Kamp Koren iz Kobarida med 20 najboljšimi kampi v Evropi

Datum objave
Kategorija
Statistika

Bralci častnika The Guardian so v aprilu izbirali najboljše kontinentalne kampe po Evropi. Iskali so manjše kampe primerne za avanturistične družinske počitnice, ki omogočajo kampiranje ali pa tudi najem že postavljenih šotorov in hišic.

Kamp Koren iz Kobarida je bil kot prvi ekološki kamp v Sloveniji izbran med 20 najboljših kampov. Največ kampov je bilo izbranih iz Francije in sicer kar 6, trije iz Italije, dva iz Švice in po eden iz Nemčije, Islandije, Španije, Norveške, Romunije...

Kot opisujejo bralci kamp Koren leži na izredni lokaciji, tik nad nabrežjem reke Soče, kjer so lepo urejeni prostori za postavitev šotorov, gostom pa poleg miru nudi tudi veliko aktivnosti.

Za avtodome in počitniške prikolice imajo nove parcele opremljene z elektriko, vodo in odtokom, odločite pa se lahko tudi za najem glamping hišic za 2-3 osebe in lesenih apartmajskih lesenih hiš za do 6 oseb.

Kamp Koren imetnikom Avtokampi kamping kartico nudi posebno ceno - 20 € za 2 osebi na parceli z elektriko v terminih 1.1. - 30.6. & 1.9. - 31.12.

Letošnja novost je razširjena terasa lokala, od koder je lep pogled na Sočo, nova pa je tudi solna soba, ki je urejena v leseni hišici in ima zdravilen učinek na dihala ter kožo. Na voljo je tudi lesena hišica preoblikovana v finsko savno in prostor s fitnes napravami.

V kampu imajo tudi manjšo trgovinico, kjer lahko kupite lokalne pridelke. Uredili so tudi polnilnico za električna vozila, omogočajo pa tudi najem električnih gorskih koles.

Kamp Koren priporočamo vsem, ki imajo ob mirni lokaciji radi tudi aktivne počitnice in se radi odpravijo na pohodniške ali kolesarske izlete, uživajo v adrenalinskem parku, ki je urejen v samem kampu ali na plezalni steni primerni tudi za otroke. Ob tem pa še bogata ponudba raftinga, voženj s kajaki in soteskanje.

Kobarid z okolico pa omogoča tudi lepe sprehode npr. do slapu Kozjak, Krn, Matajur, Stol,  ogled zgodovinskega muzeja, italijanske kostnice in seveda obisk ene od znanih restavracij, kjer vam bodo zagotovo pripravili kobariške štruklje.

Več o kampu Koren izveste na www.kamp-koren.si