Kolesarski park San Servolo trails pri Poreču

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kolesarjenje je v zadnjih letih postalo kar nekako povezano s kampiranje, saj imajo številni gostje s seboj svoja kolesa, tako da lahko na dopustu uživajo v kolesarjenju.

Ker pa si želimo, da bodo kolesarili tudi mladi, ki jim je največkrat vrtenje pedal  po poteh ob morju dolgočasno, smo pogledali zanimiv kolesarski park San Servolo, ki so ga člani Kolesarskega kluba Poreč uredili na hribu v bližini kraja Mugeba pri Poreču (GPS lokacija 45.19011, 13.64099).

Ker je v bližini kar nekaj kampov, kjer dopust preživljajo tudi številni najstniki, je lokacija še posebej zanimiva za njih. Velja predvsem za goste v kampih Zelena Laguna, Bijela Uvala, Polidor, Valkanela, Puntica in Istra Premium.

Bike park San Servolo trails je dobile ime po prvotnem imenu hriba San Servolo (Sveti Servolo), na katerem se nahajajo urejene kolesarske proge, zdaj pa temu delu rečejo kar Šanšar.

Ekipa Kolesarskega kluba Poreč je tam pred 12 leti začela organizirati XC dirke Zimske lige Istre in Kvarnerja, v letu 2020 pa so s povečanjem števila članov pričeli z izgradnjo dodatnih prog.

San Servolo trails sestavljato:

- 2 različici XC progi v dolžini cca 4 km (vidni kot segmenti na Stravi verzija 2016 in 2023)

- glavni vzpon na hrib Šanšar (To the Top)

- 5 spustov različnih težavnosti v dolžini 350 do 500 metrov.

Na uživanje na trail progah so dobrodošli vsi, za kakšne prostovoljne prispevke kot nadomestilo za uporabo prog, pa se je najbolje obrniti direktno na kolesarski klub Poreč - facebook stran kluba > www.facebook.com/bicklubporec