Kampiranje na otoku Rab - obiskali smo kampa Padova in San Marino

Datum objave
Kategorija
Statistika

Oglejte si nove fotografije in video posnetke iz kampov Padova ter San Marino na Rabu. Preverite tudi akcijsko ponudbo kampiranja z našo kamping kartico.

Otok Rab smo obiskali v začetku junija in si ogledali dva največja kampa na otoku – Padova in San Marino. Kamp Padova - Rab - avtokampi.siNove fotografije si lahko ogledate pod novico, video posnetki pa so pri opisu kampov.

Ker je najkrajša pot čez otok Krk in s trajektom iz Valbiske v Lopar, smo se že navsezgodaj vkrcali na trajekt Jadrolinija in po uri in dvajsetih minutah vožnje pristali v kraju Lopar na severnem delu Raba.

Najprej smo si ogledali kamp Padova (številni ga poznate pod starim imenom Padova 3), ki leži v bližini mesta Rab do katerega je pol ure hoje ob morju, lahko pa se odločite tudi za prevoz s taxi čolnom. Poleti v mestu potekajo številne prireditve, med katerimi je največja Rabska fjera - srednjeveški poletni festival, ki vsako leto poteka od 25. do 27. julija.

Kamp Padova - Rab - avtokampi.si
Kamp Padova sodi med srednje velike hrvaške kampe in ima okoli 400 mest za kampiranje. Večina parcel je urejenih v neposredni bližini morja in peščene plaže. Sanitarij je dovolj in so lepo urejene, imajo tudi prostor za oskrbo avtodoma, za pse pa tudi tuše in ograjen prostor za sprehajanje.

Letos so na parcelah v zadnjem delu kampa in tudi na rtu postavili moderne mobilne hišice za 2 in 4 osebe. Vsaka hišica je klimatizirana in opremljena s prostorno teraso.

Za otroke so urejena igrala in animacijski prostor, kjer je tudi v času pred sezone že bilo poskrbljeno za otroško zabavo. V kampu je tudi restavracija, trgovina, pekarna, nekaj manjših trgovinic in vodni športni center z možnostjo najema SUP desk, pedalinov, koles…

Kamp San Marino – za ljubitelje mivke

V kraju Lopar je ob dobro znani peščeni Rajski paži urejen kamp San Marino. Kamp z nekaj več kot 1.000 mesti za kampiranje sodi med večjeKamp San Marino - Rab - avtokampi.si kampe ob hrvaški obali. Že lani so v zadnjem delu kampa postavili moderne mobilne hišice, letos pa so dodali še 37 novih hišic. Ob tem so v levem delu kampa v ponudbi tudi starejše hišice, ki pa so lepo umeščene med oleandre in mediteranska drevesa. Nekaj hišic je tudi večjih, opremljenih s tremi spalnicami, v katerih lahko prespi do 6+2 osebi.

Kamping parcele na levem in skrajno desnem delu kampa San Marino  so urejena na mivki, v osrednjem delu pa je tudi nekaj travnatih in bolj senčnih parcel. V zadnjih letih zaradi varnosti obrezujejo drevesa in letos je bil na vrsti del kampa ob sanitarijah št. 5, tako da je tam precej manj sence, kot na drugih delih. Vendar pa smo opazili, da se drevesa hitro obrastejo, tako da že naslednje leto zopet pričakujemo več sence.
Kamp San Marino - Rab - avtokampi.siSanitarije sicer niso nove, vendar obstoječim nič ne manjka, pohvalno je tudi, da so prilagojene peščeni podlagi in tako si gostje lahko na zunanjem delu z vodo očistijo noge.

Kamp San Marino je raj za ljubitelje peščenih plaž, saj je ob kampu ta dolga kar 1,5km. Otroci uživajo v plitkem morju, ki je običajno za kar nekaj stopinj toplejše kot na drugih plažah. Ne pozabite s seboj vzeti senčnih in »gradbeno« orodje za graditev peščenih skulptur.

Za otroke imajo tudi urejena igrišča, animacijski prostor, lepo urejeno igralnico. Staršem je na voljo wellness center s savnami in masažami, v kampu deluje restavracija in lokal, odločite se lahko za najem čolnov in pedalinov. V bližini Avtokampi.si kamping karticakampa je tudi lunapark in športni center z igrišči za tenis, nogomet in balinanje. Tam v večernih urah deluje tudi diskoteka, ki pa ne moti gostov kampa.

Cenejše kampiranje na Rabu
Letošnja novost je popust na brezplačno Avtokampi.si kamping kartico, ki ga nudita kampa Padova in San Marino. Gostom omogočata 7.5% popusta na ceno osebe in parcele v terminih 7.4. - 6.7. & 27.8. - 1.10. in 5% popusta v terminu 7.7. - 26.8.

Več informacij o kampiranju na Rabu dobite tudi na spletni strani www.camping-adriatic.com