Opozorilo pred nakupom mobilne hišice

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na spletu se pojavljajo oglasi, ki obljubljajo ugoden nakup mobilne hišice ob morju , ki jo boste lahko uporabljali že naslednje poletje. Kupce opozarjamo, da so pri nakupu previdni in da predhodno pridobijo vse potrebne podatke o prodajalcu in lokaciji postavitve.


Mobilne hišice
so v zadnjih letih postale zelo priljubljene, saj so cenovno dostopnejše od klasičnih apartmajev, hitrejša je postavitev, lokacije pa so običajno v  bližini morja.

Veliko je oglasov, ki obljubljajo nakup nove mobilne hišice po ugodni ceni in postavitev že v naslednjih mesecih v kampih ob hrvaški obali. Najceneje pa ni vedno tudi najbolje oz. so se številni kupci tudi že opekli ob takšnih oglasih in ostali brez vplačane akontacije in seveda tudi brez mobilne hišice.

NOVO najem mobilne hišice - portal mobilnahisica.si >

Kupce mobilnih hišic opozarjamo na to, da pred nakupom mobilne hišice preverijo prodajalca (kako dolgo je na trgu, kjer je že postavil hišice, finančno stanje), ob tem pa obvezno preverijo tudi lokacijo, kjer naj bi mobilna hišica stala in dobijo od lastnika parcele oz. kampa pisno zagotovilo, da bo hišica lahko na tej lokaciji ostala vsaj 5 ali 10 let.

Morate se zavedati, da si lastniki zemljišča lahko v naslednjih letih premislijo ali pa prodajo zemljišče, s tem pa vi izgubite lokacijo in morate mobilno hišico prestaviti na novo lokacijo, kar pa ni tako enostavno. Dobro je imeti tudi zagotovilo glede cene pavšala (možna odstopanja zaradi cen energentov ali inflacije - napisati v pogodbo) in glede maksimalnega števila oseb na pavšalu.

Mobilna hišica je res da mobilna, vendar le z izrednim prevozom, kar pa je povezano z visokimi stroški, ob tem pa tudi močno primanjkuje primernih lokacij za postavitev mobilnih hišic. Če iščete takšno lokacijo v Istri in Kvarnerju, je to skorajda nemogoče dobiti, saj kampi tega večinoma ne omogočajo več oz. vse proste parcele zapolnijo s svojimi hišicami.

Če je mobilna hišica postavljena v kampu, je dobro tudi preveriti, če ima kamp dovoljenje za obratovanje. Glede hišic v kampih je potrebno tudi vedeti, da je lahko maksimalno 40% vseh parcel zasedenih z mobilnimi hišicami, presotalih 60 % parcel pa mora biti namenjenih klasičnemu kampiranju.

Najbolj varen nakup mobilne hišice je direktno preko samega proizvajalca mobilnih hišic ali pa preko uradnega zastopnika proizvajalca, ki bo tudi zagotovil dobavo hišice, prevoz in postavitev.

Če bi radi kupili rabljeno mobilno hišico, ki je že postavljena v kampu, se morate pred nakupom obvezno posvetovati s kampom, če je prodaja s prevzemom pavšala možna in če so kakšne dodatne obveznosti glede plačila. Dobro je tudi pridobit informacijo koliko časa bo hišica še lahko ostala na tej parceli oz. ali so predvidene kakšne prenove na tem delu kampa.

Naši partnerji glede nakupa mobilnih hišic:

Adria Home - proizvajalec mobilnih hišic iz Črnomlja, ki sodeluje z nekaj podjetij, ki imajo potem svoje lokacije za postavitev > adria-home.com

Kvadra mobilne hišice - proizvajalec mobilnih hišic, ki ima tudi svoje lokacije za postavitev v okolici Biograda in Pakoštanov > www.kvadra.si

Alpe Jadran  - zastopnik za mobilne hišice Adria in Nord > alpejadran.apartmaji

Mobilne kučice - zastopnik na Hrvaškem za mobilne hišice Adria > www.mobilnekucice.com