Smučišče Rogla vabi na obisk z avtodomom in uživaje na snegu!

Datum objave
Kategorija
Statistika
7394 ogledov

Roglo smučarji zelo dobro poznajo, saj sodi med odlična smučišča za družine. Za otroke je veliko dogajanja, na voljo je šola smučanja in teka na smučeh, otroški smučarski poligon s trakom in igrali, sankališče ter seveda lepo urejene smučarske proge. Tik ob smučišču pa je urejeno parkirišče za avtodome, tako da lahko parkirate "svoj dom" in uživate v ponudbi Rogle.

Z avtodomom na smučanje na Roglo

Parkirišče za avtodome Rogla je urejen v neposredni bližini smučišča, tako da je dostop do smučarskih prog zelo enostaven. Avtodomarjem je na parkirišču na voljo elektrika, voda, urejen je izpust odpadne vode in wc kaset, dodatno pa je na voljo tudi manjši ogrevan sanitarni objekt z wc-ji in tuši. Na voljo je okoli 50 parkirnih mest.

Cena uporabe parkirišča za avtodome Rogla je 20 € za 24 ur in v ceni je tudi že 5 kWh elektrike, če pa potrebujete več elektrike, potem ob plačilu postajališča enostavno plačate višji znesek npr. za 25 € in dobili boste dodatnih 5 kWh elektrike

Lokacija parkirišča je zanimiva tudi za čas po smučanju, saj se na Rogli vedno nekaj dogaja. Za družine je zelo zanimiv obisk notranjega bazena v bližnjem hotelu Planja, kjer imajo tudi wellness s savnami, odločite se lahko za ogled pohorske vasice z lesenimi hiškami, greste na pohod s krpljami ali sprehod poti med krošnjami Pohorje, od koder boste imeli prekrasen pogled na okolico. V večernih urah omogočajo tudi nočno sankanje.

Zimska zabava na Rogli

Smučišče Rogla ima odlično lokacijo za vikend pobeg na sneg. Smučarjem je na voljo 12 km smučarskih prog na nadmorski višini od 1.100 do 1.500 m, od žičnic pa ta dve štirisedežnici in 11 vlečnic. Večina smučarskih prog je primernih tudi za začetnike, na progah Jurgovo pa radi zavoje delajo malce boljši smučarji. Na progah Košuta in Jasna od četrtka do nedelje oz. med počitnicami vsak večer omogočajo tudi nočno smuko med 17. in 21. uro.

Vse bolj priljubljena oblika zimske rekreacije pa je tek na smučeh in na Rogli imajo odlično urejen tekaški center s kar 24 kilometri prog za drsalno in klasično tehniko. Na voljo je tudi šola teka na smučeh z možnostjo izposoje tekaške opreme in za družine je zelo zanimiv družinski tečaj za do štiri osebe.​

Odlično pa je poskrbljeno za otroško zabavo, saj imajo na vrhu smučišča dve otroški vlečnici, 90 m dolg smučarski trak, sankališče in organizirano animacijo za najmlajše smučarje. Otroke med zabavo na snegu pride obiskat tudi Zlodej, ki je prijazni vražiček in maskota Rogle.

Pot med krošnjami Pohorje

Samo 100 metrov od postajališča za avtodome Rogla je urejena Pot med krošnjami Pohorje.  Gre za lesen objekt, ki vas po 1 km dolgi poti pelje 20 m visoko med krošnje dreves, na koncu pa še na 37 metrov visok lesen stolp. Če si želite še nekaj bolj adrenalinskega, se lahko s stolpa spustite po 63 metrov dolgem toboganu.

Več informacij o ponudbi smučišča Rogla dobite na spletni strani - www.rogla.eu

Datum objave
Kategorija
Statistika
7394 ogledov