Kamp Liza vabi na Čomparsko noč

Datum objave
Kategorija
Statistika

Zgornja dolina Soče je leta 2008 prva v Sloveniji prejela nagrado kot turistična destinacija odličnosti. Takrat so v skupnem sodelovanju nagrade prejele občine Tolmin, Kobarid in Bovec, ki so ocenjevalce prepričali predvsem z ureditvijo 109 km dolge Poti miru, ki od Bovca mimo Kobarida do Tolmina povezuje zgodbe iz Soške fronte kot tudi naravne znamenitosti smaragdne reke Soče.

Zgornja dolina Soče je leta 2008 prva v Sloveniji prejela nagrado kot turistična destinacija odličnosti. Takrat so v skupnem sodelovanju nagrade prejele občine Tolmin, Kobarid in Bovec, ki so ocenjevalce prepričali predvsem z ureditvijo 109 km dolge Poti miru, ki od Bovca mimo Kobarida do Tolmina povezuje zgodbe iz Soške slika.asp?slika=3345fronte kot tudi naravne znamenitosti smaragdne reke Soče.

Celotna zgornja dolina reke Soče je usmerjena k prelepi naravi, ki jo želijo pokazati tudi vsem turistom. Seveda je to najlažje, če se gostje odločijo, da bodo prespali v enem od 17-ih kampov, ki večinoma ležijo tik ob reki Soči in Nadiži. Večina kampov, poleg lepo urejenih parcel, ponuja tudi številne aktivnosti od kolesarjenja po okolici do raftinga po Soči in soteskanja po bližnjih potokih.

V poletnih mesecih pripravijo tudi številne prireditve. Tako bo v avgustu potekal še drugi del prireditev v okviru Festivala Kluže, kolesarji pa že čakajo, da se v nedeljo 22.8. pomerijo na tradicionalnem vzponu na Mangart. V soboto 14.8. bodo v centru Bovca pripravili tradicionalno Čomparska noč, ki bo sicer potekala čez  že vse od 9. ure zjutraj. Domačini bodo obiskovalcem ponudili domačo hrano npr. čompe s skuto, friko, domače klobase in sire. Pripravili bodo tudi čompovo pico. V večernih urah bodo na osrednjem odru nastopile folklorne skupine, poskrbeli pa bodo tudi za glasbo in ples.

Več informacij o celotni turistični ponudbi Bovca in prireditvah dobite na spletni strani www.bovec.si


slika.asp?slika=3346Kamp Liza vas vabi v Bovec na Čomparsko noč
Samo nekaj kilometrov od Bovca in 200 metrov od Soče in Koritnice, se nahaja tudi kamp Liza, je eden redkih kampov v Sloveniji, ki je odprt tudi v zimskem času. Na dveh travnikih je  urejenih okoli 50 parcel, na katerih lahko sprejmejo do 200 gostov. Na posameznih parcelah so urejeni priključki za elektriko ter žar na prostem.

Gostom so na voljo urejene sanitarije, kot tudi mesto za oskrbo avtodomov. V letošnji sezoni so odprli tudi gostinski lokal in manjšo trgovinico, tako da gostom ni potrebno že na vse zgodaj skakati po kruh v Bovec, ampslika.asp?slika=3344ak si lahko ob žuborenju Soče najprej pripravijo zajtrk.

Gostje  lahko uporabijo tudi internet kotiček in o lepotah bovškega obvestijo tudi svoje prijatelje. Kamp Liza je zaradi svoje lege idealno izhodišče za kajakaštvo, rafting ali pa ribolov na Soči ter kolesarske izlete po okolici. Tisti bolj umirjeni pa se bodo lahko odpravili na sprehod do Bovca in se potem s kabinsko žičnico povzpeli  na Kanin ter si od tam ogledali celotno dolino Soče in vse okoliške vršace.