Pelješki most – svečana otvoritev 26. julija

Datum objave
Kategorija
Statistika

Pelješki most na Hrvaškem je bil dokončan že konec januarja, sedaj pa se gradijo še povezovalne ceste po samem Pelješcu ter most in predor pri Stonu. Svečana otvoritev mostu na Pelješac bo potekala 26. julija 2022.

Pelješki most je dolg 2,4 kilometra in visok kar 55 metrov. Povezuje kraja Komarna in Duboka na celini s krajem Brijesta na Pelješcu. Je najdražji infrastrukturni projekt, ki je bil sofinanciran s sredstvi EU. Izgradnja mostu Pelješac je stala 418 milijonov evrov, EU pa je dala 85% denarja.

Vožnja po mostu Pelješac bo za vsa vozila brezplačna, tako da za kampiranje na Pelješcu in Korčuli ne bo več potrebno uporabljati trajekta Ploče - Trpanj.

Gradbena dela so končana in tudi tehnični pregled mostu je bil že opravljen. Pospešeno pa potekajo dela pri izgradnji nove ceste po Pelješcu, ki bo povezala most s krajem Ston in jadransko magistralo proti Dubrovniku.

Pelješki most bo odprt v drugi polovici julija

Odprtje Pelješkega mostu je bilo predvideno še pred turistično sezono, vendar pa je sedaj prišla informacija, da bo svečana otvoritev mostu, katere naj bi se udeležila tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in evropska komisarka za kohezijsko politiko Elisa Ferreira, 26. julija 2022.

Ob odprtju mostu bo odprt tudi večji del nove ceste po Pelješcu, do zamude pa bo prišlo samo pri obvoznici pri Stonu, kjer še poteka izgradnja mostu in predora. Ta del naj bi bil odprt do konca letošnjega leta.

Spisek kampov - polotok Pelješac >>

Spisek kampov - otok Korčula >>