Posavje vse bolj prijazno do avtodomarjev - fotogalerija z avtodomarske karavane

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Krškem so v okviru projekta Doživi energijo Save, sofinanciranem iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, letos uredili novo postajališče za avtodome – PZA Stadion Krško. Konec oktobra so organizirali avtodomarsko karavano po Posavju in se predstavili kot avtodomarjem zanimiva in privlačna destinacija.

Novo postajališče za avtodome v Krškem ima dvanajst parcel in omogoča celovito oskrbo avtodomov z elektriko in vodo ter praznjenjem wc kaset in odpadne vode. Uporaba PZA Krško je brezplačna, plača se samo poraba elektrike in vode.

Dvodnevno avtodomarsko potepanje po Posavju se je pričelo v Kostanjevici na Krki, kjer so se udeleženci avtodomarske karavane sprehodili skozi mesto z lokalno turistično vodnico. Med sprehodom se je pridružil tudi kostanjeviški župan ter pozdravil prisotne ter jih seznanil z zgodovino, sedanjostjo in načrti drugega najstarejšega slovenskega mesta, ki se kot edino pri nas nahaja na otoku. Obisk Kostanjevice na Krki so zaključili s prigrizkom lokalne specialitete cop na lop, kruhove pogače s skuto in kislo smetano.

Kolona avtodomov se je premaknila samo nekaj kilometrov nižje ob ribnik Slivje, kjer so člani ribiške družine Kostanjevica predstavili njihovo delovanje in prisotne pogostili z ribjimi jedmi.

Pot jih je naprej vodila v Krško, kjer se je pridružil krški župan Miran Stanko, tudi sam avtodomar. Ogledali so si mesto, mestni park, Mestni muzej Krško in zaključili na postajališču za avtodome v Krškem - PZA Stadion Krško. Druženje se je nadaljevalo ob odprtem ognju, vročem kostanju in moštu.

Naslednji dan je bil namenjen odkrivanju lokalne turistične ponudbe. Najprej so odšli na Senovo, kjer so okrepčali z zajtrkom iz krušne peči ter seznanili z zgodovino tega rudarskega mesta ter spoznali turistično ponudbo kraja: Bohorske slapove in rudniško zapuščino.

Pot jih je vodila tudi na grad Rajhenburg, kjer so si ogledali muzej menihov Trapistov ter okušali penine v grajski peninoteki. Po kosilu so se odpravili proti Radečam, kjer so pred dnevi na idilični lokaciji ob Savi odprli »Ribiško vasico«. Tudi ta je nastala iz sredstev evropskega ribiškega sklada. Sprehodili so se še po tematski poti ob ribniku ter zaključili obisk v lokalni vinski kleti.

Udeleženci avtodomarske karavane so povedali, da je bilo za spoznavanje raznolikega področja Posavja dva dni absolutno premalo. Treba bo ponoviti obisk in to večkrat, v kar so jih organizatorji prepričali že prvi dan. Posavje nudi številne možnosti aktivnih počitnic od pohodništva in urejenih kolesarskih poti, ob tem pa lahko spoznavate dediščino in obiščete odlične lokalne restavracije ter vinske kleti.

Več informacij o turistični ponudbi: www.visitkrsko.si