Kampiranje v mestu Krk, kjer se vedno nekaj dogaja

Datum objave
Kategorija
Statistika

Otok Krk je zaradi številnih naravnih lepot dobil ime zlati otok. Glavno mesto na otoku je Krk, kjer je od aprila do oktobra živahno počitniško vzdušje s številnimi športnimi in kulturnimi prireditvami, ki privabljajo turiste. V okolici mesta so tudi trije zanimivi kampi - Ježevac Premium, Krk Premium in Bor.

V dveh urah že na plaži

Mesto Krk ima po uradnih podatkih okoli 7.000 prebivalcev, se pa ta številka v poletnih mesecih kar za nekajkrat poveča, saj so turistične kapacitete v mestu in okolici običajno polno zasedene. To velja tudi za vse tri kampe v bližini mesta: Ježevac Premium, Krk Premium in Bor, zato je priporočljivo predhodno urediti rezervacijo.

Otok Krk je priljubljena turistična destinacija, saj je s kopnim povezan z mostom, tako da je enostaven dostop, v dveh urah vožnje pa ste iz osrednje Slovenije že na eni od lepih plaž na otoku.

Mesto Krk je zanimivo za turiste, saj si lahko ogledajo stari del mesta z ozkimi ulicami in stolnico Marjinega vnebovzetja, ki so jo na tem mestu zgradili še v 5. stoletju. Sprehodite se po obzidju, ki po velikosti sodi takoj za obzidjem v Stonu in Dubrovniku, ob tem pa si lahko ogledate še Frankopanski grad, ki so ga gradili od 12. do 15. stoletja. Del obzidja je bila tudi Kula – šesterokotna zgradba, ki je nekoč stala ob morju, potem pa se sprehodite še do stare mestne hiše in trga Vela Placa z vodnjakom. Priporočamo tudi ogled novejšega muzeja pomorske tradicije otoka Krk, ki je urejen v starem delu mesta (Frankopanska 1A).

Mesto Krk je tudi odlična izhodiščna točka za raziskovanje otoka od Baške do Njivic in Omišlja, lahko pa se s kolesom odpravite do Punata in tamkajšnjega samostana na otoku Košljun ali pa na drugo stran otoka do Glavotoka.

Dogajanje čez celo sezono

V mestu Krk so zelo aktivni in vsako leto pripravijo številne prireditve. Že spomladi organizirajo kolesarske vikende, velikonočno praznovanje, brezplačne vodene oglede mesta, junija potekata Food Truck Festival (letos od 19. do 25.6.) in Krk Music Fest (letos 21. do 23.6.), v juliju pa Lijetni festival s številnimi koncerti in predstavami.

Vrhunec dogajanja v mestu Krk je vsako leto Krški sejem, ki poteka od 8. do 10. avgusta, ko je tri dni pestro dogajanje z nastopi klap, folklornih skupin in koncerti znanih glasbenikov. V začetku septembra pa sledijo še Dnevi fig, v decembru pa  organizirajo adventno tržnico.

Spisek vseh dogodkov in možnih ogledov v mestu Krk > www.tz-krk.hr

Kampiranje v mestu Krk

Kamp Ježevac Premium

Odličen kamp, ki leži tik ob mestnem središču, kljub temu pa je z lego obrnjen proti odprtemu morju. Do mesta Krk je samo 5 minut hoje ob morju. Je pa kamp odprt čez celo leto, tako da je zelo priljubljen tudi med božično - novoletnimi počitnicami.

V zadnjih letih so kamp preuredili, tako da je osrednji in levi del namenjen kampistom, desni del pa gostom v modernih mobilnih hišicah.

Parcele ob morju so sončne, več sence borovcev je v osrednjem delu kampa. Lahko se odločite za najem mobilnih hišic, ki so postavljene v terasah nad morjem. Na voljo so manjše hiške za pare in večje z dvema ali tremi spalnicami za 4 – 6 oseb. Vse hiške so bogato opremljene in imajo velike terase obrnjene proti morju.

V kampu sta dve večji prodnati plaži, še ena plaža pa je 100m od kampa proti mestu. Imajo tudi urejeno pasjo plažo. Dodatno ima kamp še dva bazena z ogrevano vodo, tako da sta odprta od aprila do novembra, nekaj je tudi vodnih igral za najmlajše npr. dva tobogana.

Za otroke imajo tudi igrala ob morju, animacijo, notranjo igralnico in športni center z igrišči z nogomet, košarko, odbojko na mivki, namizni tenis …

Letos so prenovili kuhinjo v restavraciji v kampu, tako da so gurmanske dobrote še okusnejše, imajo tudi trgovino in manjšo tržnico.

Na Avtokampi kartico nudijo posebno ceno oz. dodaten popust na kampiranje > 23 € za 2 osebi in psa na parceli Comfort v terminih 1.1. - 6.6. & 6.9. – 31.12. ali pa 7,5 % popust na kampiranje na vseh tipih parcel med 1.1. - 29.6. & 20.8. - 31.12. in 5 % popust med 30.6. - 29.8.

Kamp Krk Premium

Tako kot prejšnji kamp tudi kamp Krk Premium sodi v skupino odličnih Valamarjevih kampov, ki pa je bil prvi kamp na tem območju, ki je bil kategoriziran s 5 zvezdicami.

Gre za srednje velik kamp, kjer pa imajo prednost ob morju ljubitelji kampiranja, saj so tam lepo urejene parcele, je pa več sence na levi strani terasastih parcel in v dolini v osrednjem delu kampa.

Gornji del kampa je namenjen mobilnim hišicam in tudi tukaj so hišice zelo raznolike za 2, 4 ali 6 oseb, nekoliko posebne pa so hiške Bella Vista Premium s teraso, ki je postavljena kar na strehi hišice.

V kampu imajo tudi eden večji glamping šotor za 6 oseb slovenskega proizvajalca Adria Dom.

Dva bazena z ogrevano vodo imajo, dodatno še manjši otroški bazen in vodni park z dvema toboganoma in vodnimi igrali. Plaža v kampu je prodnata, lepo je urejena pasja plaža, samo 100 ven iz kampa pa je urejena in označena nudistična plaža.

Do mesta Krk je urejena sprehajalna obmorska pot, ki pa ni primerna za kolesa, tako da je potrebno do glavne ceste, potem pa se lahko po 200m vožnje spustite nazaj do poti ob morju. Je pa za družine zanimiv kolesarski izlet po polotoku Prniba (tik ob kampu) ter potem naprej do Punata.

Ob bazenu je tudi manjši wellness s savnami in masažami, imajo tudi odlično restavracijo, lokal ob morju in trgovino. Za otroke so urejena igrala, notranja igralnica in športni park (tenis, nogomet, košarka, namizni tenis).

Akcija na Avtokampi kartico - 23 € za 2 osebi in psa na parcel Comfort v terminih 14.4. – 6.6. & 6.9. – 15.10. ali 7,5 % popust na kampiranje na vseh tipih parcel med 14.4. - 29.6. & 20.8. - 15.10. in 5 % popust med 30.6. - 19.8.

Kamp Bor

Če bi radi imeli najlepši pogled na mesto Krk in nimate radi gneče ob morju, potem pridite v kamp Bor. Zelo lepo urejen družinsko voden kamp, ki je bil včasih manjši, sedaj pa z novo urejenimi parcelami že sodi med kar srednje velike.

Nima mobilnih hišic – samo kamping parcele in to v gornjem delu v senci borovcev, v osrednjem delu pa večinoma oljke. Spodnji del parcel v senci figovih dreves je namenjen šotoristom, saj ni možen dostop z vozilom.

Zelo lepo urejen in miren kamp, ki je od mesta oddaljen 10 minut hoje. V poletnih mesecih imajo na voljo tri manjše bazene, tako da otroci uživajo v kopanju.

V kampu Bor imajo tudi odlično restavracijo, predvsem pa vrhunsko domače vino, ki ga z veseljem ponudijo svojim gostom in razkažejo vinsko klet.

Akcija na Avtokampi kartico > 21 € za 2 osebi, parcelo Basic & Standard z elektriko in psa. Cena za kartico velja v terminih 1.1. - 7.7. in 1.9. - 31.12.

Mesto Krk >

Otok Krk >

Visit Kvarner >