Kamp Lijak - idealen kraj za ljubitelje jadralnega padalstva - Para festival & Pesem in polet poletja

Datum objave
Kategorija
Statistika

V kampu Lijak bodo 14. in 15. septembra pripravili posebno prireditev 1. Para festival s podnaslovom Pesem in polet poletja Lijak 2012.

V kampu Lijak v Ozeljanu, ki ga zelo radi obiskujejo predvsem tuji jadralni padalci in družine, Para festival - Pesem in polet poletja kamp Lijakso letos pripravili posebno novost, ki so jo poimenovali kar lesene spalne vreče. To se nekakšne zemljanke narejene samo iz naravnih materialov (les, kamen zemlja), postelje v njih pa napolnjena s senom. Tako lahko v kampu prespijo tudi tisti, ki nimajo lastne kamping opreme.

V kampu imajo poleg desetih lesenih spalnih vreč še okoli 60 urejenih kamping mest opremljenih z elektriko in vodo ter 2 mobilni hišici za šest oseb. V kampu so lani postavili popolnoma nove sanitarije, za osvežitev pred poletno vročino pa imajo postavljen tudi manjši bazen, kjer najbolj uživajo otroci.

Kamp Lijak je zaradi urejenega vzletišča nad Šmihelom izredno atraktivna točka za jadranje. tamkajšnji vremenski pogoji omogočajo jadralcem spuste vse dni v letu.


1. Para festival - Pesem in polet poletja Lijak 2012Para festival - Pesem in polet poletja kamp Lijak
V kampu Lijak bodo 14. in 15. septembra pripravili posebno prireditev 1. Para festival s podnaslovom Pesem in polet poletja Lijak 2012.

V okviru Para festivala bo mogoče leteti ter opazovati predstavitev varnega letenja in reševanja ponesrečenca z drevesa. Na voljo bodo tudi številne druge športne aktivnosti, predvsem pa nastopi številnih narodnozabavnih ansamblov, ki naj bi poleg padalskih gostov iz tujine privabili tudi domače kampiste.

Vrhunec festivala bo zagotovo v soboto 15.9., ko bodo ob 17. uri padalci prikazali "base show", ob 19. uri pa bo nastopil pihalni orkester Vogrsko in domači mladi ansambli: Erazem, Tik tak, Gorski cvet, Ribniški pušeljc.... Ob 22. uri pa se bo pričela velika zabava z ansamblom Franca Miheliča.

Vabljeni vsi kampisti in ljubitelji dobre zabave.

Več informacij o ponudbi kampa Lijak v Ozeljanu in o sami prireditvi lahko dobite tudi na spletni strani www.camplijak.com.