Outdoor Festival Mojstrana in Poletna muzejska noč – 14. do 16. junij, program in možnosti kampiranja

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Mojstrani bo ta vikend potekala zanimiva prireditev za vse, ki radi uživajo v aktivnem preživljanju prostega časa in počitnic. Od petka do nedelje bo potekal največji Outdoor festival pod Triglavom, ki ga bodo letos povezali s Poletno muzejsko nočjo. Veliko bo tudi dogajanja za otroke, v soboto tudi dva koncerta.

Outdoor Festival Mojstrana

Že tretjič bo Outdoor festival pod Triglavom potekal v Mojstrani tokrat v tridnevni obliki. Organizator prireditve je Kofler Sport, soorganizator pa TD Dovje-Mojstrana.

Vse obiskovalce čaka vikend poln aktivnosti v organizaciji Kofler Sport, postavljene bodo stojnice, kjer bo na voljo oprema za aktivne počitnice, poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo

Outdoor festival se bo pričel v petek ob 19. uri v dvorani Slovenskega Planinskega muzeja, kjer bo imel predavanje arhitekt, režiser in alpinist Gregor Kresal: Ujeti neulovljivo.

V soboto bo potekalo več vodenih pohodov, za rekreativce je recimo zanimiv 6,5 km pohod po tehnološki učni poti do Peričnika, ki bo potekal ob 9.30 uri -začetna točka Slovenski planinski muzej.

Za družine in otroke stare 5 let ali več priporočajo pohod "Rajže po poteh triglavskih pravljic" – zbor je pri Kofler Sport ob 10. uri, pot pa bo vodila skozi Mojstrano na Dovje, kjer si boste ogledali zanimive risbe naslikane na stavbah. Zaključek pri planinskem muzeju z otroškimi nalogami na temo pohodništva.

V soboto bo omogočeno tudi brezplačno testiranje koles znamke Focus.

Organizirane bodo različne delavnice npr. tečaj varnega gibanja po feratah, delavnica športnega plezanja, MTB kolesarska delavnica, vodeno kolesarjenje nad Baškim in Osojskim jezerom

V soboto bosta tudi dva koncerta:

- od 14.00 do 16.00 bo nastopil Anzhe

- ob 20. uri pa sledi koncert Mitja Šinkovec z bandom

V nedeljo bo potekal podoben program strokovnih vodenj, dodatno pa še nadgrajen »escape room« Pobeg v bivak pri Slovenskem planinskem muzeju. Samo v času festivala 20% popust na vstopnice – obvezne prijave.

Otroška animacija bo v soboto vključevala še olimpijske igre z nenavadnimi športi, orientacijo, Jahanje konje, vožnja s kočijo in ustvarjalne delavnice - Cewe foto ekipa bo poskrbela za spomine v slikah. V nedeljo pa cirkuška delavnica in animacija a strani Pagon Sport-a.

Celoten program Outdoor festivala in prijave na > www.kofler-sport.si

Poletna muzejska noč

Poletna muzejska noč vsako leto poteka po celotni Sloveniji, ko muzeji odprejo svoja vrata obiskovalcem.

Letos bo med njimi ponovno Slovenski planinski muzej v Mojstrani in v soboto ob 19. uri bo organiziran voden ogled začasne razstave Gore in srčnost. Vstop prost je za vse prost.

Kje kampirati v bližini Mojstrane

Ljubitelji kampiranja lahko prespijo v kampu Kamne – Dovje, ki je od Mojstrane oddaljen 1 km.

Cena kampiranja za 2 osebi je do 29 € za šotor z elektriko do 32 € za avtodom ali prikolico + taksa. Na Avtokampi kartico je 10% popust. Na voljo so tudi najem lesene glamping hiške za 2 osebi – cena najema od 40 €.

Kamp Špik v Gozd Martuljku je od Mojstrane oddaljen 9km, vendar je v celoti lepo urejena kolesarska pot, tako da lahko na Outdoor festival pridete tudi kar s kolesom.

Zelo lepo urejen kamp, tik ob kampu je tudi hotel z wellness centrom in notranjim bazenom.

Cena kampiranja za 2 osebi sredi junija je 41,50 € za šotor oz. za avtodomom ali prikolico 45 € + taksa. Na Avtokampi kartico nudijo 5% popusta.

Več o turistični ponudbi destinacije Kranjska Gora - kranjska-gora.si