Najem mobilne hišice za prvomajske počitnice - Slovenija, Hrvaška in Italija

Datum objave
Kategorija
Statistika

Letošnje prvomajske počitnice bodo nekoliko daljše, saj bodo potekale od sobote, 27. aprila, do nedelje, 5. maja. Izkoristite jih lahko za družinske počitnice v mobilnih hišicah ob slovenski ali hrvaški obali ali pa se odpravite do zabaviščnih parkov v Italiji, na ogled Toskane in Rima. Najem mobilne hišice lahko hitro in varno uredite na novem portalu MobilnaHisica.si

Mobilne hišice so priljubljene pri družinah izven glavne poletne sezone, saj je najem mobilnih hišic takrat dokaj ugoden, nudijo odlično namestitev za celotno družino, vsaka hišica ima svojo kopalnico in kuhinjo, v primeru slabšega vremena tudi trdno streho in možnost dodatnega ogrevanja ali hlajenja s klimatsko napravo.

Tako se številni Slovenci odločijo za najem mobilnih hišic za prvomajske ali pa krompirjeve počitnice. Prednost mobilnih hišic je, da so postavljene v kampu, tako da je celotna dodatna ponudba od trgovine, restavracije, otroških igral, mogoče tudi kakšne animacije, urejena plaža ali pa bazen na voljo vsem gostom.

Veliko kampov ob doplačilu v mobilnih hišicah dovoli bivanje psov, kar je super, saj lahko potem na počitnicah uživate skupaj s hišnim ljubljenčkom.

Če pa imate radi počitnice brez oblek in kopalk, potem pa se najdejo mobilne hišice v FKK kampih npr. na Hrvaškem v kampih Solaris, Ulika in Bunculuka.

Pripravili smo nekaj zanimivih ponudb z našega portala MobilnaHišica.si, kjer lahko tudi sami hitro poiščete proste mobilne hišice za prvomajske počitnice. Prednost portala je, da vključuje mobilne hišice kampov in tudi ostalih turističnih agencij, tako da lahko hitro preverite cene najema mobilnih hišic, hkrati pa hitro poiščete proste hišice glede na lokacijo bivanja.

Se pa priporoča zgodnja rezervacija mobilne hišice, ker kampi običajno nudijo določene akcijske popuste.

Mobilne hišice v Sloveniji

V Sloveniji so mobilne hišice le v določenih kampih, izpostavljamo pa kampa Adria Ankaran, ki edini omogoča najem mobilnih hišic ob slovenski obali ter kamp Terme Čatež.

Oba kampa med prvomajskimi počitnicami nudita tudi nekaj otroške animacije, lokacija pa je zanimiva za kolesarske izlete ter družinske izlete po okolici.

Kamp Adria Ankaran je edini ob slovenski obali, ki ima v ponudbi mobilne hišice za 2 – 6 oseb z eno, dvema ali tremi spalnicami. Najnovejše so premium mobilne hišice slovenskega proizvajalca Adria Dom, ki so postavljene v bližini morja.

V določenih mobilnih hišicah so dovoljeni tudi psi, cena najema pa vključuje posteljnino, brisače in končno čiščenje, najem hišice premium pa vključuje tudi uporabo notranjega bazena.

Terme Čatež so znane predvsem po odlični ponudbi bazenov in wellnessa. Za prvomajske počitnice so odprti notranji bazeni, kjer je tudi nekaj toboganov in vodnih igral, imajo tudi novo wellness riviero s savnami in jacuzziji. Lokacija je zanimiva tudi za ogled Brežic okolico, veliko je tudi kolesarskih poti.

V sklopu kampa Terme Čatež omogočajo najem mobilnih hišic in glamping šotorov in v nekaterih tipih namestitev so dovoljeni tudi psi.

Najem mobilnih hišic na Hrvaškem

Večina kampov ob hrvaški obali in tudi v notranjosti omogoča najem modernih mobilnih hišic. Standard mobilnih hišic na Hrvaškem je na dokaj visoki ravni, večina jih je opremljenih z dvema spalnicama, imajo pa kampi tudi hišice s tremi spalnicami, kar omogoča udobno bivanje za 6 oseb.

V ponudbi so tudi premium mobilne hišice, ki vključujejo nadstandardno opremo in tudi kakšen jacuzzi na terasi ali pa celo privaten bazen. V ceni najema mobilnih hišic na Hrvaškem je običajno vključena tudi posteljnina, brisače in uporaba klimatske naprave ter seveda popolnoma opremljena kuhinja.

V času predsezone je največ povpraševanja po mobilnih hišicah v kampih, kjer imajo ogrevane bazene, saj je običajno morje še premrzlo za kopanje. Najboljše ogrevane bazene imajo v kampih Istra Premium, Lanterna Premium, Zaton, Krk Premium, Ježevac Premium, Padova Premium in Baška.

Izbirate lahko tudi med mobilnimi hišicami postavljenimi v kampih, ki so po kakovosti označeni s 5 zvezdicami, kar pomeni, da imajo odlično dodatno ponudbo z animacijo za otroke, otroškimi igrali, odlično gostinsko ponudbo…

V številnih kampih omogočajo tudi najem mobilne hišice, kjer so dovoljeni tudi psi, v teh kampih imajo običajno tudi urejeno pasjo plažo in tuš za pse. V tem primeru izpostavljamo kamp Lanterna Premium pri Poreču, ki ima posebne hišice Happy Dog Home z ograjenim dvoriščem za pse, kamp Slatina na Cresu, ki je znan po posebnem programu kampiranja s psom, in kamp Stobreč v Splitu, kjer je tudi lastnik kampa velik ljubitelj psov.

Mobilne hišice v kampih v Italiji

Mobilne hišice so tudi v Italiji zelo priljubljena namestitev pri družinah, tako da jih najete v skorajda vseh kampih, je pa pri najemu potrebno paziti, kaj je vključeno v ceni in kakšna so doplačila predvsem glede posteljnine, brisač, uporabe klime in zaključnega čiščenja.

Najem mobilne hišice za ogled zabaviščnega parka Gardaland

Pri Slovencih je za prvomajske počitnice Gardsko jezero najbolj priljubljena destinacija v Italiji. Južni del jezera ima številne kampe, ki nudijo tudi najem mobilnih hišic, lokacijsko pa so najbolj primerni za ogled zabaviščnega parka Gardaland s številnimi vlakci in drugimi atrakcijami, ki so prilagojene starosti otrok. Samo 15 minut vožnje pa je do živalskega vrta Safari park Natura Viva, kjer se prvi del skozi park peljete z avtodom (lahko tudi z avtodomom), drugi del pa se sprehodite skozi klasičen živalski vrt. Ker je v obeh parkih med vikendi in prazničnimi dnevi večja gneča, med prvomajskimi prazniki priporočamo obisk 29. ali 30. aprila oz. 2. ali 3. maja.

Ta del Gardskega jezera je primeren tudi za sprehode in kolesarjenje ob jezeru, priporočamo ogled krajev Riva del Garda in pa Sirmione s trdnjavo in rimskimi termami ter številnimi slaščičarnami, kjer nudijo odličen sladoled.

Lahko se odpravite tudi na dnevni izlet proti severu in si ogledate kraje Malcesine, Riva del Garda ali pa se z ladjico odpeljete po jezeru do kraja Limone sul Garda ali Salo.

Ob Gardskem jezeru priporočamo kamp Gasparina, ki je v neposredni bližini Gardalanda, potem pa še kamp Bella Italia in Butterfly Camping Village v bližini Peschiere in kamp San Francesco pri kraju Sirmione.

Mirabilandija, Ravenna in Rimini

V regiji Emilija – Romana je priljubljen zabaviščni park Mirabilandia, ki je od kraja Ravenna oddaljen dobrih 10 km južneje. Skorajda 50 raznolikih atrakcij, vlakce, hiša strahov in tudi nekaj vodnih atrakcij. Za ljubitelje motorjev so kot zadnjo novost zgradili Ducati World, ki je posvečena italijanski znamki motorjev, tako da lahko uživate v vožnjah motorjev, različnih vrtiljakih z motorji ipd.

V sami bližini parka Mirabilandia ni kampa z mobilnimi hišicami, so pa na zahodni obali Jadranskega morja. Kamp Marina Family Camping Village je oddaljen dobrih 15 km. Od morja je oddaljen 150 m, imajo pa na voljo raznolike mobilne hišice za 4 – 6 oseb z dvema spalnicama, v določenih hiškah pa so dovoljeni tudi psi.

Sosednji kamp Adriano Family Camping Village ima podobno ponudbo mobilnih hišic za 4 – 6 oseb.

Na južni strani, 15 km od Mirabilandije, sta v kraju Cesenatico še dva kampa, ki nudita mobilne hišice in sta od morja oddaljena 500 metrov.

Prvi je kamp Cesenatico Camping Village, ki ima moderne mobilne hišice za 4 osebe z dvema spalnicama in za 6 oseb s tremi spalnicami. Psi so v hiškah dovoljeni. Drugi je kamp Pineta sul Mare, kjer je podobna ponudba mobilnih hišic za 4 do 6 oseb

Toskana & Rim

Za vse, ki bi radi obiskali Toskano, si ogledali Firence, Sieno in Piso, ob tem pa za nastanitev izbrali najem mobilne hišice je zanimiv kamp hu Firenze, ki je urejen na vzhodni strani Firenc. Na voljo imajo hišice za 2, 3 ali 5 osebe, kužki pa v hišicah niso dovoljeni.

Nekaj več kampov v Toskani z mobilnimi hišicami je potem na zahodni strani italijanske obale med krajema Livorno in Piombino

Tudi mesto Rim si lahko ogledate tako, da prespite v mobilni hišici v kampu hu Roma, ki je od Vatikana oddaljen samo 7 km, od centra Rima pa 10 km. Na voljo so mobilne hišice z 1 spalnico za 3 osebe in dvema spalnicama za 5 oseb. Kamp je z mestom povezan z dobro avtobusno povezavo (cca 30 minut vožnje)

Na jugozahodni strani Rima sta potem še dva kampa - hu Fabulous Village in Roma Capitol

Polotok Cavallino & Benetke

Če bi radi uživali ob dolgi peščeni plaži, samo 2 uri in pol vožnje iz osrednje Slovenije, potem vam priporočamo destinacijo Cavallino, ki leži malce pred Benetkami. Super lokacija za kolesarjenje in izlet z ladjico do Benetk ter na druge otoke npr. Murano, Burano, Lido…

Na polotoku Cavallino so vzdolž obale številni kampi, nekaj jih sodi tudi med najboljše kampe v Italiji npr. kamp Union Lido, kamp Marina di Venezia in kamp Cavallino – Baia Holiday. V vseh omogočajo najem raznolikih mobilnih hišic.

Več informacij o najemu mobilnih hišic v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji v času prvomajski počitnic > mobilnahisica.si