parkirišča P25, P26 in P0. Cena parkiranja na Tor 1 je 25 € / noč, na ostalih parkirnih mestih pa 35 €.

Slovenija na sejmu CMT Stuttgart

V sklopu sejma se predstavijo tudi turistične destinacije in kampi, ki predstavijo novosti in ponudbo aktivnih počitnic.

Tudi letos bo na sejmu v Stuttgartu prisotna Slovenska turistična organizacija (hala 4, stojnica E31), kjer se bodo predstavili tudi slovenski kampi npr. kamp Bled, kamp Šobec, River kamp Bled, kamp Špik, kamp Koren, kamp Danica, kamp Terme 3000, kamp Terme Ptuj, kamp Menina ...

Na sejmu bo prisotno tudi združenje Slovenia Outdoor (hala 1, stojnica G63), ki bo predstavilo kolesarsko in pohodniško ponudbo Slovenije.

Na sejmu v Stuttgartu bo razstavljalo tudi nekaj slovenskih proizvajalcev avtodomov in počitniških prikolic, ki bodo predstavili nove modele.

Nemški trg je za vse prodajalce počitniških vozil zelo pomemben. Lansko leto so samo do oktobra prodali nekaj več kot 80.000 avtodomov in prikolic skupaj. Zanimiv je tudi podatek, da so konec lanskega leta imeli skupno registiranih več kot 830.000 avtodomov.

Adria Mobil

Novomeška Adria bo prisotna na kar treh stojnicah v hali 3, kjer bodo na ogled najnovejši avtodomi, vani, mini vani in počitniške prikolice.

Skupno bo na ogled 16 avtodomov in vanov Adria, 3 avtodomi Sun Living in 9 počitniških prikolic Adria. Med predstavljenimi vozili bo tudi novi van Adria Twin Max.

Robeta Mobil

Pri podjetje Robeta iz Slovenj Gradca so še malce skrivnostni. Za sejem v Stutgarttu so najavili osveženo linijo vseh modelov vanov Robeta in pa oživitev blagovne znamke Womondo by Robeta, ki bo vključevala inovacije, kakovost in zmogljivost počitniških vozil za najboljšo ceno.

Če so njihovi klasični modeli vanov Robeta poimenovani po grških bogovih, bodo novi modeli pod blagovno znamko Womondo poimenovani po mitoloških ustvarjalcih. Tako bodo na sejmu na ogled novi avtodomi Pegasus, Sirena in Sphinx.

Robeta bo na sejmu CMT Stuttgart imela razstavni prostor v hali 5, stojnica A74.

MegaMobil

V hali št. 5, na stojnici B72 bodo svoje vane predstavili tudi iz podjetja MegaMobil iz Slovenske Bistrice. Poznamo jih po kakovostni izdelavi predelanih kombijev dolžin vse od 5,4 do 7 metrov narejenih na osnovnih vozilih znam Peugeot, Fiat, Citroen, MAN in Crafter.

Na voljo imajo 11 različnih modelov, tudi možnost nakupa vana s štirikolesnim pogonom, ob tem pa pri izdelavi upoštevajo tudi želje kupcev pri izbiri opreme, barvah in drugih dodatkih, ki nudijo še več udobja pri popotovanju z njihovim avtodomom.

Tourne Mobil

V podjetju Tourne Mobil so januarja lansko leto proizvodnjo preselili v Pivko, kjer izdelujejo dva modela predelanih kombijev na osnovi vozil Peugeot.

Specializirali so se za severna tržišča, kjer so temperature nekoliko nižje, temu pa so prilagojeni tudi njihovi vani. Na voljo imajo dva modela dolžine 6 in 6,4 metra, ki nudijo veliko udobja za dve osebi, dodatno lahko prespita tudi še dva otroka.

Na sejmu bodo prisotni v hali 3, stojnica B72.

Primus Mobil

Podjetje Primus Mobil prihaja iz Kamnika, poznamo pa jih po predelavah vanov po željah strank. Poskrbijo za vse od opreme, pohištva do elektrike ali vgradnje strešne postelje. 

Pred kratkim so podpisali pogodbo s podjetjem Reisemobile Gräßl, ki bo zastopal njihove avtodome v Nemčiji, Avstriji in Švici.

Na sejmu bodo prisotni v hali 1, stojnica 1G63