Ogledali smo si kampe v Primoštenu in Trogiru

Datum objave
Kategorija
Statistika

Prvomajske počitnice smo izkoristili za obisk kampov v osrednji Dalmaciji. Primošten je znan po lepih plažah, Trogir pa je vredno obiskati zaradi bogate zgodovine in si ogledati stari del mesta, ki leži na otočku med kopnim in otokom Čiovo. Leta 1997 je bilo uvrščeno na UNESCO-v seznam svetovne dediščine.

V Trogiru priporočamo sprehod po ozkih ulicah starega mestnega jedra, ki nosi naziv najbolje ohranjenega romansko-gotskega mesta v tem delu Evrope. Vstopite v katedralo svetega Lovrenca, kjer se lahko povzpnete na zvonik in si mesto ogledate tudi od zgoraj. Pred katedralo je tudi mestna hiša in loggia, sprehodite se še do razglednega stolpa, trdnjave Kamerlengo in si v bližini tržnice oglejte severna mestna vrata.

Zelo lep je tudi južni del otoka Čiovo, kje je še vedno mogoče najti obilo neokrnjene narave s številnimi mediteranskimi rastlinami in lepimi plažami. Primošten pa navduši z lepimi plažami in prekrasnimi sončni zahodi, zato se po ozkih ulicah sprehodite ob koncu dneva.

Na območju osrednje Dalmacije smo obiskali pet zelo raznolikih kampov, tako po velikosti kot tudi po opremljenosti in ponudbi. Pri opisih kampov si lahko ogledate nove fotografije in tudi cene kampiranja.

Kamp Belvedere – Seget Vranjica

Največji in najbolje urejen kamp v tej regiji leži 5 km od Trogira in se lahko pohvali z lepo urejenimi terasastimi kamping parcelami v osrednjem delu kampa. Zaradi lege je z večine lep pogled na morje, parcele bliže morja (50 - 100m) so opremljene z elektriko, vodo in odtokom, parcele v gornjem delu pa z elektriko.

Kamp ima izredno lepo urejene sanitarije, imajo tudi otroške sanitarije in za invalide, poskrbljeno je tudi za ločevanje odpadkov. Dobrodošli so tudi psi, ki imajo urejeno pasjo plažo, tuš in novo agility igrišče tik ob plaži.

Omogočajo tudi najem mobilnih hišic za 4 +2 osebe, opremljene z dvema spalnicama. Povsem nove in zelo moderno opremljene so mobilne hišice Adria v prvi vrsti ob morju. V drugi vrsti so mobilne hišice, ki pa so glede na prostor postavljene vzporedno in tudi pravokotno na morje, kar pomeni, da imajo nekatere manjše terase. Je pa nekaj mobilnih hišic postavljenih tik ob bazenu.

Ob hišicah imajo za najem na voljo tudi prenovljene apartmaje, in sicer za 4 ali 6 oseb. V gornjem delu kampa pri recepciji pa omogočajo najem mobilnih tudi številne druge agencije npr. Gebetsroither, Adria Holidays....

Plaža v kampu je večinoma betonirana in skalnata, otrokom so na voljo trije manjši peščeni zalivčki z lahkim vstopom v morje. V bližini plaže so tudi trije bazeni z različno globino vode, s teraso za sončenje in lokalom, nedaleč stran je tudi restavracija.

Do Trogira vodi pot ob morju, le zadnji kilometer je potrebno uporabiti pot ob lokalni cesti. Do mesta se lahko zapeljete tudi s taxi čolnom, ki se ustavi v kampu. V kampu omogočajo najem koles, urejeni sta dve teniški igrišči in mize za namizni tenis, za otroke imajo dve manjši igrišči z igrali.

Akcija na kamping kartico - 20 € za 2 osebi na parceli z elektriko, vodo, psa in wifi v terminih 18.4. - 30.6. & 1.9. - 17.10., 5% popust na kampiranje v terminu 1.7. - 31.8.

Kamp Seget – Trogir

Najbližje staremu mestnemu jedru Trogira je urejen kamp Seget. Gre za manjši kamp urejen med lokalno cesto in obalo, ki ima lepo urejene parcele opremljene z elektriko. Osrednji sanitarni objekt je lepo prenovljen, v kampu poleti deluje tudi trgovina, v bližini pa je nekaj lokalov in restavracij ob morju.

Pri kampu je plaža peščena (navožen pesek) in pomol, do samega mesta pa vodi obmorska pot, vendar je potrebno zadnji kilometer zaviti na lokalno cesto.

Akcija na kamping kartico - 10% popust na kampiranje skozi celo sezono.

Kamp Adriatic – Primošten

Zelo priljubljen kamp pri vseh ljubiteljih lepih prodnatih plaž in veliko sence na parcelah. Kamp je sicer odprt že od aprila, so pa v kampu še vedno potekala zaključna dela urejanja plaže in izgradnje kanalizacije. Odprta je bila prenovljena restavracija, lokal na plaži pa je bil še zaprt.

Kamp vzdolž celotne obale nudi urejene kamping parcele opremljene z elektriko, manjši del kampa pa je tudi neparceliran in namenjen šotoristom. Na veliko parcelah je tudi večje kamenje, zato šotoristom priporočamo, da imajo kakšno dodatno podlogo.

Omogočajo tudi najem počitniških prikolic, ki so postavljene v osrednjem delu kampa, agencija Gebetsroither pa ima prikolice za najem v prvih vrstah ob morju, na levem delu kampa pa so tudi moderne mobilne hišice.

Plaža v kampu je raznolika – desni del je večinoma prodnat z lepim zalivom na koncu kampa, levi del pa je večinoma skalnat. Morje je na tem delu zelo čisto, prodnati del plaže pa ima dopoldne tudi dobro senco borovcev.

Akcija na kamping kartico - 18 € za 2 osebi in psa na parceli Standard ali neparceliran del z elektriko v terminih 30.3. - 21.6. & 1.9. - 31.10. Doplačilo za parcelo De lux je 3 €. V terminu 22.6. - 31.8. nudijo 5% popusta v primeru vsaj 5 nočitev.

Kamp Rožac – Čiovo

Če iščete majhen in lepo urejen kamp, potem bo kamp Rožac prava izbira. Od Trogira je oddaljen kilometer in pol, tudi iz tega kampa pa vozi taxi čoln do starega dela mesta. Dostop do otoka Čiovo je od lanskega leta lažji, saj so na južnem delu mesta zgradili nov most.

Kamp ima v osrednjem delu urejen kamping prostor z dobro senco. Nekaj parcel z elektriko in vodo je urejenih tudi tik ob morju. Ker je kamp majhen so vse parcele oddaljene le 50 – 100m od plaže.

Omogočajo najem mobilnih hišic, ki so postavljene ob levem delu kampa oz. v drugi vrsti za parcelami. Ker so dvignjene nad parcele je tudi iz hišic lep pogled na morje.

Sanitarije so lepo urejene, imajo tudi prostor za oskrbo avtodoma, za kužke pa je omogočeno kopanje na desni plaži. So pa psi dovoljeni tudi v mobilnih hišicah.

Osrednja plaža je peščena, z dodatno urejenimi majhnimi zalivi, plaža na desni strani in rtu pa je skalnata. Ob plaži deluje tudi lokal in restavracija, v kampu je tudi pekarna, trgovina pa je oddaljena le 300m.

Cenejše kampiranje s kamping kartico - 18 € za 2 osebi, psa in parcelo z elektriko v terminih 23.3. - 8.6. in 7.9. - 6.11. Za parcele ob morju je doplačilo 3 - 5 €. V terminu 8.6. - 7.9. je popust na kampiranje 5%.

Kamp Labadusa – Čiovo

Če si želi kampirati v naravnem okolju s pogledom na odprto morje, potem je kamp Labadusa za vas. Letos so kamp delo prenovili in tlakovali osrednji del kampa, kjer so v terasah urejene parcele. Te imajo manj sence kot novo urejene parcele na drugi strani ceste, kjer borovci dajejo odlično senco. V kampu po ugodni ceni omogočajo najem počitniških prikolic.

Elektriko v kampu dobivajo s pomočjo agregata, zato je priporočljivo, da imajo kampisti s seboj plinske štedilnike.

Sanitarije so prenovljene, v kampu deluje tudi konoba in lokal, največja prednost pa je lepo mediteransko okolje in odprto morje. Plaža tik ob kampu je sicer skalnata z manjšim peščenim delom za lažji vstop v morje. Ta del ima tudi odlično senco borovcev. Le 50 metrov od kampa je lep prodnat zaliv, ki bo navdušil vse.