Kamp Lanterna Premium za vse, ki imajo radi veliko dodatne ponudbe

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Lanterna Premium je eden največjih kampov v regiji, ki gostom nudi veliko dodatne ponudbe od animacije do otroških igralnic, športnih igrišč ter bazenov z ogrevano vodo. Preverili smo novosti za sezono 2024 in akcijske ponudbe kampiranja.

Kamp Lanterna Premium **** je večkrat nagrajeni Valamarjev kamp, ki leži v kraju Tar na pol poti med Novigradom in Porečem. Urejen je ob 3 km dolgi raznoliki obali, gostom pa sta na voljo tudi dva večja bazenska kompleksa in nekaj manjših.

Kamp je zaradi odlične urejenosti in bogate dodatne ponudbe že vrsto let uvrščen med najboljše evropske kampe, ob nazivu ADAC Superplatz (samo 190 kampov v Evropi), pa ima tudi nagrade Adria Naj kamp.

Za vsakogar se najde primerna kamping parcela

V kampu Lanterna Premium je na voljo skorajda 3.000 urejenih parcel in številne imajo odlično senco hrastovih dreves ter borovcev.

Največ borovcev je na levi strani kampa in pa na delu v bližini športnega parka in pod bazeni. Vse parcele imajo elektriko in vodo, nekatere pa tudi odtok.

V zadnjih letih so prenovili številne sanitarne objekte – samo letos kar dva (št. 14 na levi strani kampa in št. 10 v bližini bazena pri morju). Lani so izredno lepo, v stilu železniške postaje na progi Parenzana, prenovili sanitarije št. 9.

Med letošnjimi novostmi je potrebno omeniti novo Maro otroško igrišče, novo igralnico za najstnike, dve novi trgovini Valfresco, od katerih bo ena na skrajno desnem delu kampa v coni K, po vzoru večjih mest pa bodo omogočali najem koles na način, da si ga bo gost sposodil in vrnil na eni od 10 točk v kampu.

Kampiranje s kužkom

Kamp Lanterna Premium je tudi prava lokacija za počitnice s kužkom, saj so ti dovoljeni na večini parcel in tudi v večini mobilnih hišic in glamping šotorov.

Na voljo so kar tri pasje plaže, v coni K na skrajno desni strani kampa pa imajo tudi agility park, pasjo trgovino in lepotni center ter mobilne hišice Happy Dog, ki imajo ograjeno dvorišče, tako da se lahko kužki prosto gibljejo.

Gostje, ki v kampu Lanterna Premium pridejo s kužkom, dobijo tudi Wow Wow Pet Friendly presenečenje.

Najem mobilnih hišic in glamping šotorov

Mobilne hišice v kampu Lanterna Premium so zelo raznolike. Najbližje morja so mobilne hišice Marbello Village z dvema ali tremi spalnicami, za družine z majhnimi otroki pa priporočamo hišice v naselju Maro Village, kjer so tudi številna igrala in dva bazena z ogrevano vodo.

Za nekoliko bolj romantične počitnice so na voljo tudi manjše hišice v naselju Punto Blu, ki je urejeno v gornjem delu kampa, od koder je prekrasen pogled na morje in bližnji Novigrad. V sklopu naselja je tudi zanimiv neskončni bazen z lokalom.

Lahko pa se odločite tudi za najem glamping šotor za 4 - 6 oseb, ki so postavljeni na lokaciji na desni strani in pa v gornjem delu kampa. Gre za  moderne šotore, ki so klimatizirani, v njih pa so dovoljeni tudi kužki.

Plaža in bazeni v kampu Lanterna Premium

Plaža v kampu Lanterna Premium je zelo raznolika. Osrednji zaliv so pred leti preuredili tako, da je namenjen najmlajšim, saj ima mivko. Dodatno je na voljo nekaj prodnatih zalivov, do katerih vodi urejena sprehajalna obmorska pot, če pa bi radi uživali bolj na samem, priporočamo obisk skalnate plaže na rtu na levi strani kampa.

Bazenski del kampa Lanterna je razdeljen del pri morju, kjer so ob plavalnem bazenu tudi vodna igrala, v gornjem delu kampa pa so bazeni Aquamar Lanterna s tobogani, gusarsko ladjo in številnimi drugimi igrali, nekaj bazenov pa ima ogrevano vodo.

Dodatno sta dva manjša bazena z ogrevano vodo urejena v naselju mobilnih hišic Maro, manjši bazen je tudi pri glamping šotorih in neskončni bazen pri hišica Punto Blu.

Šport in animacija

Za vse, ki tudi na kampiranju iščejo zabavo, je kamp Lanterna prava izbira. vsak dan poteka nek program od otroških igric do telovadbe za odrasle, ob koncih tedna tudi živa glasba na osrednjem trgu.

Na voljo je tudi velik športni center z igrišči za tenis, košarko, nogomet, badminton, imajo tudi skate park in atraktivni mini golf z 18 luknjami. Ob morju je dodatno urejeno igrišče za odbojko na mivki, na morju pa imajo tudi dve napihljivi igrali.

Kamp Lanterna ima tudi odlično animacijo, ki je prilagojena starosti otrok, ob večerih tudi mini disko in kino predstave, za najstnike pa je na voljo tudi dodatna igralnica in zabaviščni center z igricami.

Akcijske ponudbe kamping počitnic v Lanterni

Avtokampi kartica nudi cenejše kampiranje tudi v kampu Lanterna:

> paketna cena 25 € za 2 osebi in psa na parcel Comfort z elektriko bo ponovno veljala jeseni med 15.9. – 6.10. 

> 7,5 % popust na kampiranje (osebe + parcela) na vseh tipih parcel velja med 19.4. - 28.6. & 1.9. - 6.10. ter 5 % popust v glavni sezoni med 29.6. - 31.8.

Cene najema mobilnih hišic so zelo različne glede na tip hišice, lokacijo in termin. Na portalu Mobilna Hišica lahko hitro in enostavno dobite celovit pregled cen.

Spisek vseh novosti v kampu Lanterna Premium za sezono 2024

Da bo počitniška izkušnja še boljša, so za letos pripravili kar nekaj novosti:

> prenova sanitarnih objektov št. 14 ( tema Veli Jože in velikani – že odprto) in št. 10 (dela še potekajo, odprto do glavne sezone)

> ureditev otroškega igrišča pri sanitarijah št. 14

> dodatna ureditev Maro otroškega igrišča in zunanjega prostora Maro kluba

> dve novi Valfresco trgovini (ena na osrednjem trgu, druga v coni K na koncu kampa)

> nova notranja telovadnica in fitnes

> nova igralnica Game Lounge v sklopu gledališča Lanterna

> izposoja koles – 10 postaj znotraj kampa, kjer si bo mogoče izposoditi kolo ( na voljo od glavne sezone)

Več o kampu Lanterna Premium  - www.camping-adriatic.com