Kamp Lavanda na Pelješcu omogoča kampiranje tik ob prodnati plaži

Datum objave
Kategorija
Statistika

Polotok Pelješac ima več kot 20 kampov in med najboljše se uvršča kamp Lavanda, ki gostom nudi kampiranje tik ob morju ter najem nekaj mobilnih hišic. Izkoristite odlično akcijo na kamping kartico in še letos pridite na kampiranje na Pelješac.

Kamp Lavanda po urejenosti zagotovo sodi med pet najboljših kampov na Pelješcu, kar dokazuje tudi lanskoletna nagrada Turistični cvet za najboljši majhen kamp na Hrvaškem.

Leži na južni strani polotoka, 2 km pred Orebičem, kjer imajo v terasah urejenih 95 parcel. To pomeni, da je z večine parcel lep pogled na morje, je pa tudi nekaj hoje za vse tiste, ki kampirajo na gornjih parcelah pri recepciji kampa.

Glavna prednost kampa Lavanda je skorajda privatna prodnata plaža, kjer tudi v glavni sezoni ni nobene gneče, saj se tukaj kopajo le goste kampa. V osrednjem delu sta dve prodnati plaži, kjer je na desni strani tudi urejena pasja plaža, na skrajno levi strani pa je tudi urejena FKK plaža. Otroci pa najbolj uživajo na pomolu, ki omogoča skakanje v morje.

Kampiranje ali najem mobilne hišice ob morju

Najboljše so parcele na terasi ob osrednji plaži, ki so opremljene z elektriko, vodo in odtokom. Tik ob njih pa je tudi najbolj senčen del kampa, kjer je 19 parcel pod borovci namenjen samo šotoristom. Na teh aprcelah je možen priklop na elektriko, do morja pa le je 20 do 10 metrov.

Lepo sta urejena dva sanitarna objekta, imajo tudi pralnico perila, za ljubitelje žara pa tudi urejen skupen prostor, kjer si lahko pripravite okusne jedi. Sicer pa je ob morju tudi urejena restavracija, kjer vam bodo z veseljem pripravili lokalne dobrote, jedi pa vam lahko prinesejo kar na parcelo.

V kampu Lavanda se lahko odločite tudi za najem moderne mobilne hišice, ki so od morja oddaljene od 50 do 100 metrov. Gre za velike in moderno opremljene mobilne hiške (40m2) za 4 +2 osebi, od katerih so štiri mobilne hiške opremljene tudi z lastnim jacuzzijem, kjer lahko uživate ob večerih spogledom na sončne zahode.

V kampu vsak dan v sezoni omogočajo taxi prevoz s čolnom do mesta Korčula, sicer pa Pelješac nudi številne možnosti izletov od ogleda Orebiča in Trpnja, do zanimivih plaž nor. Divna na severni strani otoka. Za ljubitelje surfanja in kajtanje so dobro znane plaže z veliko vetra, ki ležijo v bližini kraja Viganj. Ljubitelji pohodništva pa se bodo povzpeli na 961 metrov visok hrib Sv. Ilija.

Cenejše kampiranje na Pelješcu

Za imetnike Avtokampi.si kamping kartice nudijo ugodne cene kampiranja:

- 18 € za 2 osebi, psa in parcelo Standard, Comfort in Premium v terminih 1.4. – 15.7. & 1.9. – 15.11.  Dodatne osebe plačajo po ceniku kampa.

- v terminu 16.7. – 31.8. velja 5% popust na kampiranje (osebe + parcele) ob plačilu z gotovino.

Popusti na najem mobilne hišice direktno pri kampu:

- imetniki kamping kartice dobijo 10% popust na rezervacije mobilnih hišk čez celo sezono, ki pa morajo biti narejene najkasneje do 1.6.

- super akcija tudi za prvomajske počitnice - najem mobilne hišice v terminu od 1.4. do 23.5. - bivate 7 noči, plačate le 6 noči najema.

Več informacij o kampu Lavanda na Pelješcu dobite na - www.lavanda-camping.com