Nemčija ukinja covid potrdila in uvaja cenovno ugoden javni transport

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nemčija bo 1. junija ukinila covid potrdila pri vstopu v državo, hkrati pa uvaja cenovno zelo dostopne vozovnice za javni promet, kar je zanimivo tudi za turiste, ki bodo poleti obiskali nemška mesta.

Od 1. junija naprej se sprošča vstop v Nemčijo glede covid potrdil. Po novem bo vstop v državo možen brez potrdila o cepljenju, prebolelosti ali testiranju. Izjema so potniki iz rizičnih držav, ki bi še vedno morali v 14 dnevno karanteno, vendar na tem spisku trenutno ni nobene države.

Glede zaščitnih mask pa so te še vedno obvezne v javnem prevozu (letala, vlaki, avtobusi) in tudi v zdravstvenih ustanovah.

Mesečna vozovnica za celotno Nemčijo samo 9 €

Nemčija 1. junija uvaja novo mesečno vozovnico za lokalni in regionalni javni prevoz po državi, ki stane samo 9 € in veljal npr. na vlakih U-Bahn in S-Bahn, avtobusih in tudi tramvajih. 

Mesečna vozovnica velja znotraj koledarskega meseca za neomejeno število voženj, ne velja pa za vlake in avtobuse na dolgih razdaljah npr. IC, EC in ICE vlaki ter avtobusi Flexbus ipd.

Lahko pa kombinirate vozovnice in npr. za daljše razdalje kupite vozovnice po redni ceni, potem pa znotraj regije potujete z mesečno vozovnico za 9 €.

Akcijska ponudba bo veljala do konca avgusta, tako da v Nemčiji pričakujejo velik porast potnikov v avtobusih in vlakih.

Preverili smo relacijo München - Würzburg, kjer je redna cena povratne karte za običajen vlak 26 €, za hitri vlak pa 80 €.  Sedaj pa boste za običajni vlak plačali samo 9 € in potem pa se boste lahko s to vozovnico vozili po celotni Nemčiji in jo uporabili tudi za mestne vlake.

Vozovnice lahko kupite na spletu, na avtomatih in prodajnih okencih, sistem pa je takšen, da vam v primeru dražje vozovnice vedno ponudi mesečno vozovnico za 9 €. Otroci mlajši od 6 let potujejo brezplačno, starejši pa enako plačajo 9 € za mesečno vozovnico.

Več informacij in nakup mesečne vozovnice - www.bahn.de

Svobodni pod zvezdnim nebom – kampiranje v Nemčiji