Podjetje Adria Dom iz Črnomlja prejemnik priznanja za inovacije in kot najboljši izvoznik

Datum objave
Kategorija
Statistika

Podjetje Adria Dom iz Črnomlja sodi med najbolj inovativna slovenska podjetja, ki hkrati večino svoje proizvodnje mobilnih hišic in glamping šotorov izvozijo. So prejemniki številnih nagrad, tudi srebrne nagrade za inovacijo za projekt Digital Lean Adria Dom in kot tretji najboljši slovenski izvoznik v letu 2023. Čestitamo!

Adria Dom sodi med vodilna podjetja v Beli krajini, ki letos praznuje 20 letnico delovanja. V vsem tem času so izdelali že več kot 20.000 počitniških enot, ki jih lahko skorajda v 400 kampih v 30 državah po svetu.

Največ mobilnih hišic in glamping šotorov Adria vidimo po kampih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji, Avstriji, Nemčiji in na Nizozemskem.

Ob koncu septembra so prejeli kar dve nagradi:

> srebrno priznanje za inovacijo, ki jo podeljuje GZS

> nagrado kot tretji najboljši slovenski izvoznik, ki jo podeljuje časnik Finance​.

Nagrada za Digital Lean Adria Dom

V podjetju Adria Dom je zaposlenih več kot 300 oseb, v naslednjih letih pa planirajo podvojiti proizvodnjo in tako število zaposlenih pa zvišati na 600. Že vrsto let stavijo na optimizacijo in kakovost proizvodnje, digitalizacijo ter zeleni prehod.

Ob podelitvi nagrade za inovacijo so pri Gospodarski zbornici zapisali, da je Adria Dom pomembno prispevala h globalnemu zniževanju porabe energije, zmanjševanju izpustov CO2, osebnostni rasti zaposlenih, dvigom kompetenc ter odpravljanju medgeneracijskih razlik, povečevanju produktivnosti in dodane vrednosti v panogi gradbeništva in lesne industrije z uvedbo modela upravljanja procesov Digital Lean Adria Dom (d-LEAN). Na smernicah zelene strategije ustvarja prihranke vseh resursov in odpravlja potrate.

Digital Lean Adria Dom je sistem, ki na podlagi analiz natančno ugotovi, koliko časa so trajale določene operacije, kateri delavci so jih izvajali, natančno zasedenost posameznih delavcev, podatke o manjkajočem materialu in nepopolnih tehničnih risbah, poročila o odpravljenih ter neodpravljenih napakah in zastojih. Z novim sistemom so učinkovitost proizvodnega sistema povečali za 30 odstotkov.

Več o ponudbi podjetja Adria Dom >