Ogledali smo si kampe v Bovcu, Soči in Trenti

Datum objave
Kategorija
Statistika

Obiskali smo 13 kampov in 1 postajališče za avtodome v Bovcu, vasi Soča in Trenta. Oglejte si fotogalerijo in video posnetke kampov ob reki Soči.

Za letošnji julij smo si zadali, da si ogledamo kampe v dolini reke Soče in kot prvi so na vrsto prišli kampi v širši okolici Bovca. Za turistično ponudbo tega dela Slovenije je značilno, da je zelo povezana z reko Sočo, kjer številne agencije omogočajo predvsem rafting in vožnje s kajaki, urejene so pohodniške poti, trase za gorsko kolesarjenje, popularno je soteskanje, vožnje po jeklenici - zipline ter adrenalinski parki.

V gornji del Soške doline prihaja veliko tujcev, vse več pa je tudi domačih kampistov, ki si želijo preživeti nekaj dni v lepi naravi in uživati prekrasne pogleda s hribov v dolino. V terminih od 15. julija do 20. avgusta je kar težko dobiti prosto parcelo, zato je dobro pred prihodom v kamp kar poklicati.

Ponudbo za otroke je dopolnil pustolovski park pri spodnji postaji kaninske gondole, ki je primeren tudi za otroke od starosti 4 leta kakšno leto starejši otroci pa lahko obiščejo tudi adrenalinski park Srnica.

Cenejše kampiranje v dolini Soče

V želji, da bi tudi ta del Slovenije obiskalo več domačih kampistov, smo se z nekaterimi kampi dogovorili za dodaten popust, ki ga dobite na Avtokampi.si kamping kartico.

Tako popust omogočajo kampi Liza, Vodenca, Polovnik, Korita, Jelinc, Trenta in Triglav, kamping kartico pa lahko brezplačno naročite tukaj.

Kampiranje v Bovcu

Kamp Liza smo si izbrali za "bazni" kamp. Leži v bližini sotočja Soče in Koritnice in je od centra Bovca oddaljen dobra 2 km. Lastnik Maks in njegova ekipa se trudijo, da kampistom omogočijo udobno kampiranje. Na travniku nudijo velike in lepo urejene parcele za šotoriste, na peščeni podlagi pa predvsem za avtodome in prikolice. Samo nekaj metrov nad Koritnico je urejenih nekaj lepih parcel za šotoriste, ki si želijo uživati v šumenju reke.

Skorajda vsaka parcela ima tudi svojo mizo in klopi, številne tudi prostor za kurjenje ognja, omogočen pa je priklop na elektriko. V gornjem delu kampa uredili montažne sanitarije z wc-ji in tuši, v ponudbo pa so dodali tudi možnost najema lesenih glamping hišic za 2 osebi. Kamp Liza ima mini trgovinico in odlično restavracijo, vse informacije o športnih aktivnostih pa dobite že na info točki v kampu.

Kamp Polovnik je najbližji centru Bovca in tako primeren tudi za obisk katere od prireditev. Polovica kampa ima odlično senco, ker leži ob cesti pa je zelo primeren tudi za avtodome in prikolice. Kamp ima manjše otroško igrišče, tik ob njem pa deluje tudi restavracija.

Kamp Vodenca ima v sklopu recepcije urejen tudi lokal, gostom pa ob dveh travnikih namenjenih kampiranju nudi tudi možnost najema že postavljenih šotorov za 2 ali 4 osebe, ki vključujejo tudi posteljo, mizo in stole, ter najem glamping hišic. Kamp se lahko pohvali z lepo urejenim in velikim sanitarnim objektom in mini kuhinjo, kjer si gosti lahko pripravijo svoj obrok.

Kamp Kovač je urejen tik ob sotočju obeh rek in je zaradi nekoliko strmejšega dostopa primeren predvsem za šotoriste. Gostom nudi tudi uporabo skupne kuhinje. Kamp je zanimiv zaradi majhne peščene plažice primerne tudi za otroke.

Kamp Toni je urejen na travniku ob kampu Liza, kjer gostom nudi urejen kamping prostor, igrišče za odbojko, manjše otroško igrišče in lepo urejene sanitarije.

Kamp Prion je urejen v Čezsoči. Namenjen je predvsem kajakašem. Nudi prostor za kampiranje, ki je urejen ob lepem kajakaškem centru s športno trgovino, lokalom in družabnim prostorom. Tik ob kampu je ob reki Soči tudi plaža primerna za otroke.

Kamp Adrenalinček je urejen na jasi 4 km južno od Bovca. Gre za eko kamp, ki omogoča najem glamping šotorov za 2 osebi, postavljeni pa imajo tudi več običajnih šotorov za 2 ali 4 osebe. Zanimive so soške postelje, kjer gre za šotor postavljen v leseni hišici.

Postajališče za avtodome Dvor je urejeno pri spodnji postaji kaninske gondole, ki je le nekaj sto metrov od centra Bovca. Cena 24 urnega parkiranja avtodoma in oskrbe je 20 €. Tik ob PZA Dvor je urejen pustolovski park ter seveda možnost izleta z gondolo na Kanin. 

Base camp je urejen tik ob gondoli, ki pelje na Kanin. Omogoča postavitev šotorov na urejene travniku, na voljo je manjša skupna kuhinja in nadkrit prostor. V kampu organizirajo številne adrenalinske športe, ob kmapu pa je urejen pustolovski park, ki je primeren tudi za otroke.

Kampi v vasi Soča

Na poti proti dolini Trente in Vršiču boste v vasi Soča našli štiri kampe z raznoliko ponudbo. Lokacija je odlična za številne pohodniške poti, obisk Lepene in ogled naravne znamenitosti Velika korita Soče.

Kamp Korita je presenečenje našega obiska, saj so v kampu v stilu starih trentarskih bajt uredili nov sanitarni objekt, ki vključuje štiri kopalnice z umivalnikom, tuš kabino in straniščem. Ob njem je skupni objekt s kuhinjo, mizami in klopmi, v nadstropju pa je prostor za sproščanje z visečimi mrežami in blazinami.

Sicer pa kamp Korita tik ob Soči in na začetku Velikih korit nudi prostor za postavitev šotorov, kjer lahko zakurite tudi ogenj, v gornjem delu pa je tudi nekaj parkirnih mest za avtodome. Gostom je na voljo najem lesenih glamping lesenih hišic za 2 osebi, lahko pa prespijo tudi na skupnih ležiščih ali v sobi za 4 osebe. Novost sta dva lepo urejena lesena apartmaja za 4+2 osebi, ki sta nadomestila mobilni hišici.

Kamp Jelinc je prav tako urejen ob soških Velikih koritih, kjer je na prostornem travniku urejeno šotorišče, prav tako tudi na platoju v gornjem delu kampa, za goste z avtodomi pa je urejenih nekaj parkirnih mest. Kamp je še posebej prijazen do psov, saj imajo urejen agility poligon, psi pa v kampu bivajo brezplačno. Zaradi lokacije in številnih živali na domačiji je kamp zelo primeren tudi za družine z otroki. V kampu imajo dva nadkrita skupna prostora z ognjiščem in lokal, kjer boste lahko poizkusili lokalne dobrote ter si ogledali njihovo sirarno, kjer izdelujejo ovčji sir.

Kamp Soča je največji kamp na tem območju, saj gostom nudi več kot 150 urejenih parcel. Ker je večji del kampa urejen na ravnem travniku je zelo primeren tudi za goste z avtodomi in počitniškimi prikolicami. Kamp je primeren tudi za družine, saj imajo urejeno otroško igrišče in tik ob kampu je tudi plaža z otrokom primernim dostopom do Soče. Sanitarije so lepo urejene, v sklopu recepcije pa imajo tudi lokal, kjer lahko naročite kruh in pecivo ali pa postrežejo s pico.

Kamp Klin je urejen ob poti v Lepeno. Prostor za kampiranje je urejeno na dveh travnikih, vendar je najlepše kampirati na prostoru ob sotočju Soče in Lepence, kjer je tudi več sence. Zaradi ravne površine je primerno tudi za avtodome in prikolice. Sanitarni objekt je sicer samo eden, vendar je ta večji in moderno urejen, v sklopu kampa pa deluje tudi restavracija in mini vojaški muzej.

Kampiranje v Trenti

Dolina Trente je tisti del Slovenije, kjer se gostje naužijejo lepih pogledov na okoliške hribe in uživajo v šumenju Soče, ki izvira le nekaj kilometrov naprej proti Vršiču.

Kamp Triglav ima večino kamping površin urejenih na travniku z delno senco. Ker je dostop do kampa enostaven je primeren tudi za avtodome in prikolice. Sicer je sam kamp od Soče oddaljen 200 mtrov, vendar pa ima dobro lokacijo za številne pohodniške ter kolesarske izlete. Gostom sta na voljo dva nadkrita skupna prostora z mizami in klopmi in prenovljen sanitarni objekt.

Kamp Trenta je zadnji kamp pred vzponom na Vršič. Lahko služi kot začetna točka za kolesarske izlete ali pa kot postanek za miren počitnice ob Soči. V kampu je urejen dostop do reke z mini plažo, kjer se otroci lahko igrajo.

Ob urejenem prostoru za kampiranje (travnati in peščeni del), gostom nudijo tudi najem dveh lesenih bungalovov. Kamp ima tudi lokal, kjer nudijo tudi nekaj lokalnih dobrot ter dva manjša sanitarna objekta.