V Planici že 18. novembra odprtje sezone teka na smučeh

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Planici so lani shranili velik kup snega, ki so ga za čas poletja pokrili in ga sredi novembra že razgrnili po osrednjem delu nordijskega centra. Na takšen način bodo že od 18. novembra omogočii kakovostno smučino za smučarski tek.

Planica je zanimiva destinacija tudi za ljubitelje kampiranja, saj imajo v neposredni bližini skakalnic urejeno parkirišče za avtodome, kjer dovolijo tudi parkiranje počitniških prikolic. Na voljo je stebriček za osnovno oskrbo z elektriko in vodo, tako da se veliko ljudi odloči predvsem za obisk ob koncu tedna.

Lokacija PZA Planica je odlična za smučarski tek, saj proga poteka tik ob parkirišču. Čez celo leto je priljubljeno izhodišče tudi za pohodniške izlete npr. za družine zelo primeren izlet v Tamar in ogled planiških skakalnic. V poletnih mesecih je v Planici veliko kolesarjev, ki se odpravijo na kolesarske izlete po okolici.

Odprtje sezone smučarskega teka že 18. novembra

Kranjska Gora s Planico pozimi nudi več kot 40 kilometrov urejenih prog za smučarski tek na višini od 800 do 1.100 metrov nad morje, Ta oblika rekreacije je vsako leto bolj priljubljena, saj je cenovno dostopnejša od smučanja. Zelo priljubljena je proga, ki pelje od Rateč do Planice in potem še naprej do Tamarja, daj nudi prekrasne poglede na sosednje hribe.

V prihajajoči zimski sezoni 2021/2022 bo Nordijski center Planica prvič zagotovil pogoje za vadbo teka na smučeh zunaj na snegu že od 18. novembra dalje. Naravni sneg so dobili s snežne deponije, kjer so spomladi shranili 12.000 kubičnih metrov snega, ga pokrili in tako zaščitili pred poletnim soncem.

Te dni so pričeli z razgrnitvijo snega po 3 km dolgem krogu, kjer bo na urejena tekaška proga, ki bo do 20. decembra prednostno namenjena tekmovalcem smučarskega teka, ki bodo v tem času na pripravah v Planici in Kranjski Gori.

Ob nezasedenih kapacitetah bo tekaška proga odprta tudi za rekreativne tekače na smučeh. V izogib gneči na tekaški progi bodo rezervacije v tem obdobju obvezne in sicer na tel. št. Nordijskega centra Planica - 031 689 806.

Tekaška proga bo odprta vsak dan med 8 in 20h, tako da bo v večernih urah tudi osvetljena. Informacije o razmerah na tekaškem poligonu v Planici dobite na spletni strani > www.nc-planica.si