Na ogled praznične Ljubljane z brezplačnim mestnim avtobusom. Objavljamo spisek koncertov in kje lahko parkirate avtodom.

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Ljubljani so za božično – novoletne praznike sprejeli odločitev, da vsem obiskovalcem omogočijo ogled praznično okrašenega mesta z mestnimi avtobusi (LPP) in to brezplačno vsak dan od 21. decembra do 7. januarja med 17. in 24. uro. Objavljamo tudi program dogodkov in lokacije, kjer lahko parkirate avtodome.

Ljubljana je tudi letos lepo okrašena, ob Ljubljanici so postavljene stojnice in različni prireditveni prostori, kjer bodo v zadnjih dneh leta potekali koncerti.

Staro mestno jedro osvetljuje več kot 50 kilometrov prazničnih lučk, v parku Zvezda je tudi 48 lampijonov, ki so jih izdelali ljubljanski osnovnošolci, na Gallusovom nabrežju so na ogled unikatne jaslice narejene iz slame, na Ljubljanskem gradu pa lesene jaslice. Od 26.12. do 30.12. bo vsak dan med 18. in 20. uro na Gornjem trgu potekalo ulično gledališče Ana Mraz.

Vsako leto središče mesta obišče veliko ljudi, vse več je tudi tujih turistov predvsem iz Italije in Hrvaške. Večina se jih pripelje z osebnimi avtomobili, zato so sprejeli odločitev, da bodo mestni avtobusi vsak dan med 17. in 24. uro od 21. decembra do 7. januarja brezplačni za vse potnike.

Obiskovalci lahko vozila parkirajo na parkiriščih P + R npr. Dolgi most, Barje, Studenec, Stožice, Ježica in Stanežiče in se potem v središča mesta brezplačno odpeljejo z mestnim avtobusom. Spisek lokacij za parkiranje avtodomov v Ljubljani smo objavili pod novico.

Praznični program v Ljubljani

Ob Ljubljanici so postavljene praznične hišice, kjer lahko kupite raznolika darila. Hišice so odprte vsak dan med 10 in 21. uro, na božični večer in silvestrovo pa do 18. ure.

Gostinske hišice so odprte vsak dan med 10. in 24. uro, na silvestrovo pa bodo imele podaljšan delovni čas.

Koncerti bodo potekali na Pogačarjevem trgu, Novem trgu in Kongresnem trgu.

Na božični večer, 24.12., bo ob 17. uri potekal tradicionalni božični koncert pred Mestno hišo, kjer bo letos nastopil Oto Pestner in New Swing Quartet.

Koncerti na Pogačarjevem trgu s pričetkom ob 19.30 uri

- 22. 12. Grupa Vigor

- 23. 12. Zvita feltna

- 26. 12. Skupina Tequila

- 27. 12. Polkaholiki

- 28. 12. Saša Kovačević

- 29. 12. Ivan Zak

- 30.12. Modrijani

Koncerti na Novem trgu s pričetkom ob 19. uri

- 21. 12. Big Band NOVA & Matjaž Kumelj 

- 22. 12. Generator 

- 23. 12. Josip Brass 

- 25. 12. Moon Time Quartet

Na Trgu francoske revolucije, bo 30.12. ob 19. uri potekal koncert skupin Lim Smrad + Žila, Backstage, Alo!Stari.

Koncerti na Kongresnem trgu s pričetkom ob 19. uri

- 26.12. Hamo &Tribute 2 Love, Big Foot Mama

- 27. 12. Milica Todorović, Saša Matić

- 28.12. Flirrt, Vlado Kreslin in Mali bogovi

- 29.12. Nina Badrić, Dražen Zečić

- 30.12. Šank Rock, Joker Out

- 31.12. Rock´n Band, Nika Zorjan, Victory

- 1.1. ABBA Mia

Silvestrovanje v Ljubljani

Vstop v novo leto bodo v Ljubljani prvi praznovali otroci. Od 16. ure jih bodo na Kongresnem trgu zabavali najljubši pravljični junaki, obiskal jih bo tudi dedek Mraz. V novo leto bodo simbolično vstopili ob 17. uri.

Ob 21. uri se bodo začela silvestrovanja na štirih ljubljanskih trgih. Osrednje silvestrovanje bo na Kongresnem trgu, kjer bodo nastopili Rock'n'Band, Nika Zorjan in skupina Victory.

Na Mestnem trgu bodo nastopile Dinamitke in ViP Band, na Pogačarjevem trgu skupina Mambo Kings, na Trgu francoske revolucije pa raperja Murat & Jose, skupina Elvis Jackson in duo Neuromancer.

Opolnoči bo mesto razsvetlil petminutni ognjemet z grajskega griča. Ob megli, povečani oblačnosti ali močnem vetru bo ognjemet zvočni, z nizko letečimi raketami.

Spisek vseh prazničnih prireditev v Ljubljani > www.visitljubljana.com

Parkiranje avtodomov v Ljubljani

V Ljubljani velja odlok, da je parkiranje avtodomov dovoljeno samo na točno določenih parkirnih mestih. Lahko pa se kampira tudi v celo leto odprtem kampu Ljubljana Resort.

Kamp Ljubljana Resort > pozimi deluje kot camper stop, cena 25 € za avtodom in 2 osebi oz. 30 € za 3 ali več oseb

Parkirišče za avtodome Dolgi most (P+R) - cena parkiranja za 24h je 10 €, možna oskrba avtodoma

Parkirišče za avtodome Gostilna Livada - cena parkiranja za 24h je 15 €, ni oskrbe avtodoma

Parkirišče za avtodome Stanežiče (P+R) - cena parkiranja za 24h je 10 €, možna oskrba avtodoma

Parkirišče za avtodome Ljubljana (Peruzzijeva ul.) - cena parkiranja, oskrbe in uporabe sanitarij za 24h je 25 €