Novosti v kampih Bijela Uvala in Zelena Laguna v Poreču

Datum objave
Kategorija
Statistika

Poreč je eno najbolj prepoznavnih turističnih mest v Istri in ob celotni hrvaški obali. Na južnem delu kraja ležita kampa Bijela Uvala in Zelena Laguna, ki skupaj s kampi iz Savudrije in Umaga sodita v skupino kampov Istra Camping. Za kamping sezono 2024 pripravljajo nekaj novosti, v obeh kampih pa nudijo popust na Avtokampi kartico.

Kampa Bijela Uvala in Zelena Laguna sta urejena eden ob drugem, tako da si delita plažo, ob kateri potem pelje sprehajalna in kolesarska pot vse do Poreča oz. do Vrsarja, kar je odlično za družinske izlete.

V obeh kampih nudijo dodatne popust na Avtokampi kartico in sicer 10 % popust na ceno osebe na vseh tipih parcel v terminih 24.4. - 5.7. & 21.8 - 29.9. 2024

Kamp Bijela Uvala – veliko sence, športnih igrišč in plaža za pse

Kamp Bijela Uvala sodi med največje kampe v Istri, kis e lahko pohvalijo z odlično senco hrastovih dreves. Nekaj več kot 1.000 parcel imajo, večina jih je namenjenih kampiranju, zadnji del kampa pa je namenjen agencijskim mobilnim hišicam.

Kamp bo letos odprt do 24. aprila do 29. septembra. Znan je po dolgi in raznoliki plaži, ki je kombinacija betonirane in prodnate plaže, na delu plaže je tudi odlična senca. Na levi strani kampa je tudi lepo urejena pasje plaže, zato se lastniki kužkov radi vračajo v ta kamp.

Na kar treh lokacijah imajo urejene bazene, starejši je pri morju, v gornjem delu kampa je več raznolikih bazenov s sladko vodo, dodatnega pa so pred nekaj leti zgradili še dva nova bazena na levi strani kampa.

Lani so popolnoma prenovili cono G, kjer so uredili 130 novih parcel za kampiranje, 12 parcel pa ima privatne sanitarije postavljene kar na sami parceli. Dodatno so prenovili sanitarije št. 7, leto prej tudi sanitarije št.4.

Povsem na novo je urejen park pri trgovini, kjer so uredili veliko otroško igrišče, notranjo igralnico in animacijski klub. V sklopu kampa nudijo odlično urejena športna igrišča za nogomet, košarko, odbojko in tenis.

NOVO – nadgrajen bazen s tobogani in prenovljene sanitarije

V kampu Bijela Uvala bodo predvidoma do kopalne sezone nadgradili bazenskih del v osrednjem delu kampa, kjer bodo za otroke uredili štiri tobogane in prostor z vodnimi igrali ter prenovili prostor za sončenje.

Po prenovi dveh sanitarnih objektov, bodo letos popolnoma prenovili še sanitarije št. 2, ki so neposredno pri bazenih v osrednjem delu kampa. 

V modernem objektu bodo tudi otroške sanitarije, previjalnica, pralnica perila, tuš za pse, prostor za praznjenje kemičnega wc-ja, hladilniki, seveda pa bodo sanitarije prilagojene invalidnim osebam. Tik ob sanitarijah bodo uredili tudi otroško igrišče.

Kamp Zelena Laguna – prijeten miren kamp

Nekoliko manjši od obeh kampov je kamp Zelena Laguna, ki ima nekaj več kot 700 parcel, ki so pri recepciji urejene na ravnem travniku, v nadaljevanju pa je nekaj parcel na hribu oz. v terasah s prekrasnim pogledom na morje.

V tem kampu je tudi nekaj več bolj sončnih parcel, kar je potem zanimivo predvsem spomladi in jeseni, ko gostje iščejo več sonca. V zadnjem delu kampa je tudi nekaj agencijskih mobilnih hišic.

Kamp Zelena laguna bo v kamping sezoni 2024 odprt od 24. aprila do 29. septembra.

Plaža v kampu v kampu je večinoma betonirana, manjši del v zalivu je tudi prodnat, seveda pa se gostje kampa lahko sprehodijo tudi do prodnate plaže v kampu Bijela Uvala. Na desni strani sta na plaži tudi dva večja tobogana, omogočajo tudi privez čolnov.

Ob morju je urejen bazen s sladko vodo, v bližini še vodni park z otroškimi igrali in animacijski prostor, kjer je tudi manjše igrišče za košarko in nogomet. V bližini kampa je velik teniški center, v sosednjem zalivu pa tudi skilift oz. žičnica na morju.

NOVO - prenova sanitarij št. 4 in ureditev novih pavšalnih parcel

V lanskem letu so v kampu Zelena Laguna popolnoma prenovili sanitarni objekt št. 2, letos pa bo v podobnem stilu popolnoma prenovljen še sanitarni objekt št. 4.

Gre za enega najbolj modernih objektov v sklopu hrvaških kampov, saj bo prilagojen invalidnim osebam, vključeval bo otroške sanitarije, tuš za pse, prostor s hladilniki in pralnico perila.

Na novo bodo uredili pavšalne parcele, ki bodo od letos naprej na delu nasproti recepcije (pri sanitarijah št. 1 ), kjer bodo do odprtja kampa uredili 70 novih parcel (elektrika, voda, odtok). Okvirna cena pavšala za 4 osebe bo 4.000 €.

Več o Istra Camping v okolici Poreča > www.istracamping.com