Nasvet za gastronomski izlet - mesec Okusov Posavja

Datum objave
Kategorija
Statistika

Spoznajte kulinarično ponudbo Posavja in poskusite najboljša vina in piva iz te slovenske regije. Od 26. avgusta do 24. septembra bo potekal mesec Okusov Posavja, ko boste lahko uživali v bogati kulinarični ponudbi mest ob reki Savi - Krško, Brežice in Sevnica.

V Posavju pravijo, da poletja še ni konec, zato so pripravili mesec Okusov Posavja, ko se bodo z lokalnimi dobrotami, vini in pivi predstavili najboljši gostinci v regiji.

Gre za kombinacijo uličnih dogodkov, pivskega festivala, vinskih večerov in poletne glasbe. Ker gre za manjše butične dogodke, se je potrebno se je potrebno predhodno prijaviti posameznemu organizatorju – izjema so ulični dogodki.

Na vseh dogodkih bodo upoštevali tudi aktualna navodila NIJZ za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

Kulinarične prireditve so primerne tudi za ljubitelje kampiranja. V bližini je velik kamp Terme Čatež, ki privablja predvsem družine, za lastnike avtodomov, saj imajo v Posavju nekaj lepo urejenih postajališč za avtodome - letos so povsem novo postajališče za avtodome odprli v Krškem, že nekaj časa pa ga imajo tudi v Brežicah in Sevnici (spisek pod novico).

Obisk prireditev lahko povežete tudi s kolesarjenjem po urejenih poteh v okolici Krškega in ob reki Savi,  ljubitelji pohodništva pa bodo izbrali eno od številnih označenih poti npr. Pot trapistov,  Pot štirih slapov, Pot na Mohor, Pot na Planino ... Spisek vseh pohodniških poti v Posavju >

Okusi Posavja 2021

Objavljamo aktualne kulinarične dogodke, ki se bodo odvili v okviru Okusov Posavja

Petek, 10.9. - Ulični Okusi - Krško

V petek, 10. septembra, bodo ob 16. uri v starem mestnem jedru Krškega (zaprta ulica pri TUŠ-u) pripravili prireditev Ulični okusi.

Pričakujejo vas lokalni ponudniki z okusnimi grižljaji in finimi vini in sladkih pregrehah npr. Albiana, Hiša trt, vina in čokolade Kunej, Klet Krško, Vina Jelenič, Kruhek Krško, Gostilna Pečnik, Melitini okusi...

V večernih urah pa še koncert Combo Bigband Krško s pevkami!

Torek, 14.9. - Dan odprtih vrat - voden ogled proizvodnje in Tržnice Evrosad

Mesec Okusov Posavja

Četrtek, 16.9. - Gostilna Repovž na obisku pri Slapšaku

Na posestvu Domaine Slapšak bodo pripravili kulinarični večer s 5 hodnim menijem v spremljavi penin Domaine Slapšak on akustični glasbeni spremljavi. Prijave info@gostilna-repovz.si

Mesec Okusov Posavja

Petek, 17.9. - Čokolade Kunej

Delavnica izdelava čokoladnih pralin z degustacijo vin in ogledom čokoladnice (Hiša trt, vin in čokolade Kunej). Prijave na mail: ales@kunej.com

Mesec Okusov Posavja

Petek, 17.9. - Gostovanje Okusi Posavja v Celovcu

Sobota, 18.9. - Večer Isteničevih penin in Melitinih okusov (Bubka bar)

Petek, 24.9. - Kulinarični večer z Nušo Derenda pri Kunstu

Lokacije kampov in parkiranje avtodomov v Posavju

Na Okuse Posavja lahko pridete tudi z avtodomom, saj imajo v vseh večjih krajih urejena postajališča za avtodome. najnovejši je v Krškem, ki sodi med najbolje opremljen PZA pri nas. Če pa bi radi kampirali, pa seveda lahko obiščete tudi Terme Čatež in dodatno uživate še v ponudbi bazenov in toboganov.

> kamp Terme Čatež

> nov PZA Krško pri stadionu Matije Gubca (omogočena vsa oskrba)

> PZA Ribnik Mačkovec

> PZA Brežice (lokacije ob robu mesta)

> PZA Sevnica (lokacija pod gradom)

> PZA Dular (Kostanjek - pri gostilni Dular)

Pretekli dogodki v okviru Okosov Posavja​

Četrtek, 26.8. Best wines of Posavje - Klet Krško

Ljubitelji odličnega vina ste vabljeni med 17 in 22. uro na vinsko – gastronomsko razvajanje pod oboki Kleti Krško. Predstavilo se bo 12 posavskih vinarjev z več kot 50 vzorci najboljših vin. Dodatno še odprta kuhinja pod grajskimi arkadami.

Nakup vstopnice po ceni 19 € na osebo > več na www.klet-krsko.si

Mesec Okusov Posavja

Sobota, 28.8. – pivski RESET FEST 1.0 - Pivnica Reset, Brežice

V soboto od 12. ure naprej vas vabijo na teraso pivnice in pivovarne Reset (za trgovino Tuš v Brežicah), kjer se bodo prestavili ponudniki odličnega piva in gina, da ne boste lačni, pa bodo pripravili tudi raznolike burgerje in pice.

Več o pivskem festivalu >>

Mesec Okusov Posavja

Petek, 3.9. - Sevn'ška kuhinja na trgu

Vabimo vas na že tradicionalni kulinarični dogodek v čast lokalni kulinariki, vinu in pivu, ki bo ponovno obudil staro mestno jedro Sevnice.

Prireditev bo potekala med 15. in 22. uro - vstop prost. Več >>

Sobota, 4.9. - Večer Penin Albiana – posestvo Albiana, Leskovec pri Krškem

Za ljubitelje penin bodo na posestvu Albiana pripravili predstavitev posavskih penin v spremljavi vrhunskih prigrizkov.

Dogodek bo poteka od 17. ure naprej, vstopnica 50 €. Več na https://albiana.si



Mesec Okusov Posavja