Nova kampa v Savudriji in na otoku Krk

Datum objave
Kategorija
Statistika

Vsaka nova lokacija za kampiranje v Istri in Kvarnerju zbudi našo pozornost. Če pa je to v Savudriji in na Krku je pa za slovenske kampiste to še toliko bolj pomembna informacija.

Kamp Lighthouse – Savudrija

V neposredni bližini svetilnika v Savudriji in obstoječega kampa Savudrija oz. bivšega kampa Pineta, so sredi julija odprli manjši kamp Lighthouse, ki naj bi bil odprt čez celo leto.

Najprej je bilo rečeno, da bo urejeno postajališče za avtodome, sedaj pa je nastal pravi kamp z 32 urejenimi peščenimi parcelami opremljenimi z elektriko in vodo. Nekaj parcel ima dobro senco, ostale pa so več ali manj sončne.

V sklopu kampa je urejen sanitarni objekt, recepcija in prostor za oskrbo avtodoma, ki vključuje možnost izpusta sive vode in fekalij.

Parcele so od morja oddaljene 50 – 100m, plaža je večinoma skalnata z osrednjim prodnatim zalivom. Ob kampu je lokal, restavracija, v sklopu sosednjega kampa pa tudi trgovina. Ob morju je urejena sprehajalna in kolesarska pot, priporočamo pa tudi obisk katere od konob v notranjosti Istre.

Imetniki Avtokampi kamping kartice imajo 10% popust na kampiranje v primeru min. 2 nočitev.

Kamp Punta Jerta – Pinezići, otok Krk

V vasici Pinezići na zahodni strani otoka Krk (12 km od mesta Krk), so v začetku julija odprli majhen kamp Punta Jerta. Kamp ima vsega skupaj 20 parcel, omogočajo pa tudi najem osmih mobilnih hišic.

Lega kampa je zanimiva, saj je razdeljen v tri dele – dva s po štirimi hišicami in kamping del v nasadu oljk. Kamping del leži ob morju in skalnati plaži, do prodnatega zaliva in osrednje plaže z dvema lokaloma pa je 50 – 100m. V prvem zalivu so v sezoni tudi napihljiva igrala, v kampu pa manjše otroško igrišče.

Kamp je namenjen gostom, ki potrebujejo mirno lokacijo brez dodatne animacije. Plaže v bližini so sicer kar polne, vendar je na desni strani kampa še en zaliv Torkulj, kjer je manj ljudi. Na skalah je dovoljeno tudi nudistično kopanje.

Parcele v zgornjem delu so namenjene avtodomom in prikolicam, med oljkami pa za postavitev šotorov manjših prikolic in kombijev.

Za več udobja poskrbijo mobilne hišice Adria in Abitare, ki s površino od 32 do 45 m2 omogočajo odlične družinske počitnice. Vse hišice imajo dve spalnici, popolnoma opremljeno kuhinjo, dve kopalnici in veliko teraso. V mobilnih hiškah so dovoljeni tudi psi.

Avtokampi kamping kartica - v kampu Punta Jerta omogočajo 10% popust na kampiranje v primeru vsaj 3 nočitev in 3% popust na najem mobilnih hišic v primeru direktne rezervacije.