34. sejem Alpe-Adria bo potekal od 31. januarja do 3. februarja 2024

Datum objave
Kategorija
Statistika

Konec januarja bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ponovno potekal sejem Alpe-Adria, ki je največji turistični sejem v Sloveniji. Predstavile se bodo številne turistične destinacije in tudi nekaj prodajalcev počitniških vozil.

Sejem Alpe-Adria 2024 - Avtokampi.si

Sejem Alpe-Adria vsako leto privabi skorajda 300 razstavljalcev in 20.000 obiskovalcev, istočasno pa bo tudi letos potekal sejem GASTexpo, kjer bo bogata kulinarična ponudba, tam pa je vedno tudi dobro vzdušje.

Zadnji rok za prijave na sejem Alpe-Adria je 15. december 2023, tako da če bi želeli predstaviti svojo ponudbo, se lahko oglasite direktno na spodnje kontakte.

Sejem Alpe Adria 2024

Sejem Alpe-Adria, ki bo potekal od srede, 31.1., do sobote, 3.2. 2024, je stičišče za pretok idej med turističnimi akterji in domačimi gosti. Je edinstvena priložnost za pridobivanje novih spoznanj, konstruktivno izmenjavo strokovnih mnenj in izkušenj ter sproščeno druženje.

V zadnjih letih je veliko povpraševanja po aktivnih počitnicah v naravi, kar je opaziti tudi v porastu kamping gostov. Sodobni turisti vse bolj iščejo neokrnjeno naravo, ponudnike, ki skrbijo za trajnostno delovanje v turizmu, vse pomembnejša je tudi kulturna ponudba destinacij.

Ker so poletni meseci polni turistov, je pomembno, na kakšne način bodo destinacije turiste povabile na obisk v mesecih v času nizke sezone.

Kampiranje je po covidu postalo hit, prodaja avtodomov in počitniških prikolic je poskočila, saj bi vsi želeli uživati v prvi vrsti ob morju ali jezeru. Na sejmu bo tudi letos nekaj domačih prodajalcev počitniških vozil in dodatne opreme za kampiranje.

Na sejmu bo veliko govora tudi o kulturnem turizmu, ki je zanimiv čez celo leto in privablja obiskovalce na ogled muzejev, koncertov, razstav, spoznavanje lokalnih običajev in kulinarike.

V sklopu sejma Alpe-Adria se bo prestavila Slovenska turistična organizacija, številna slovenska turistična društva, turistični ponudniki iz Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske, Črne gore, Srbije, BiH

Za imetnike Avtokampi kartice bo tudi letos veljala posebna cena vstopnic za ogled sejma.

Za vse informacije glede prijave na sejem Alpe-Adria 2024, pošljite mail na > alpeadria@gr-sejem.si ali www.alpeadria.si