Kamp Lanterna v družbi 34-ih najboljših evropskih kampov

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Lanterna je uspešno prestal ocenjevanje s strani združenja najboljših evropskih kampov. Tako je kot drugi hrvaški kamp uvrščen v ta elitni klub, ki ga sestavlja 34 najkakovostnejših evropskih kampov.

Sredi septembra so se v avstrijskem Zell am See-ju sestali lastniki 34 najboljših evropskih kampov, ki so združeni v organizacijo »Leading Campings of Europe«. To združenje deluje že vse od leta 1994. Ustanovljeno je bilo z željo po skupni promociji najboljših kampov na področju Evrope. To so kampi, katerih težnje so k stalnem izboljšanju ponudbe, ob tem pa stalno skrbijo tudi za ekološko usmerjenost.slika.asp?slika=278

Kamp Lanterna je tekom letošnjega poletja prestal obsežen inšpekcijski pregled, ki ga je opravil kar eden od šefov kampa, ki je že uvrščen v klub najboljših evropskih kampov. Kriteriji za vstop med najboljše so namreč zelo zahtevni, saj jih izpolnjuje le 34 kampov od več kot 20.000, kolikor jih trenutno deluje v Evropi.

S področja Hrvaške je v elitni klub že nekaj let uvrščen zadarski kamp Zaton, med slovenskimi kampi žal še kandidata za tak naziv, iz naše bližine pa tja sodita tudi kampa Union Lido iz Benetk ter Caravan park iz Sextena.

Tako se lahko kamp Landerna iz Poreča, ki že nekaj let deluje v skupini devetih kampov v upravljanju družbe Valamar, lahko pohvali z novo lovoriko – vstopom v klub najboljših evropskih kampov. Ob tem pa je potrebno omeniti tudi to, da je kamp Lanterna v začetku leta 2011 s strani nemškega avtokluba ADAC prejel tudi naziv Superplatz (samo 79 evropskih kampov), slovenski ljubitelji kampiranja pa so mu v letošnjem ocenjevanju za Naj kamp dodelili 3. mesto v kategoriji veliki kampi v Istri.