Njivice vabijo na Outdoor Weekend – kolesarjenje, tek in pohodništvo od 19. do 21. aprila

Datum objave
Kategorija
Statistika

Izkoristite vikend za kampiranje v odličnem kampu Aminess Atea Resort v Njivicah in športne aktivnosti, ki jih v soboto in nedeljo pripravljajo v okviru Njivice Outdoor Weekenda. Pripravili so trail tek, gorsko kolesarjenje in pohod po okolici Njivic.

Njivice Outdoor Weekend 2024 - Avtokampi.si

Pomlad je odlična za rekreacijo in športne aktivnosti in otok Krk nudi številne možnosti aktivnosti, hkrati pa je dovolj blizu, da ga obiščete tudi samo za vikend.

Njivice Outdoor Weekend je dogodek, ki združuje ljubitelje športa, aktivnosti v naravi, morja in otoka Krk.

Zbor udeležencev bo že v petek zvečer, v soboto dopoldne bo potekal trail tek Adria Spring, in kolesarjenje, v nedeljo pa organiziran 10 km dolg pohod po okolici Njivic.

V soboto bodo za otroke pripravili tudi malo šolo MTB kolesarjenja (10 - 13h, lokacija kamp Aminess Atea), popoldan pa bo potekal zabavni program s koncertom.

V Njivicah je odličen kamp Aminess Atea resort, ki spomladi nudi odlično ceno na Avtokampi kartico, tako da lahko dve osebi kampirata že za 25 € na noč. Redne cene najema mobilnih hišic pa so od 65 € na noč, so pa pripravili posebno akcijo za udeležence in ceno že od 49 € (promocijska koda AST24) > www.aminess-campsites.com

Njivice Outdoor Weekend 

Petkov zabavni program – 19.4. od 17 – 21h

V petek bo prišla večina udeležencev in popoldan bo v hotelu Aminess Magal potekal animacijski program.

Sobota – Epic Rides – 20.4. ob 10.30

Kolesarjenje z gorskimi kolesi (klasična ali električna kolesa) po severnem delu otoka Krk. Pripravili so dve trasi na relaciji Njivice – Čižići - Dobrinj – Vrbnik – Malinska – Njivice:

- 51 km, 830 m vzpona, 40% makadamskih poti

- 42 km, 620 m vzpona, 38% makadamskih poti

Prijave do 19.4 do 16h, cena 35 € > www.adriabike.hr

Sobotni tek Adria Spring Trail – 20.4. ob 11h

Že tradicionalni spomladanski tek po otoku Krk se bo pričel že ob 11h, ko bodo tekače na 16 in 24 km prepeljali na začetek teka, ki bo na mostu na otok Krk. To pomeni, da bodo tekači tekli čez most in potem pot nadaljevali po označeni trasi.

Ob 12h bo pričetek kategorije na 7 km – lokacija Cabana bar v kampu Aminess Atea Resort.

Prijave do 15.4., cena 27 € za vse teke > www.outdoor.hr

Nedeljski joga in pohod okoli jezera – 21.4. ob 10h

Nedelja bo zjutraj namenjana ljubitelje joge, saj bo med 8 - 9h v kampu Aminess Atea resort lokacija lokal ob morju.

Dopoldan pa bo potekal voden pohod po okolici NJivic. Skupno 10,5 km dolg pohod po lepi naravi do bližnjega jezera, ki se bo pričel ob 10. uri na rivi v Njivicah. Predvideni čas pohoda in druženja je 3,5 h.

Zaključek pohoda bo v restavraciji Mala rivica v Njivicah.

Cena vodenega pohoda z vključeno malico je 10 € na osebo, otroci do 12 let v spremstvu staršev gratis. Obvezne prijave www.visit-omisalj-njivice.hr