Od oktobra do junija polovična zapora na mostu na otok Krk

Datum objave
Kategorija
Statistika

Glavna turistična sezona je končana in na Hrvaškem bodo na številnih cestah pričeli z vzdrževalnimi in gradbenimi deli. Na mostu na otok Krk so dela potekala že lansko zimo, z njimi pa bodo zopet nadaljevali v ponedeljek.

V poletnih mesecih je promet po mostu na otok Krk potekal nemoteno po dveh voznih pasovih.

Od ponedeljka, 4. oktobra, pa vse do začetka junija 2022 bo na mostu Krk ponovno postavljen semafor, promet pa bo potekal izmenično enosmerno, zato predvsem ob sončnih vikendih pričakujemo nekaj gneče, še največ ob petkih popoldne in sobotah dopoldne proti Krku ter ob nedeljah popoldne ter zvečer v smeri Reke. Izvajalec del je sicer obljubil, da bo v primeru daljših zastojev vzpostavil ročno usmerjanje prometa.

Most na otok Krk je bil za promet odprt že več 40 let nazaj (19. julija 1980, dolžina mostu 1.430 metrov). Ob otvoritvi je bil to največji most na svetu z armiranobetonskim lokom, od poletja 2020 pa je vožnja po mostu brezplačna.

Po toliko letih so potrebna obsežnejša obnovitvena dela na hidroizolaciji, odvodnjavanju, pločnikih in vseh inštalacijah.

Vse voznike prosijo, da spoštujejo prometno signalizacijo in da so potrpežljivi. Informacije o stanju na hrvaških cestah lahko dobite na spletnih povezavah:

HAK - Hrvaški avtoklub >>

Google maps Traffic >>