Kampirajte v OK mini kampih na Hrvaškem

Datum objave
Kategorija
Statistika

Iščete manjši kamp ob hrvaški obali za vaš dopust? Pripravili smo spisek najboljših malih kampov na Hrvaškem, ki so si zaradi kakovosti prislužili naslov OK Mini Camps.

Vas v velikih hrvaških kampih moti gneča, bi si želeli preživeti dopust v kampu, v katerem vam pogled do morja ne bodo zakrivale številne mobilne hišice?
OK mini kampi Hrva�ka
Na Hrvaškem deluje okoli 200 velikih kampov in več kot 400 majhnih kampov. Zaradi zelo velikih kakovostnih razlik predvsem med malimi kampi so v okviru Združenja hrvaških kampov pripravili posebno kategorijo kakovostnih majhnih kampov, ki so jo poimenovali kar OK Mini Camps.

Vse več je kampistov, ki si želijo dopust preživeti v manjših kampih, kjer se človek še lahko malo skrije pred številnimi turisti in uživa v objemu lepe narave. Seveda to ne pomeni, da ni potrebno, da je kamp urejen in da ima sodoben sanitarni objekt. Pa da so kamping parcele označene in opremljene z elektriko ter vodo, da so gostitelji prijazni do kampistov in da jim znajo svetovati kaj si v okolici zanimivega ogledati.
 kamp Adriatic Mokalo - OK mini kampZdruženje hrvaških kampov - KUH je leta 2011 pričelo s selekcijo malih kampov, ki sprejmejo do 200 oseb in so dovolj kakovostni, da si zaslužijo oznako OK Mini Camps.

Da bi majhen kamp prejel ta naziv mora biti ocenjen z vsaj 3 zvezdicami po hrvaški klasifikaciji. Tako lahko tudi kampi, ki nimajo številnih športnih igrišč, bazenskih kompleksov, organizirane animacije ali pa velikih restavracij pridobiti naziv kakovosten kamp. Ob tem mora izpolnjevati predvsem kriterije po ustrezni opremljenosti parcel in sanitarij, ki sta običajno najbolj pomembna za kakovostno kampiranje, imeti mora tudi prostor z recepcijo in prostor za oskrbo počitniških vozil. Tako lahko tudi vsi lastniki avtodomov, za katere je trenutno na Hrvaškem zel kamp Lupis - OK mini kampo malo uradnih postajališč, za svoje prenočevanje uporabljajo ta male kampe, kjer bodo dobrodošli in bodo brez skrbi za svoje vozilo oz. morebitne kazni, uživali v dopustu.

Do sedaj je hrvaško kamping združenje v skupino OK Mini Camps sprejelo 15 kampov, ki izpolnjujejo vse kriterije za dodelitev tega znaka kakovosti. Večina teh kampov leži ob morju, saj se le eden kampov izmed izbranih kampov nahaja v notranjosti Hrvaške.

Pripravili so tudi posebno brošuro s kratkimi opisi vseh kakovostnih mini kampov - Brošura OK Mini Camps


Spisek vseh OK Mini kampov na Hrvaškem:


OK mini kampi - Istra:

kamp Mon Paradis - Rovinj

kamp Ulika - Rovinj

kamp Diana - Banjole

OK mini kampi - Kvarner:

kamp Ujča - Sveti Juraj ( Senj )

OK mini kampi - Severna Dalmacija:

kamp Puntica - Ražanac

kamp Filip - Sveti Filip i Jakov

kamp Jasenovo - Brodarica ( Primošten )

OK mini kampi - Srednja Dalmacija:

kamp Sirena - Rogoznica

OK mini kampi - Južna Dalmacija:

kamp Zakono - Brijesta ( Pelješac )

kamp Adriatic - Mokalo , Orebič ( Pelješac )

kamp Palme - Kučište ( Pelješac )

kamp Lupis - Lovište ( Pelješac )

kamp Pod Maslinom - Orašac

kamp Kate - Mlini ( Dubrovnik )

OK mini kampi - Notranjost Hrvaške:

kamp Slapić - Duga Resa (Karlovac)