Na kaj je treba paziti ob najemu mobilne hišice v kampu

Datum objave
Kategorija
Statistika

Številni kampi omogočajo najem mobilne hišice, ki so priljubljene pri družinah, saj nudijo standardno obliko namestitve in dostop do celotne dodatne ponudbe, ki jo nudijo kampi.

Ob vse bolj muhastem vremenu je pomembno to, da ima mobilna hišica trdno streho, tako da vas poletne nevihte ne bodo motile oz. jih boste varno preživeli v zavetju hišice.

Najbolj standardne so mobilne hišice za 4 osebe, ki imajo dve spalnici, v dnevnem prostoru pa nudijo dodatno ležišče za eno ali dve osebi.

Večje so potem mobilne hišice s tremi spalnicami za 6 oseb, kjer ima splanica zakonsko posteljo, potem pa sta še dve spalnici z ločenima posteljama.

Nekaj kampov pa nudi tudi manjše mobilne hiške za 2 osebi, ki imajo ob dnevnem prostoru z mini kuhinjo tudi spalnico in kopalnico.

Premium mobilne hiške se pohvalijo ali z lokacijo ob morju ali pa imajo v bližini bazen oz. jacuzzi na terasi. Take mobilne hišice boste našli v bolje opremjenih kampih npr. v Istra Premium , Aminess Maravea, Lanterna Premium, Polari, Veštar, Mon Perin, Arena Grand Kažela, Čikat, Straško ...

Za invalidne osebe imajo v nekaterih kampih tudi mobilne hišice s prilagojenim dostopom in drugačno razporeditvijo pohištva, ki omogoča lažje gibanje.

Zakaj in kje najeti mobilno hišico?

Mobilne hišice gostom nudijo več udobja, opremljene so z lastno kopalnico oz. novejše hišice celo z dvema, popolnoma opremljeno kuhinjo.  Mobilne hiške so klimatizirane, večinoma nudijo tudi brezplačen dostop do interneta, zunaj pa imajo tudi nadkrito teraso s sedežno garnituro.

Za goste v mobilnih hišicah v kampih je urejeno parkirno mesto ob hišici ali pa v neposredni bližini, tako da lahko celoten dopust samo uživate v ponudbi kampa, kopanju in različnih aktivnostih.

Vse bolj so mobilne hišice priljubljene tudi v terminih izven sezone, ko je za šotorenje prehladno, gostje pa bi vseeno radi npr. prvomajske ali pa krompirjeve počitnice preživeli v kampu.

Ker pa je kar nekaj kampov odprtih tudi za božično - novoletne počitnice, so mobilne hišice priljubljene tudi za silvestrovanje. Ogrevanje je običajno urejeno s klimatsko napravo, tako da glede tega ni težav. Takšni kampi so npr. Istra Premium, Porto Sole, Arena Grand Kažela, Polidor, Čikat, Falkensteiner Zadar...

Sredi novembra 2023 bo pričel delovati nov portal za najem mobilnih hišic > mobilnahisica.si, kjer bo na voljo celovita ponudba najema hišic na Hrvaškem, v Italiji, v ponudbi pa bo tudi nekaj mobilnih hišic iz Slovenije. Na portalu bo omogočena tudi rezervacija točno določenega tipa mobilne hišice.

Cene najema mobilnih hišic

Cene mobilnih hišic so odvisne od tipa hišice, lokacije, opremljenosti in seveda termina bivanja. Najdražje cene so konec julija in v začetku avgusta, ko boste težko dobili hišico za manj kot 150 € na noč, najem najboljših mobilnih hišic pa presega 300 € na noč.

Običajno se nekoliko cenejše mobilne hišice v manjših kampih, tudi lokacije v Dalmaciji imajo običajno nižje cene, vendar se je pred samo rezervacijo potrebno dobro informirati, za kakšno mobilno hišico gre in kaj vse je vključeno v ceno npr. posteljnina, brisače, zaključno čiščenje.

Ugodnejše cene se dobijo ob dovolj zgodnji rezervaciji mobilne hišice, ko kampi nudijo dodatne popuste.

Na portalu mobilnahisica.si bodo objavljene tudi akcijske ponudbe najema mobilnih hišic, ki bodo veljale za imetnike Avtokampi kamping kartice.

Prvič na dopust v mobilno hiško

Če boste v mobilni hišici bivali prvič, potem bi vas radi opozorili na nekaj stvari, ki jih morate vedeti pred odhodom na pot.

Ob rezervaciji najema mobilne hišice preverite ali cena vključuje tudi posteljnino in brisače. Običajno je to vključeno v ceno najema, vendar predlagamo, da to vseeno preverite. Pozanimajte se tudi kako je s plačilom končnega čiščenja. Lastniki psov morate že ob rezervaciji preveriti, če so v mobilnih hišicah dovoljeni tudi kužki in če je morebiti doplačilo za psa v hiški.

Rezervacija mobilne hišice pomeni, da ste rezervirali določen tip in ne točno določene hišice. V kampu lahko hišico prevzamete v popoldanskih urah, običajno nekje okoli 15h, če pa je bila hišica pred vami prosta, pa se morda lahko dogovorite za prevzem že dopoldan. Zadnji dan morate hišico zapustiti nekje do 10. ure, kampi pa običajno gostom omogočajo, da na dan odhoda še preživite pri njih.

Ob prevzemu ključev in vstopu v mobilno hišico preverite delovanje vseh naprav. V prvi vrsti gre tu za štedilnik, hladilnik, klimo in gretje vode. Mobilne hišice imajo ogrevanje vode in štedilnik običajno urejeno na plin, tako da če ne deluje, potem je zmanjkalo plina v jeklenki. V tem primeru pokličete recepcijo kampa, kjer bodo poskrbeli za zamenjavo.

V kuhinjskem delu je vedno na voljo osnovna kuhinjska oprema (velik lonec, dva manjša, ponev, skodelice, kozarci, krožniki, jedilni pribor). Hladilnik je opremljen tudi z zamrzovalnikom. Bolje opremljene hišice imajo tudi mikrovalovno pečico in aparat za kavo, nekatere celo pomivalni stroj. Če boste na dopustu veliko kuhali, potem s seboj vzemite še kakšno dodatno posodo - npr. dve manjši in eno večjo, predvsem pa set za čiščenje posode (gobica, vileda, čistilo, kuhinjske krpe). Ljubitelji dobre kave pa ne pozabite na džezvo. Seveda pa je dobro s seboj vzeti osnovne stvari za kuhanje, kot so vrečka sladkorja in soli, manjša plastenka olja ter kisa, da ne boste takoj po prihodu iskali trgovine.

Če boste v mobilni hišici bivali z dojenčkom, potem ne pozabite na zložljiv stolček za hranjenje, dobrodošla je tudi zložljiva ograjica za posteljo oz. otroška posteljica. Prav vam zna priti tudi kakšna podloga, saj so terase navadno lesene, kar pa hitro lahko zmoti kobacajčke.

Kopalnice v mobilnih hišicah so sicer majhne, vendar funkcionalne in opremljene s tuš kabino, straniščem in umivalnikom. Novejše mobilne hišice so opremljene z dvema kopalnicama, tako da je zjutraj in zvečer manj gneče. Običajno je v kopalnicah že wc papir, vendar le za nekaj dni bivanja, potem ga boste morali dokupiti. Za sušenje perila in brisač imajo nekatere mobilne hišice dodano še stojalo za perilo, lahko pa vzamete s seboj še klopčič vrvi, ki jo potem napeljete med nosilce na terasi. Dekleta z dolgimi lasmi pa ne pozabite vzeti tudi sušilca las.

Uživajte na počitnicah v mobilnih hišicah >  https://mobilnahisica.si