Obiščite adventne tržnice na avstrijskem Koroškem

Datum objave
Kategorija
Statistika

Avstrijsko koroška mesta Celovec, Beljak, Vrba in Katschberg vas vabijo na adventne tržnice, ki bodo potekale do božiča, v mestih pa vse do novega leta. Izkoristite praznično vzdušje za družinski ogled tradicionalnih stojnic, pridite na kuhamo vino, punč in domače piškote. V Celovcu in Vrbi je tudi urejen camper stop, tako da lahko parkirate avtodome

Advent na avstrijskem Koroškem - Avtokampi.si

Pustite se začarati ob zvokih adventnih koncertov, oglejte si izdelke domače obrti in kupite katerega od prazničnih okraskov za vaš dom. Obisk priporočamo predvsem ob koncih tedna, ko poteka tudi večina prireditev.

Z otroki se lahko zapeljete za ladjico po Vrbskem jezeru ali pa se povzpnete na 100 m visok stolp Pyramidenkogel nad Celovcem, od koder boste imeli lep pogled na celotno regijo.

Celovec - božično doživetje za vso družino in novoletni sejem

Največji adventni sejem na avstrijsko koroškem je v Celovcu, kjer pripravijo prireditve na štirih lokacijah. Adventni sejem bo potekal do 24.12., vsak dan med 10. in 20. uro (gostinska ponudba do 23. ure), izjema je 24.12., ko bo sejem odprt do 14. ure. 

Na Novem trgu (Neuer Platz) pred mestno hišo bo ob številnih stojnicah in okrašenih jelkah urejen pravljični kotiček ter lesena ploščad s teleskopom in prostorom za fotografiranje s celovškim zmajem v ozadju. Zapeljite se s kočijo s trga po okrašenem mestu

Pred Deželno hišo (Landhaushof) bodo decembrske petkove večere (ob 18h) popestrili z nastopi najboljših lokalnih pevskih zborov, na Stolnem trgu (Domplatz) pa bodo ob koncih tedna pripravili božično vzdušje, kot smo ga poznali nekoč s stojnicami z ročno izdelanimi okraski, figuricami jaslic, pleteninami in drugimi tradicionalnimi prazničnimi darili, po trgu pa se bo vil vonj po pečenih jabolkih.

Od 27. do 31. decembra bo na Novem trgu (Neuer Platz) potekal še novoletni sejem - vsak dan med 10. in 20. uro, hrana in pijača do 23. ure, na zadnji dan leta pa silvestrovanje z živo glasbo.

Ob petkih, sobotah in nedeljah (11.30h - 19h) se lahko zapeljete z ladjico po Vrbskem jezeru iz Celovca do Vrbe (Velden) ter si ogledate še tradicionalno adventno tržnico v samem kraju. Je pa potrebno predhodno rezervirati vožnjo in običajno so že sredi novembra zasedeni vsi termini.

Camper stop Celovec

V sklopu sejmišča imajo v Celovcu urejen manjši camper stop za 4 - 5 avtodomov - cena parkiranja je 9 € na dan (0-24h, max. 2 dni), doplača se elektrika 1 kWh, in voda 0,50 € za 10 l ,možna pa je tudi oskrba avtodoma. Za plačilo na avtomatu je potrebno imeti kovance. Točna lokacija camper stop Celovec je Sankt Ruprechter Straße 10, Klagenfurt ( GPS 46.61840, 14.30670).

Beljak - mesto v lučkah - 17.11. - 31.12.

Beljaku v adventnem času rečejo tudi mesto v lučkah in je tradicionalno zbirališče za stare in mlade. V prazničnih dneh bodo na številnih rustikalno oblikovanih hišicah gostom ponudili kulinarične užitke in nakupovalno zabavo.

Adventna tržnica bo do novega leta odprta ob petkih in sobotah med 10 - 20. uro (gostinska ponudba do 23. ure), ostale dni pa med 10. - 19. uro (gostinska ponudba do 22. ure). Na 24.12. bo tržnica odprta do 16. ure.

Za otroke so pripravili možnost drsanja na urejenem drsališču v centru mesta, jahanje ponijev, mini živalski vrt, Jezuščkovo pošto, steno želja in vožnje s kočijami.

Na ogled so trije tematski adventni sejmi: tradicionalni advent, umetniški advent in eko - kmetijski advent. Obisk adventnih tržnic v Beljaku lahko združite tudi z nakupovanjem daril v lepo okrašenih trgovinah v centru mesta.

Advent v Vrbi in nad oblaki na Jedvovci - Pyramidenkogel - 24.11. - 23.12.

Vrba (Velden) na zahodni strani Vrbskega jezera se v adventnem času spremeni v čaroben kraj, ki ga polepša plavajoči adventni venec, lepo osvetljen hotel ob jezeru in zanimivo okrašena božična drevesca pred igralnico. V samem kraju je na osrednjem trgu postavljenih več stojnic, otrokom pa ob sobotah in nedeljah popoldan pripravijo tudi angelsko pekarno, poštni urad in ustvarjalnico. Omogočajo tudi jahanje ponijev, najlepši pogled na jezero pa boste imeli iz razglednega kolesa.

Adventna tržnica v Vrbi bo odprta pb petkih med 15. - 20. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 11. - 20. uro.

Priporočamo vam, da se pred obiskom iz Vrbe zapeljete še na hrib Jedvovca na južni strani jezera Vrbskega jezera, kjer stoji 100 m visok lesen razgledni stolp Pyramidenkogel, od koder boste imeli lep pogled nad celotno regijo. Na vrh stolpa vas zapelje dvigalno, lahko pa greste tudi peš, navzdol pa se spustite kar po toboganu. Cena vstopnice je 16 €, za otroke 6-15 let je 8 oz. družinske karte 2 odrasli osebi in en otrok 37 € oz. 40 € v primeru dveh otrok.

Adventna tržnica pri stolpu bo odprta ob koncih tedna - ob petkih med 13. - 18. uro, ob sobotah in nedeljah do vključno 23.12. pa med 11. - 18. uro.

Najlepši je obisk ob sončnem zahodu, ko se čez vikend ob stojnicah pod stolpom zberejo številni obiskovalci in uživajo v petju in glasbi, ponudbi tradicionalnih stojnic (domači izdelki, sušeno sadje, čebelarski izdelki, pecivo ...), delu kovača in mini živalskem vrtu. Celoten program adventa Pyramidenkogel

V Vrbi (Velden) je samo 500m od centra na južni strani jezera urejen camper stop - Rast-Stellplatz, ki je odprt čez celo leto. Prostora je za 30 avtodomov, od tega imajo 26 priklopov na elektriko. Cena za 24h (max. bivanje je 24h) je 18 € + 1 € za elektriko na kWh, omogočajo tudi parkiranja za 4 ure in cena za avtodom je 5 €. Lokacija (GPS 46.60772, 14.05008).

Adventna pot Kačjak / Katschberg - božič kot nekoč - 24.11. - 25.12.

Če boste v adventnem času obiskali smučišče Kačjak / Katschberg, potem se odpravite še na 2,5 km dolgo adventno pot, ki vas popelje med kočami in seniki in kjer je vsaka postaja posvečena drugi božični tematiki: obrtniške koče, božičkova delavnica, delavnica izdelave medvedkov za otroke, koča razmišljanja... Vozilo je najbolje parkirati na parkirišču od smučišča in se potem peš ali z organiziranim prevozom odpraviti do začetka poti pri gostišču Bacher.

Obiskovalci na Katschberg adventni poti dobijo svojo luč - laterno, s katero si dodatno osvetlijo pot in hkrati pričarajo romantično vzdušje. Pustite se očarati in prisluhnite božičnim melodijam domačih glasbenikov. Pogrejte se ob čajnih postojankah in doživite nepozabne spomine na počitniško regijo Katschberg. Adventna pot je odprta med 24.11. in 25.12. vsako sredo, petek, soboto in nedeljo od 14. - 20. ure (izjema je božični večer 24.12., bo pa odprta 25.12.).

Vstopnina za odrasle osebe z vključeno skodelico za čaj je 25 €, za otroke do 12 let je brezplčano.

Lahko pa se odločite tudi za vožnjo s konjsko vprego in sanmi - vse dni, ko je odprta adventna pot na vsakih 30 minut. Prva vožnja od gostišča Alpengasthof Bacher ob 14. uri, zadnja vožnja pa ob 18. uri. Vožnja s sanmi s konjsko vprego je možna le s predhodno najavo tel. +43 664 28 44 583 ali mail: info@pferdezentrum-katschberg.at -  cena 24 € za odrasle in 12 € za otroke.

Vse informacije o adventnih tržnicah na avstrijskem Koroškem dobite na www.advent.koroska.info