Primerjava cen kampiranja v kampih v Dalmaciji v letu 2017

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kampi v Dalmaciji so zaradi naravne lepote, čistega morja in lepih plaž vse bolj priljubljeni. Oglejte si primerjavo cen družinskega kampiranja v 39-ih dalmatinskih kampih.

Kampi v Dalmaciji vsako leto privabljajo več ljubiteljev kampiranja, ki si želijo pristnega  primerjava cen kampiranja Dalmacija - kamp Straško - avtokampi.sikampiranje ob lepih plažah. Hrvaška ima vse več moderno urejenih kampov, številni kampisti pa uživajo tudi v naravnih kampih, ki ne ponujajo veliko dodatnih uslug, nudijo pa vonj po borovcih, šumenje morja in gostoljubje domačinov.

Razlike v urejenosti kampov so v Dalmaciji največje. Imamo najmodernejše kampe recimo kamp Zaton pri Zadru, kampa Straško in Šimuni na Pagu, kamp Solaris v Šibeniku in kamp Oaza Mira ter na drugi strani mini kampe, ki delujejo kar na dvorišču družinske hiše.

Pod novico o kampiranju v Dalmaciji smo objavili primerjalno tabelo cen kampiranja za 4-člansko družino v 39ih dalmatinskih kampih za sezono 2017.

Kampiranje v Dalmaciji

V Dalmaciji je okoli 200 kampov, od tega je le okoli 20 večjih, večina preostalih pa je manjših. Dalmacijo sicer delimo na tri dele: severno Dalmacijo, ki sega od otoka Pag do Primoštena, srednjo Dalmacijo od Primoštena do Ploč (vključno z otoki Brač in Hvar) ter južno Dalmacijo z Dubrovnikom, Pelješcem, Korčulo in Mljetom.
 kamp Šimuni Pag - avtokampi.si
Slovenski kampisti zelo radi obiščejo otok Pag, ki s kampoma Straško in Šimuni razvaja predvsem družine z otroki, ob številnih lepih plažicah pa deluje še nekaj manjših kampov. Druga destinacija je Biograd s kampoma Park Soline in Biograd, prav tako so priljubljene Pakoštane in kamp Kozarica ter kampi na otoku Murter. Zaradi vetra in možnosti deskanja in kajtanja pa sta priljubljena tudi Pelješac in otok Brač. So pa kampi na dalmatinskih otokih zaradi dodatnega plačila trajekta v nekoliko slabšem položaju, zato pa običajno nudijo cenejše kampiranje in prijazne gostitelje.

Novosti v kampih v Dalmaciji
Med letošnjimi novostmi moramo omeniti povsem prenovljene bazene v kamp Zaton Holiday Resort, ki tudi letos sodi med 130 najboljših kampov v Evropi, kamp Straško ima nove mobilne hišice z manjšimi bazeni, prenavljajo pa tudi en sanitarni objekt. Kamp Šimuni ima nove parcele z žari, nove sanitarije in igrišče za mini golf imajo v kampu Nevio na Pelješcu, kamp Holiday na Hvaru pa je dodatno uredil parcele. Kamp Galeb je dobil bazen na plaži, delno prenovljene sanitarije, jeseni pa bodo odprli tudi wellness center.

Na Pelješcu je odprt nov kamp Lavanda, ki leži 2 km pred Orebičem in ob urejenih parcelah nudi tudi najem mobilnih hišic. Na Pagu pa je odprt mini kamp Navis Novalja.

Spisek kampov v severni Dalmaciji (110)
Spisek kampov v srednji Dalmaciji (45)
Spisek kampov v južni Dalmaciji (50)
Avtokampi.si kamping kartica

Avtokampi.si kamping kartica
Naša kamping kartica, ki je brezplačna in prinaša popuste v več kot 140-ih kampih v Sloveniji in na Hrvaškem, je dobro sprejeta tudi med dalmatinskimi kampi. V kar 47-ih kampih omogočajo dodatne popuste, spisek vseh pa najdete tukaj - Avtokampi.si kamping kartica

Primerjava cen kampiranja v kampih po Dalmaciji za sezono 2017
Oglejte si primerjavo cen kampiranja v 39-ih dalmatinskih kampih. Upoštevali smo cene za štiričlansko družino, ki jo sestavljata 2 odrasla in 2 otroka (stara 4 in 11 let). Cena vključuje kampiranje v glavni sezoni na parceli z elektriko. Kjer kampi nimajo opredeljenih cen za parcele, smo v izračunu upoštevali ceno za vozilo, šotor in elektriko. V primerjavi cen nismo upoštevali turistične takse in stroškov prijave oseb.

Primerjalna cena kampiranja štiričlanske družine v Dalmaciji je 44,20 eur, kar je za 1,8% višje kot lani. Gre za običajne parcele, kampiranje na parcelah ob morju pa je dražje.

Ostale primerjave cen kampiranja
Primerjava cen kampiranja v kampih v Istri
Primerjava cen kampiranja v kampih v Kvarnerju
                                     
       
Kamp Cena za 2 osebi + 2 otroka + parcela z elektriko
Opombe
Planik (Ražanac - Zadar) 25 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno.
Puntica (Ražanac - Zadar) 27 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno.
Paklina (Hvar) 29 EUR Otroci do 12. leta plačajo 4,50 eur.
Lavanda (Orebić - Pelješac) 30,20 - 37,40 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno. Primerjalna cena parcele ob morju z elektriko in vodo je 43,50 eur.
Pod Maslinom (Orašac) 30,40 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena velja tako za kampiranje v velikem šotoru kot tudi za prikolico.
Vrbovica (Korčula) 30,40 – 31,45 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje v velikem šotoru, višja v prikolici.
Porat (Pag - Povljana) 31 - 32 EUR Otroci do 6. leta bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje s šotorom, višja s prikolico.
Arboretum (Pašman) 31 – 34 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena je odvisna od velikosti šotora.
Nevio (Orebić - Pelješac) 33,65 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena vključuje vodo na parceli. Primerjalni paket s parcelo ob morju na parceli z el, vodo in odtokom stane 48,65 EUR.
Slanica (Murter) 34 – 35,50 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje s šotori, višja za prikolice na parceli z elektriko in vodo.
FKK Nudist (Jelsa - Hvar) 35,40 EUR Otroci do 12. leta plačajo 5,50 EUR na noč.
Ponta - Mokalo (Orebić) 37 – 37,70EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje s šotori, višja za prikolice.
Primorje (Sv. Filip i Jakov) 38 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena primerjalnega paketa s prikolico je dražji za 2 EUR.
Palme (Kućište - Pelješac) 38 - 39,50 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje s šotorom, višja s prikolico. Cena paketa za parcelo ob morju je dražji za 3,50 EUR.
Đardin (Sv. Filip i Jakov) 38,40 -  39,70 EUR Otroci do 7. leta kampirajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje v velikem šotoru, višja v prikolici.
Lupis (Lovište - Pelješac) 40 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno.
Viter (Zaostrog - Drvenik) 40,90 - 43,50 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje s šotorom, višja s prikolico.
Galeb (Omiš) 40,90 EUR Otroci do 7. let bivajo brezplačno, v nižjih sezonah celo otroci do 12. let. Primerjalna cena paketa parcele ob morju je 50,90 EUR.
Lili (Jagodna, Hvar) 42 EUR Otroci do 3. leta kampirajo brezplačno
Holiday (Jelsa - Hvar) 42,30 EUR Cena velja za parcelo. Na neparceliranem delu primerjalni paket stane od 33,50 - 34,80 eur. Otroci do 5. leta kampirajo brezplačno.
Rožac (Čiovo – Trogir) 42,50 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno.
Port 9 (ex Kalac) (Korčula) 44 EUR Otroci do 2. leta bivajo brezplačno.
Park Soline (Biograd) 45,90 EUR Otroci do 5. leta bivajo brezplačno. Primerjalna cena paketa parcele ob morju je 55,80 EUR.
Kargita (Dugi otok) 46,30 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Primerjalna cena paketa parcele ob morju je 52,30 EUR.
Vira (Hvar) 46,50 - 49 EUR Otroci mlajši od 3. let starosti bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele.
Grebišče (Jelsa - Hvar) 47 EUR Otroci do 2. leta bivajo brezplačno. Cena velja za parcelo ob morju z elektriko.
Imperial (Vodice) 47 - 49 EUR Cena je odvisna od lokacije parcele. Cena paketa za parcelo ob morju stane 55 - 59 EUR.
Stobreč (Split) 47,10 EUR Otroci do 7. leta bivajo brezplačno. Parcela vključuje tudi vodo in odtok.
Jezera Lovišča (Murter) 50,68 - 54,94 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Nižja cena je za kampiranje s šotorom, višja s prikolico.
Kozarica (Pakoštane) 51,70 - 55,70 EUR
Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele v kampu. Primerjalna cena paketa parcele ob morju z el, vodo in odtokom je 65,70 EUR.
Straško (Novalja - Pag) 54,40 - 58,40 EUR Otroci do 7. leta bivajo brezplačno, v nižji sezoni celo otroci do 12. let. Parcela vključuje tudi vodo in odtok. Nižja cena velja za tekstilni del, višja za FKK del kampa. Primerjalna cena paketa parcele ob morju je 58,40 - 66,40 EUR.
Adriatic (Primošten) 54,70 - 57,40 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Višja cena velja za parcele z vodo in odtokom.
Odmoree (Rtina) 61 EUR Cena vključuje parcelo z elektriko, vodo in odtokom. Otroci do 3. leta kampirajo brezplačno.
Vranjica Belvedere (Seget Vranjica) 62 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Primerjalni paket s parcelo ob morju z el. vodo in odtokom stane 75 EUR.
Šimuni (Pag) 65,90 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Parcela vključuje tudi vodo. Parcela ob morju z el in vodo stane74,50 EUR.
Solaris (Šibenik) 68 EUR Otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Cena paketa na parceli z el., vodo in odtokom ob morju je 82 EUR.
Zaton (Nin - Zadar) 71,90 EUR Otroci do 1. leta bivajo brezplačno. Parcela vključuje tudi vodo in odtok, cena je odvisna od lokacije parcele v kampu. Primerjalna cena paketa parcele ob morju je 77 EUR.
Solitudo (Dubrovnik) 72 EUR Otroci do 4. leta bivajo brezplačno, v nižji sezoni celo otroci do 10. let.
Oaza Mira (Drage - Pakoštane) 83,50 EUR Otroci do 1. leta bivajo brezplačno. Cena vključuje tudi vodo na parceli.