Smučišče Rogla vabi na otvoritev in podarja smučarske karte

Datum objave
Kategorija
Statistika

V petek, 8.12., se je odprla smučarska sezona na Rogli. Gre za smučišče, ki je zelo priljubljeno pri družinah in tudi avtodomarjih, saj imajo urejen camper stop. V nedeljo, 17.12., pa se za smučarje odpira tudi nova 6-sedežnica Mašinžaga.

Smučarska otvoritev na Rogli

V začetku decembra je na Rogli snežilo, imajo do 50 cm snega, dodatno so naredili tudi veliko umetnega.

Prvi del smučišča - sedežnica Planja, vlečnice Košuta, Jasa in Uniorček obratujejo že en teden, v nedeljo, 17.12., pa bodo odprli še novo 6-sedežnico Mašinžaga in vlečnico Uniorček 2.

Veljajo predsezonske cene smučarskih kart !

Redne cene smučarskih kart bodo veljale, ko bo odprtih več smučarskih prog - odrasli dnevna karta 43 €, otroci, 28 €, mladinci / seniorji pa 39 €. Omogočajo tudi nakup smučarskih kart po spletu >

Proge za tek na smučeh bodo predvidoma odprli 23.12.

V nagradni igri smo podelili  2 enodnevni smučarski karti. Ime srečnega nagrajenca smo objavili pod novico.

Novosti na smučišču Rogla

Letos poleti in jeseni so bili na Rogli zelo pridni in smučarji bodo najbolj veseli nove 6-sedežnice Mašinžaga, ki ima ogrevane sedeže in zaščitne kabine, sedežnica pa je dolga nekaj metrov več kot 1 km.

Ljubitelji adrenalina bodo veseli letečega tobogana, ki bo dolg 1.200 metrov in bo udeležence s hitrostjo do 40 km/h popeljal na višini 5 – 8 metrov nad tlemi. Novost so tudi adrenalinski gorski trikolesniki, za katere so uredili posebno progo. 

Za poletno sezono napovedujejo še nekaj novosti v kolesarskem parku, kjer bodo uredili še dve družinski progi, kolesarje pa bo na vrh parka po novem pripeljala kar nova 6-sedežnica.

Z avtodomom na smučanje na Roglo

Parkirišče za avtodome Rogla je urejen v neposredni bližini smučišča, tako da je dostop do smučarskih prog zelo enostaven. Avtodomarjem je na parkirišču na voljo elektrika, voda, urejen je izpust odpadne vode in wc kaset, dodatno pa je na voljo tudi manjši ogrevan sanitarni objekt z wc-ji in tuši. Na voljo je okoli 50 parkirnih mest.

Cena uporabe parkirišča za avtodome Rogla je 20 € za 24 ur in v ceni je tudi že 5 kWh elektrike, če pa potrebujete več elektrike, potem ob plačilu postajališča enostavno plačate višji znesek npr. za 25 € in dobili boste dodatnih 5 kWh elektrike

Lokacija parkirišča je zanimiva tudi za čas po smučanju, saj se na Rogli vedno nekaj dogaja. Za družine je zelo zanimiv obisk notranjega bazena v bližnjem hotelu Planja, kjer imajo tudi wellness s savnami, odločite se lahko za ogled pohorske vasice z lesenimi hiškami, greste na pohod s krpljami ali sprehod poti med krošnjami Pohorje, od koder boste imeli prekrasen pogled na okolico. V večernih urah omogočajo tudi nočno sankanje.

Zimska zabava na Rogli

Smučišče Rogla ima odlično lokacijo za vikend pobeg na sneg. Smučarjem je na voljo 12 km smučarskih prog na nadmorski višini od 1.100 do 1.500 m, od žičnic pa bodo po novem ena 6-sedežnica, dve 4-sedežnici in 9 vlečnic. 

Večina smučarskih prog je primernih tudi za začetnike, na progah Jurgovo pa radi zavoje delajo malce boljši smučarji. Na progah Košuta in Jasna od četrtka do nedelje oz. med počitnicami vsak večer omogočajo tudi nočno smuko med 17. in 21. uro.

Vse bolj priljubljena oblika zimske rekreacije pa je tek na smučeh in na Rogli imajo odlično urejen tekaški center z več kot 10 kilometri prog za drsalno in klasično tehniko. Na voljo je tudi šola teka na smučeh z možnostjo izposoje tekaške opreme in za družine je zelo zanimiv družinski tečaj za do štiri osebe.​

Odlično pa je poskrbljeno za otroško zabavo, saj imajo na vrhu smučišča dve otroški vlečnici, 90 m dolg smučarski trak, sankališče in organizirano animacijo za najmlajše smučarje. Otroke med zabavo na snegu pride obiskat tudi Zlodej, ki je prijazni vražiček in maskota Rogle.

Pot med krošnjami Pohorje

Samo 100 metrov od postajališča za avtodome Rogla je urejena Pot med krošnjami Pohorje.  Gre za lesen objekt, ki vas po 1 km dolgi poti pelje 20 m visoko med krošnje dreves, na koncu pa še na 37 metrov visok lesen stolp. Če si želite še nekaj bolj adrenalinskega, se lahko s stolpa spustite po 63 metrov dolgem toboganu.

Več informacij o ponudbi smučišča Rogla dobite na spletni strani - www.rogla.eu

Nagradna igra smučišča Rogla

V nagradni igri smo podarili 2 enodnevni smučarski karti za smučišče Rogla v sezoni 2023 / 2024. Karti prejme:

Boštjan Valjavec - Medvode

Čestitamo! Nagrajenec bo o prevzemu nagrade obveščen po elektronski pošti.