Novi vozni red in cenik trajektov za prevoz na hrvaške otoke

Datum objave
Kategorija
Statistika

Dodali smo poletni vozni red hrvaških trajektov, ki omogočajo dostop do otokov Cres, Lošinj, Rab, Pag, Hvar, Brač....

Na naši spletni strani si lahko pogledate tudi poletni vozni red trajektov, ki vas bodo pripeljali do kampov na hrvaških otokih. Objavili smo podatke za vse trajektne prevoznike npr. Jadrolinija (večina trajektnih linij), Rapska plovidba ( trajekt na otok Rab ) in Linijska plovidba ( trajekt na Rab z otoka Krk ). Prav tako smo pri vsakem kampu, ki se nahaja na otoku, dodali direktno povezavo do voznega reda in cenika trajektov. Vse objavljene cene trajektov so v hrvaških kunah.

Cene trajektov so ostale na isti ravni kot v lanski sezoni, kljub temu, da so na Hrvaškem lotos povišali davek na dodano vrednost - PDV s 23 na 25%. Sicer pa so cene trajektov v poletni sezoni 20% višje kot tiste v zimskem času.

Trenutno imamo objavljen vozni red, ki velja v času pred in posezone (do konca maja in od oktobra do konca decembra 2012) ter tudi že poletni vozni red, ki bo veljal od 1.6. do 30.9. 2012. Večjih sprememb v novem voznem redu ni. Nekaj manjših sprememb je le na trajektnih linijah za otoke Cres, Dugi otok, Molat, Iž  in Lastovo.

Glede trajekta na relaciji Drvenik - Korčula je konec maja prišla informacija, da bo trajekt vozil od 15. junija do 9. septembra, točen vozni red pa dobite v našem razporedu.

Predvidoma julija bodo odprli tudi novo trajektno luko za otok Rab, ki po novem ne bo več v Jablancu, ampak kilometer severno v kraju Stinica. Nova trajektna luka bo omogočala lažji dostop večjih vozil in hitrejše natovarjanje vozil na trajekte.

V letu 2013 (predvidoma 1.7.) pa pričakujemo na hrvaškem odprtje povsem nove trajektne linije za polotok Pelješac, ki je potrebna zaradi vstopa hrvaške v EU. Trajekt naj bi vozil na relaciji, kjer so že pričeli graditi most, vendar so zaradi gospodarske krize gradnjo trenutno ustavili. Trajekt naj bi vozil med krajema Komarna na celini in Brijest na Pelješcu. Za celotno pot naj bi potreboval cca 10 minut, cena za vozila pa bi bila v času nizke sezone okoli 60 kun, v poletnem času pa 80 kun. Tako se bo precej izboljšal dostop do južne Dalmacije, saj naj bi na tej relaciji vozili samo novi trajekti, ki jih bodo zgradili do prihodnjega leta.

Vse urnike in cenike trajektov na Hrvaškem dobite na povezavi: Vozni red trajektov na Hrvaškem.

slika.asp?slika=2895