V Tuzli našli med vikendom ukraden belgijski avtodom

Datum objave
Kategorija
Statistika

Zadnji vikend smo na naši Facebook strani objavili informacijo, da so v Bosni in Hercegovini belgijskima turistoma ukradli avtodom. Sedaj pa je prišla informacija, da so ga že našli in sicer Tuzli.

Starejša turista iz Belgije sta si za vikend ogledala slap Kravica na jugu BiH, ki je znana turistična lokacija za vse ljubitelje naravnih lepot.

Bila sta na popotovanju z avtodomom Volkswagen Grand California, ki je že na zunaj zelo vpadljivo vozilo, ta pa je bil če kombinacije bele in rdeče barve.

Avtodom sta parkirala na parkirišču pri samem slapu in se odpravila na ogled. Ko sta se vrnila na parkirišče, sta videla, da njunega avtodoma ni več. Ostala sta brez vsega.

Takoj sta obvestila policijo, hkrati pa informacijo o ukradenem avtodomu posredovala tudi na Facebook-u, tako da se je novica hitro širila naokoli.

Večina jih je sicer rekla, da je avtodom že verjetno nekje na vzhodu, vendar pa so ljudje v torek opazili tak avtodom v okolici Tuzle, 300 kilometrov stran od slapu Kravica.

Z avtodoma je že bila odstranjena barvna folija in nameščene druge registrske tablice, vendar je policiji uspelo najti avtodom, ki ga bodo sedaj vrnili lastnikoma.

Še enkrat se je pokazala moč hitro posredovane informacije tudi na socialnih kanalih. Prav je, da se tudi na takšen način obveščamo o nevarnostih. Pred časom je ravno preko Facebooka nekdo javil, da se na Korziki dogaja, da avtodome obmetavajo s kamni in jajci, če nekdo prespi izven kampa.

Vse avtodomarje pa opozarjamo, da je na popotovanjih potrebno dobro poskrbeti za varnost in tudi ob ogledih znamenitosti uporabiti uradne camper stop lokacije ali kampe. Bolje plačati nekaj evrov več in imeti vozilo na varnem.

Turistično zavarovanje Triglav - Avtokampi.si